Listor.se

Sveriges största listsajt

10 häftiga upplevelser att lägga till på din bucket list

Prylar i all ära, men visst är det upplevelser som skapar stunderna vi verkligen minns? Adrenalinet pumpar och sinnena fylls av intryck. Här har vi i samarbete med en av våra partners listat 10 upplevelser som många väljer att ha på sin bucket list. 

Vad är en bucket list?

Det engelska begreppet bucket list betyder att du skriver en lista med saker du drömmer om att göra i livet. Saker du vill göra innan du dör, eller saker du vill göra innan en viss ålder som till exempel 40.  

Upplevelser – perfekt present till den som har allt

Det kan vara svårt att hitta den perfekta presenten till någon. Dessutom har ju många redan alla saker som de behöver. I takt med att bucket-listor ökat i popularitet, så är det också alltmer vanligt att ge bort upplevelser i present, eller att unna sig själv en.

Att testa nya saker gör att vi utvecklas

Oavsett om du vill skämma bort dig själv, en familjemedlem eller en vän så ger en upplevelse något alldeles speciellt. Att testa på nya saker gör att vi utvecklas, blir mer nyfikna och får roliga berättelser att dela med andra!

Här listar vi 10 häftiga upplevelser som kan inspirera din bucket list.

10. Hoppa fallskärm

Här kan man snacka om adrenalinkick! Bara tanken på att hoppa ut ur ett plan på flera tusen meters höjd får mångas puls att öka.

9. Köra en snabb sportbil

Från 0 till 100 km/h på några få sekunder. Är snabba farter och snygga bilar något som lockar dig? Kanske är drömmen att köra en Ferrari?  

8. Drömresan till ett annat land

Vilken plats på jorden skulle du helst besöka, om du fick drömma? Drömresan är ett måste på varje bucket list.

7. Se norrsken

Att uppleva norrsken är en bra kandidat till bucket-listan, för alla som inte har sett det här imponerande naturfenomenet. 

6. Hoppa bungyjump 

10 häftiga upplevelser att lägga till på din bucket list

Ännu en adrenalin-stark upplevelse som du förmodligen sent glömmer. 

5. Upplev världens sju underverk

Skriv upp en resa till Machu Picchu, Kinesiska muren, Colosseum i Rom, eller något av de andra underverken i världen.

4. Drömyrket eller drömkarriären

Som barn drömmer vi ofta om att bli kända sångare eller musiker, konstnärer eller doktorer. Vilket yrke har du alltid drömt om? Våga drömma och skriv upp på listan!

3. Ge ut en bok

Att skriva en bok om ett ämne vi brinner för är något av en hemlig dröm för många. Det kan verka som ett alldeles för svårt projekt – men kan andra så kan också du, om du verkligen vill. 

2. Lär dig något nytt

En bucket list behöver inte bara innehålla stora saker. Kanske vill du prova på att laga en ny maträtt, måla med vattenfärg, spela piano, rida, eller testa karate. Våga vara nyfiken och skriv upp de små sakerna du drömmer om!

1. Övervinn en rädsla

Låt inte rädslorna göra att du går miste om roliga upplevelser. Testa zipline och höghöjdsbana om du är höjdrädd! När du sedan bockar av upplevelsen från din bucket list kan vi lova att du känner dig stolt.

5/5 (1)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap