Listor.se

Sveriges största listsajt

3 saker att tänka på inför vandringen

Saker att tänka på inför vandringen

För oss äventyrslystna människor finns det inget mer fantastiskt än en vandring fyllt med vackra landskap, doften av frihet och känslan av att veta att man samtidigt utför ett effektivt träningspass.

Men oavsett om du så ska vandra en liten led i Sverige eller bege dig iväg på en episk fjällvandring är planering nödvändigt.

I denna guide presenterar vi i samarbete med en av våra partners allt du behöver tänka på inför vandringen, från att klä dig rätt till vad och hur du ska packa.

3. Bär praktiska kläder

Om du ska bege dig ut på en vandringsled måste du tänka på vad du har på dig. Om du har fel skor på dig kommer dina fötter förmodligen ge upp efter någon dag, eller bara några timmar. På samma sätt kommer opraktiska byxor leda till att du svettas eller fryser överdrivet. Inför din vandring rekommenderar vi att du införskaffar dig Engelbert Strauss funktionella klädesplagg anpassade för vandring.

Användbara arbetskläder från Engelbert Strauss

Engelbert Strauss är ett familjeföretag som inriktar sig på funktionella kläder för tillfällen där hög kvalitet är ett måste.  Mest kända är de förmodligen för sina fantastiska arbetskläder, men vi kan meddela att kläderna har ett multisyfte. De har allt ifrån arbetsskor till slittåliga vinterarbetsjackor

Varför Engelbert Strauss?

Varför inte? Engelbert Strauss har praktiskt taget allt du behöver inför vandringen. Hos dem hittar du arbetsbyxor som passar bra till vandringen, de låter benen andas  och därmed håller dig sval eller varm beroende på temperaturen. Du hittar dessutom skor av hög kvalitet för varje terräng, såväl som ytterplagg och baskläder för alla klimat.

2. Klä dig efter rätt väder

När man vandrar utomhus är det oerhört viktigt att man klär sig efter rätt väder. När du beger dig iväg är det därför smart att klä dig i en skön fleece-jacka. Det håller värmen inne och håller dig torr under vandringen. Vinterarbetsjackor är också enormt viktigt för dig som ska bege dig ut på en fjällvandring eller bara vandra utomhus under vinterhalvåret. 

1. Packningen är minst lika viktigt

Bara för att du ger dig ut när solen skiner betyder det inte att väderförhållandet inte kan förändras. Det spelar ingen roll om du ska vandra i svenska skogar eller på snöiga berg. Vill du förgylla din vinter med att vandra är det extremt viktigt att du packar rätt. Återigen är en fleece-jacka från Engelbert Strauss det perfekta plagget att packa ner. Men glöm inte att packa ner ett par extra skor, flera par strumpor och kläder du kan lagra på varandra.

Andra saker att tänka på

Det viktigaste inför vandringen är ett par bekväma skor, funktionella klädesplagg, vatten och tillräckligt med mellanmål. Här är dock några sista tips att tänka på:

  • Packa endast så mycket som du kan bära
  • Packa verktyg som en fällkniv
  • Kom ihåg att stretcha under vandringen
  • Håll dig alltid på en bestämd vandringsled
4/5 (2)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap