Listor.se

Sveriges största listsajt

10 saker du inte visste om sex

Trodde du att du visste allt om att ligga? Tänk igen! Här har vi listat 10 saker du inte visste om sex.

Har du till exempel koll på hur stor andel män som kan utföra oralsex på dig själv? Eller vet du hur många kilo världens starkaste snippa kan lyfta?

Läs vidare för att ta reda på det och åtta andra galna fakta om en av människans absoluta favoritsysselsättningar – sex! 

10. Pojk-foster får erektion i livmodern

Det börjas redan i livmodern och efter endast 16 veckor har forskare kunnat se små minierektioner under ultraljudsundersökningar. Gulligt, eller?

9. Vad du äter kan påverka smak och lukt på sperman

Vad du som man stoppar i dig i matväg kan få konsekvenser för din kärleksnektar, och en hel del livsmedel påverkar både lukten och smaken på den manliga kroppsvätskan. Vill du undvika en stinkande sats bör till exempel mejeriprodukter, kaffe, öl och sparris undvikas – och för mycket curry kan även påverka färgen. Annat är det med söta frukter eller stora mängder juice. Det fungerar nämligen som sötningsmedel.

8. Kvinnors orgasm varar längre än mäns

En manlig orgasm varar i genomsnitt 10-15 sekunder medan den kvinnliga motsvarigheten räcker i minst 20 sekunder. Det kan ju kännas lite orättvist, men eftersom det är fastställt att män har mycket lättare att få orgasm så kanske grabbarna kan bjuda på det faktum att kvinnors klimax varar lite längre.

7. Män ejakulerar med en medelhastighet av 45 km/h

Ja, det är sant! Mannens sperma färdas i en medelhastighet av 45 km/h – samma hastighet som en otrimmad moppe. Det gäller givetvis endast vid själva ”avfyrandet”, för sedan saktar de små simmarna snabbt ner avsevärt och det tar dem runt fem minuter att nå livmodern – om det är dit de är på väg… 

6. Ett genomsnittligt samlag varar max 10 minuter

Undersökningar har visat att ett genomsnittligt ligg faktiskt inte varar längre än tio minuter. Älskog är med andra ord inte den aktivitet som vi lägger mest tid på i vardagen. Och inget ont om en snabbis, men visst är det trevligt att spendera lite längre tid i sänghalmen ibland? 

5. Världens starkaste snippa kan lyfta 15 kilo

Vi har genom alla tider kunnat notera världsrekord av det mer bisarra slaget – och det här måste vara ett av de ”värre”. Ryskan Tatiata Kozhevnikova skrev in sig i historieböckerna 2009 när hon lyfte 15 kilo enbart med hjälp av sina ”lady parts”. Ganska imponerande och rätt..creepy. Hur exakt gick det till liksom?

4. Sex kan förbättra luktsinnet

Prolaktin är ett ämne som utsöndras efter att vi får orgasm. Detta har visat sig öka antalet nervkopplingar i de delar av hjärnan som bearbetar luktintryck. Det innebär alltså att mycket sex kan förbättra ditt luktsinne avsevärt. Coolt va?

3. En del kvinnor kan få orgasm enbart genom att stimulera bröstvårtorna

Forskning har visat att stimulering av bröstvårtorna hos kvinnor är kopplad till samma del av hjärnan som vid beröring av klitoris. Kvinnors hjärnor verkar alltså reagera likadant för att bearbeta stimuli från både bröstvårtor och könsorgan, och vissa kan faktiskt få orgasm enbart genom beröring av bröstvårtorna.

2. Det är bra att ha sex när man har mens

Många par kanske väljer bort sex under mensen för att det blir kladdigt eller för att man inte känner sig bekväm. Men det finns faktiskt flera hälsofördelar med att ligga under lingonveckan. Sex under menstruation kan minska pms-symtom och en orgasm kan lindra den typiska magkrampen eftersom den fungerar som en inre avslappnande massage för livmodern. Eftersom orgasmer även frigör endorfiner motverkar det nedstämdhet och fungerar som naturlig smärtlindring. En del kvinnor upplever dessutom att de har större lust under menstruationen.

1. En av 400 män kan ge sig själv oralsex

Okej. Vem har inte testat detta någon gång bara för att se om det går? Det är ju ofrånkomligt att killar har en uppenbar fördel eftersom deras könsorgan de facto hänger utanför kroppen. Hela 1 av 400 män ska tydligen vara kapabla till att lyckas med konststycket att suga av sig själv. Om det beror på flexibla leder eller långa drular vet vi dock inte.

3.43/5 (7)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer
Anonymous
7 månader sedan

🍌🍑


© 2020 | Listor.se

Share via
Copy link
Powered by Social Snap