Listor.se

Sveriges största listsajt

10 naturliga lusthöjare

Choklad är en klassiker bland naturliga lusthöjare.

När folk får problem med kärlekslivet gapas det ofta om Viagra-liknande medel och diverse udda metoder som hjälpmedel för att tända den falnande lågan på nytt. Lösningen kan dock vara enklare än så! Ta en titt på den här listan över 10 naturliga lusthöjare som moder jord har att erbjuda.

Ja, det är faktiskt så – tillhör du ovan nämnda grupp kan svaret på dina kärleksgåtor faktiskt inte vara längre bort än den lokala matbutikens frukt- och grönsaksavdelning. Är det någonting på listan du aldrig skulle stoppa i dig för att få ett nyp?
 
 
 

10. Banan

Den iögonfallande likheten med det manliga könsorganet gör kanske att det inte är helt chockerande att bananer innehåller bromelain, ett enzym som sägs trigga produktionen av testosteron. Om det är därför skådisen Shia LaBeouf verkar så förtjust i den gula frukten vet vi dock inte.
 
 

9. Sparris

Förr i tiden ansågs i stort sett allt ätbart som var fallosformat som ett afrodisiakum Så med tanke på sitt utseende bör inte sparrisens rykte komma som en fullständig överraskning. Grönsakens höga näringsinnehåll ökar kroppens produktion av histamin, vilket ökar förmågan att komma till avslut – för både män och kvinnor.
 
 

8. Fikon

Fikon sägs ha varit en av Kleopatras stora favoriter, och de söta små frukterna andas sexappeal vad gäller både färg och form. För de gamla grekerna var fikon ”dyrbarare än guld” och i många kulturer associeras fikon med ökad fertilitet.
 
 

7. Avokado

Avokadon är trots sin kurviga och feminina form, mannens bästa vän när det kommer till libido. Aztekernas namn på trädet var till och med ”Ahuacuatl”, vilket betyder ungefär ”testikelträd”. Kom ihåg det nästa gång du trycker i dig en avokado.
 
 

6. Tryffel

Den jordnära, något stickande doften av tryffel påminner en aning om myskdoften i många parfymer. Kanske är det därför den exklusiva svampen går hem hos kärlekskranka?
 
 

5. Kaviar

Kaviarens rykte som ett afrodisiakum tros komma av att ägg sedan urminnes tider varit en symbol för fertilitet. Men lugn, det finns riktiga medicinska fördelar också. Den höga zinkhalten bidrar till att öka blodflödet – om ni förstår vad vi menar…
 
 

4. Gojibär

Dessa små och ​​näringsrika frukter som i Kina kallas ”lyckobär”, har hög aktning för sina lusthöjande effekter. Man tror att det är den höga koncentrationen av betakaroten som gör den lilla rackaren mer potenshöjande än de flesta andra frukter.
 
 

3. Ostron

En av de mer ökända afrodisiakakerna där ute är såklart ostron. Med höga halter av zink och aminosyror ökar den slemmiga delikatessen bland annat produktionen av könshormoner.
 
 

2. Choklad

På 1700-talet ansågs choklad vara så potenshöjande att man övervägde att förbjuda munkar från att förtära delikatessen. Ett intag av choklad innan det skall liggas ökar produktionen av dopamin, vilket ökar kroppens förmåga att uppfatta njutning.
 
 

1. Chilipeppar

Denna heta krydda anses med sin klarröda färg i vissa kulturer vara en symbol för kärlek. Det finns dock även vetenskapligt underlag för att chili inte bara kan användas till att öka den kulinariska hettan. Chilipeppar stimulerar bland annat endorfiner, ökar pulsen och får dig att svettas. Känns scenariot igen?

4.5/5 (48)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1.1K Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap