Hitta SMS-lån | Hitta det bästa lånet för just din situation

Listor.se

Sveriges största listsajt

10 saker att göra i Paris på våren

Saker att göra i Paris
Att möta våren i Paris är något alldeles speciellt. Bild: Public Domain

När solen tittar fram, knopparna slår ut på träden och fåglarna börjar sjunga är det få storstäder som lockar så mycket som just Paris. Och det är lätt att förstå varför. Här finns verkligen något för alla; vacker arkitektur, shopping, caféer och restauranger – och fotboll i världsklass!

För alla som redan sett Eiffeltornet, Louvren och Notre Dame har vi här tagit fram en liten bucket list på 10 saker att göra i Paris på våren. Vive la France!

 

10. Cimitière du Père Lachaise

Cimitière du Père Lachaise är Paris största kyrkogård, även kallad ”De dödas stad”. Trots det avskräckande namnet är det en mycket vacker och fridfull plats som är väl värd ett besök. Det är världens mest besökta kyrkogård och här vilar berömdheter som Edith Piaf, Marcel Proust, Oscar Wilde och Maria Callas. Man tillbringar med lätthet en hel dag i den stora och vackra parken med sina katolska gravar som verkligen ger känslan av att befinna sig i en liten stad.

9. Elektro i världsklass på Rex Club

Denna berömda elektroklubb har dragit stor publik sedan mitten av 80-talet. Rex Club stoltserar med ett överjordiskt ljudsystem och internationella artister. Räkna dock med långa köer vid dörrarna, särskilt på fredagar.

8. Flanera i Montmartre

Stadsdelen Montmartre i norra Paris har länge varit platsen där alla konstnärer och artister som söker sig till staden har levt och verkat. Och det märks. Även idag sprudlar kvarteren av kreativitet, och alla pittoreska caféer och restauranger är utmärkta hot spots för att avnjuta en kaffe medan man studerar folkvimlet.

7. Husdjur & maränger på Restaurant Petrelle

Denna urgulliga lilla restaurang med franskt kök och udda inredning har en hund och en katt som ränner runt i lokalen och vill bli klappade och kanske få sig en liten smakbit av din mat. Efter besöket får dessutom man ta med sig hur mycket maränger man vill!

6. Festa loss på Le Titty Twister

Le Titty Twister är en större och extravagant klubb mitt i centrala Paris. Quentin Tarantino-influenserna lyser tydligt igenom – namnet är hämtat från ”From Dusk Till Dawn” och Pulp Fiction-dialog dånar ut ur högtalarna inne på toaletterna. Här hittar man allt från brinnande bardiskar och män på styltor till superstjärnor som Kanye West och Lenny Kravitz på gästlistan. Dansgolvet är alltid fullt och är omringat av väggar täckta med buffalohuvuden och lysande neonskyltar. Klädkoden är casual och det kan faktiskt vara svårt att komma in om man är för uppklädd.

5. Strosa längs Canal Saint-Martin

Förutom att kanalen i sig är väldigt vacker med sina slussar och broar så är kvarteren som omger den dessutom fullproppade med härliga restauranger och barer. På rue de Marseille hittar man flertalet outlets för franska märken som Maje, Claudie Pierlot och Les Petites. Gå av vid Republique och ta en promenad upp mot kanalen och fortsätt sedan norrut. Voilà – framme!

4. Fotboll med PSG

Sedan Qatar Investment Authority år 2011 köpte och pumpade in sina oljemiljarder i den franska huvudstadens flaggskepp på fotbollshimlen har man kunnat njuta av idrott på allra högsta nivå på Parc des Princes. I vår finns det mängder av möjligheter att beskåda stjärnornas jakt på både ligaguldet och den åtråvärda Champions League-pokalen. Biljetter till Paris Saint-Germain går att köpa via klubbens officiella hemsida eller via olika sajter med bra erbjudanden.

3. Le Cimetière des Chiens

Hundkyrkogården i Asnieres-sur-Seine strax nordväst om Paris lever inte riktigt upp till sitt namn. Det uppmärksamma ögat noterar ett gäng gravar som inte innehåller kvarlevorna av människans bästa vän. Det finns mängder av kattgravar, några hästar och minst en apa, ett får och en höna… Kyrkogårdens mest berömda inneboende är Hollywood-hunden Rin Tin Tin.

2. Second Hand – såklart!

Att undvika att shoppa vintage och second hand i Paris är ungefär lika enkelt som att inte äta croissants eller skippa vinet under sin vistelse här. Utbudet är enormt och väldigt varierande och det kan vara svårt att veta vilka butiker som är värda att besöka. Free ‘P’ Star är en hajpad second hand-affär med mängder av kläder till humana priser, och de har öppet till 23.00 varje kväll! Coiffeur – Vintage Désir i de judiska kvarteren är en pärla med kläder från golv till tak. Att Paris bästa falafelställe ligger alldeles intill gör inte saken sämre.

1. Marathon de Paris

Söndagen den 12 april går Paris Marathon av stapeln. Ett fantastiskt arrangemang och för oss nordbor ett perfekt sätt att möta våren genom att springa 42 195 meter genom ett sprudlande Paris. Anmälan till årets lopp är dessvärre redan stängd – men vem har sagt att det inte går att avnjuta ett långlopp på en uteservering vid sidan om med ett glas rödtjut i näven?

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


© 2020 | Listor.se

Share via
Copy link
Powered by Social Snap