Listor.se

Sveriges största listsajt

12 populära tatueringsstilar

Går du i gaddningstankar men har svårt att välja motiv? Lugn! Här ger vi dig hela 12 olika populära tatueringsstilar att välja och vraka bland.

Tatueringar är hett just nu. Men idag räcker det inte att tatuera in sina barns namn med snirkliga bokstäver eller sätta en liten fjäril på axeln för att vara med i matchen. Nej, nu är det stora tatueringar som gäller och de får gärna täcka en hel arm, rygg eller så mycket av kroppen som möjligt.

Det gäller dock att se till att välja en tatuerare som vet vad hen gör – de ska ju trots allt pryda kroppen för resten av livet.
 
 

12. Trash Polka


Att förklara exakt vad som kännetecknar Trash Polka är lite knivigt. Man skulle kunna säga att denna relativt nya stil blandar surrealistiska motiv med fotografiskt realistiska motiv i en slags mix som liknar ett kollage. Ett av de viktigaste karaktärsdragen är att endast färgerna svart, rött och grått används.
 

11. New School


Namnet må antyda att denna stil är ny, men New School har faktiskt hängt med sedan 80-talet. Stilen är galen och explosiv i sin färgsättning och figurerna ser ut som tagna ur en skruvad serietidning i graffiti-stil.
 

10. Realistic


Porträtt är kanske det vanligaste motiven inom stilen Realistic, men även naturmotiv kan förekomma och endast en skicklig tatuerare kan lyckas med konsten att få tatueringarna att likna fotografier.
 

9. Geometric


Geometric är precis som det låter tatueringar som består av olika geometriska figurer som rektanglar, cirklar, romber och kuber som tillsammans skapar abstrakta motiv, mandalas eller vad som helst – en räv, möjligheterna är oändliga!
 

8. Tribal


Tribal är en av de äldsta tatueringsstilarna och härstammar från uråldriga polynesiska kulturer på bland annat Nya Zeeland, Hawaii och Samoa. Hos urfolken var det en mycket smärtsam process att tatuera sig men var en helig handling med stor andling betydelse och motiven symboliserade ofta den tatuerades liv. Gemensamt för tribals idag är att de består av komplicerade mönster som nästan alltid är svarta.
 

7. Neo-Traditional


Neo-Traditional blandar traditionell stil med mer modern design och blev populär på 1980-talet. Stilen skiljer sig från den traditionella genom mer avancerade skuggningar i kombination med en mer nyanserad färgpalett. Neo-Traditional rör sig även bort från de traditionella motiven, idag handlar allt om unika motiv, skräddarsydda efter kundens önskemål.
 

6. Watercolor


Precis som namnet antyder ser dessa tatueringar ut som akvarellmålningar och det är nästan svårt att tro att de är inte är gjorda med en pensel!
 

5. Minimalism


Enkelt, litet och sött är tre ord som kan beskriva stilen Minimalism som är ett bra alternativ för de som vill gadda sig utan att dra alltför mycket uppmärksamhet till sig.
 

4. Blackwork


Blackwork är en ganska bred kategori och motiven innefattar allt från enkla tecken till extremt detaljerade tatueringar. Alla tatueringar har dock en sak gemensamt, och du kan säkert gissa vad det är – svart är den enda färgen som används.
 

3. Dotwork


Det krävs en hel del skicklighet och framförallt tålamod för att tatuera i Dotwork som är en av de mest avancerade stilarna inom tatuering som finns. Varje tatuering består av små prickar som tillsammans bildar ett detaljerat motiv.
 

2. Irezumi


Traditionella japanska tatueringar, Irezumi, utvecklades i Japan under Edoperioden som varade åren 1603-1868. Idag är Irezumi en av de populäraste stilarna även här i väst och vanliga motiv är Koifiskar, körsbärsblommor, Buddha, krigshundar, samurajer eller geishor.
 

1. Old School

Populära tatueringsstilar
Old School eller American Traditional som denna stil även kallas slog igenom på 1930-talet och kännetecknas av stora, djärva bilder med mycket färg och tjocka svarta konturer. De populäraste motiven inkluderar patriotiska symboler, fåglar, pinuppor, fartyg, ankare, hjärtan, pistoler, sjöstjärnor, rosor, körsbär och sjöjungfrur.
 

3.75/5 (12)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap