Listor.se

Sveriges största listsajt

10 billiga gamingdatorer

För att lyckas med esport eller gaming rent generellt så måste du såklart ha en bra gaming dator. Men utöver att din gaming dator ska vara bra, vill du såklart att den ska vara billig.

Vi har tillsammans med experterna på Esportlandet skapat en topplista över billiga gaming datorer som klarar att spela dagens krävande spel, och vi har faktiskt lyckats med den lilla bragden att endast ta fram speldatorer som kostar under 10 000 kronor! 

10. Dutzo Kickstarter

Proshop säljer den allra billigaste gaming datorn i våran lista. Endast 3 959 kr kostar den och tillverkaren är Dutzo. Den är utrustad med en AMD Ryzen 3 processor som klockar in på 3.6 GHz. Utöver det har den 8 gigabyte ramminne – och trots den oerhört låga prislappen är den utrustad med en snabb SSD-hårddisk. Tyvärr har den inget dedikerat grafikkort så med denna gaming dator kan man endast spela de allra minst krävande titlarna – så som minecraft och roboblox. Även som surfdator fungerar denna bra – och chassit ser åtminstone ut som att det kommer från en värstingdator.

9. Max Bite Kickstarter från Sharkgaming

Kickstarter tycks vara ett populärt namn på billiga gaming datorer? För 4 499 kronor hittar vi en liten uppgraderad variant som våran introdator.  Den har samma processor som den tidigare gaming datorn från Dutzo, nämligen Amd Ryzen 3 3200G. Den har även 8 GB ramminne och en 480gb stor ssd-hårddisk, så de har verkligen lyckats få in ordentligt med komponenter i den. Även här är grafikkortet integrerat så får dig som vill spela tyngre spel så rekommenderar vi dig att läsa vidare i våran topplista över billiga gaming datorer.

8. Gamer Quad V7

Den första billiga speldatorn som kommer med fristående grafikkort. För att få plats med det har man fått stoppa i en lite mindre kraftfull processor och en SSD-hårddisk på endast 250 GB. För 5 495kr säljer ITsale denna speldator med intel i3 10105, 8 gb ramminne och med deras trumfkort – GeForce GT1030 2G. Visst, kanske inte det kraftigaste grafikkortet som går att få tag på men det klarar ändå en del spel så som fortnite och möjligtvis CS:GO på den lägre skalan av grafikinställningar. Med Itsale kan man dessutom enket uppgradera sin billiga speldator för att få den att klara mer krävande spel.

7. Lenovo IdeaCentre T540

Nu så! Den första ganming datorn med GTX-grafikkort från Nvidia. Denna gaming dator har en intel core i5 processor, ssd hårddisk på 512 GB, 8 gb ramminne och ett grafikkort från Nvidias snabba 1650-serie.  Redan i denna prisklass kan man säga att datorerna klarar de flesta spel, om än de krävande titlarna på väldigt låga grafikinställningar. I skrivande stund erbjuds denna hos Mediamarkt för 6 290kr, men ordinarie pris är faktiskt 7 490kr så snabba på!

6. Lenovo IdeaCentre G5 Gaming

Denna gaming dator kommer från Lenovos gamingserie vilket främst betyder att den har ett lite coolare chassi då den är till för att passa in i kontexten av esport. Den har mestadels samma specifikationer som Lenovodatorn som vi la på 7:e plats i våran lista, men här får man ånjuta ett GTX 1650 SUPER som grafikkort istället för den vanliga varianten. Här kan man räkna med lite högre FPS i de flesta spelen. Denna gaming dator kostar 6 990kr hos Elgiganten och den finns i flera varianter för mindre än 10 000 kronor.

5. Lenovo Legion T530 Tower

I mitten på vår topplista hittar vi en till gaming dator från Lenovo. Här är första datorn med 16 GB ramminne. Sett till billiga gaming datorer så har den riktiga värsting-specs. 16 gfb ramminne, en ssd hårddisk på 512 gb och – bäst av allt: GTX 1660 SUPER grafikkort från Nvidia. Med denna speldator kan du ta dig an många av de allra nyaste esporttitlarna och ändå känna dig bekväm med att du kommer få ånjuta en ok fps. Priset då? 7 990kr får man just nu betala hos Mediamarkt, men den är faktiskt prissänkt från 9 490kr.

4. Medion E10 MD34909

Här har vi en liten specialare. Den kostar mer än de billiga datorer som finns på topp-3 i våran lista då den är väldigt speciell. Den har en AMD-7 processor(!) – 512 GB stor SSD hårddisk och 1 TB vanlig mekanisk lagring. Utöver det har den även senaste WiFi tekniken vilket gör att du inte behöver tjorva med nätverkssladd. Såklart är det en catch här – då den endast kostar 8 990kr…. den har inget grafikkort! Denna speldator passar bäst för de som redan har ett bra grafikkort – eller vill ha en värstingdator, men kanske inte just nu.

3.  Lenovo Legion T5 stationär speldator

Alla datorer i våran topp-3 lista kommer från Power, som är en butik som säljer gaming tillbehör och hemelektronik i de flesta olika kategorier av produkter för hemmet och esport. Denna speldator är ruskigt snabb då den är utrustad med en Ryzen 5 3600 och ett grafikkort från Nvidias senaste generation – nämligen RTX 2060. Såklart har den även 16 GB ramminne. Priset den säljs för är 8 599kr

2. Lenovo Legion T5 med intel-processor

Ännu en billig gaming dator med 2060 grafikkort från Nvidia. Denna har i stort sett samma specs som den förra – men den passar dig som föredrar en processor från Intel. Den har en intel i5-10400 som är väl anpassad för spel. För detta får man dock ge en liten slant extra, då denna gaming dator kostar 9 199kr.

1. HP Pavillion TG01

Den allra bästa gaming datorn som även – enligt oss kan klassas som billig. Och en sån speldator! Den är verkligen välutrustad med en riktigt snabb AMD ryzen 5 4600G processor och en Nvidia RTX 2060 grafikkort. Gaming datorer med RTX 2060 grafikkort är seriösa datorer, då de klarar av att spela många spel på riktigt höga grafikinställningar. 9 990kr får man ge för denna stationära maskin på Powers butik.

Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap