Listor.se

Sveriges största listsajt

10 viktiga verktyg för en natt i naturen

Spendera en natt sovandes i naturen är både kul och nyttigt för själen. Att packa med sig tält, sovsäck och stormkök är en självklarhet. Men vad behöver man ha med sig för andra viktiga verktyg för att klara av en camping i skogen eller på en bergstopp?

Här har vi i samarbete med en av våra partners listat 10 viktiga verktyg för att klara en natt i naturen!

10. Fickkniv

En fickkniv är en av de viktigaste sakerna du behöver i naturen, och det mest använda EDC-verktyget. EDC står för “everyday carry”. 

Det finns många olika typer av fickknivar – fällkniv eller halskniv, du väljer helt enkelt den som du tycker passar dig bäst. 

9. Multiverktyg 

Den välkända multikniven är helt klart ett annat väldigt användbart verktyg. Lätt att bära med sig och överraskande liten för sina många användningsområden och räddar många situationer ute i det gröna. 

8. Knivslip

Så klart beroende på hur länge du ska vara ute i naturen men en knivslip är viktigare än man tror. Det kanske är svårt att tänka sig att man ska ha med sig en hel knivslip ut på äventyr? Men, det finns små sådana som också väger väldigt lite. 

7. Fodral och organiserare 

Kanske inte något för nybörjarcamparen. Men har du många olika knivar och andra verktyg så är ett fodral att organisera allt i värdefullt!

6. Vindskydd

Listans hetaste tips för dig som campar på ett berg eller där det blåser mycket. För det är faktiskt så att även om det är höga temperaturer så kyler vinden ner tältet rejält när det blåser mycket. 

5. Lampa

Ficklampor måste ju vara a och o. Bortom stadsljus och gatlyktor blir det kolsvart om kvällarna. Ficklampor är små och lätthanterliga. De flesta går att ha i fickan eller varför inte bara hänga i nyckelknippan?  

4. Tändare och braständare

För att faktiskt kunna använda ditt stormkök eller bara göra upp en eld. 

3. Tändstickor

En plan B om något skulle hända med din tändare. Tändstickor är alltid att lita på! 

2. Vattenflaska och/eller plunta 

Glöm inte bort det viktigaste! Att hålla vätskebalansen kan vara svårt att alltid hålla koll på – men då kan du hänga en vattenflaska eller plunta där du alltid ser den så blir du påmind. 

1. Sjukvårdskit

Kräver ingen större beskrivning varför detta ska packas ner i ryggan! Mindre eller större sådant, beroende på hur länge och var du ska äventyra. 

Det finns mängder med mindre tillbehör att också packa med sig. Tillbehör som kompletterar ovanstående verktyg och andra tillbehör som bara är roliga att ha med sig. Det finns allt från skruvmejslar att hänga i nyckelknippan till olika typer av lås att antingen låsa tältet eller fasta tältet i ett träd. Är du nyfiken på att själv kolla in verktygen eller kanske vill köpa nya tillbehör? Kika in Lamnias breda och roliga utbud. 

5/5 (1)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1.1K Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap