Listor.se

Sveriges största listsajt

10 roliga mellanmål

Trött på sura miner och gnäll när ungarna ska äta mellis? Slutat komma på sätt att lura i barnen frukt och grönt? Här listar vi 10 roliga mellanmål som garanterat kommer få den mest svårtrugade unge att äta sina grönsaker!

Star Wars-figurer, djur och kroppsdelar – vem skulle inte tycka det var roligare att slänga i sig så här härliga tilltugg istället för gurk- och morotsstavar på mingelfesten? Som ni hör finns det massor av tillfällen då det är helt rätt att göra till exempel en banan-delfin eller kiwi-sköldpadda.

10. Grönsaksblommor

Roliga mellanmål

Sker det en maktkamp vid matbordet varje dag över huruvida grönsakerna behövs ätas eller inte? Gör en rolig blomma med hjälp av två av grönsakernas två riktiga tungviktare; morot och gurka. Lägg grunden med en liten ostkub så ska du se att ditt barn viker sig som Krimhalvön inför Vladimir Putin.

9. Fingerkakor

Roliga mellanmål

Lite kakdeg och mandlar är allt som behövs för att göra dessa läskiga fingerkakor. Perfekt på Halloween-kalaset! Är det ett riktigt speciellt tillfälle går det alldeles utmärkt att måla naglarna med lite glasyr och karamellfärg.

8. Äppelmunnar

Roliga mellanmål

Den här varianten på lördagsgodis innehåller både marshmallows och jordnötssmör, men det är de nyttiga inslagen som gör äppelmunnen så grann!

7. Kiwisköldpaddor

Roliga mellanmål

En kiwi och några vindruvor är allt du behöver för att charma skjortan av ungarna med den här ursöta sköldpaddan.

6. Päronigelkott

Roliga mellanmål

Okej, det tar kanske en minut eller två att fästa taggarna i form av vindruvor på ryggen på en igelkott gjord av ett päron. Men du älskar väl ditt barn?

5. Angry Birds-mackor

Roliga mellanmål

Angry Birds är säkert redan superute bland kidsen, men de får nog ändå svårt att värja sig mot någon av de här frukostmackorna.

4. Bert & Ernie-frukt

Roliga mellanmål

Bromance-pionjärerna Bert & Ernie från barnprogrammet Sesame Street replikeras såhär enkelt med en banan, en clementin och lite olika bär. Se bara till att ladda upp med lite YouTube-klipp innan så barnen vet vad det är för reliker som ligger på frukttallriken.

3. Yoda-äpple

Roliga mellanmål

Äter man ett sånt här äpple blir man garanterat lika vis som märkliga och gröna lilla Yoda från Star Wars. Vi lovar.

2. Delfinbananer

Roliga mellanmål

Ett lika briljant som enkelt sätt att göra frukt till ett uppskattat mellanmål – en delfinbanan! Sätt den i ett hav av vindruvor eller valfritt (höhö) bär och du har ett litet konstverk mellis framför dig.

1. Persikopapegoja

Roliga mellanmål

Persikan är i och för sig redan en av de frukter som gör det gamla talesättet ”frukt är också godis” rättvisa, men vi skulle garanterat äta flera om dagen om de serverades så här!

4.5/5 (8)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


© 2021 Listor.seStock images by Depositphotos.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap