Listor.se

Sveriges största listsajt

10 berömda mustascher

En riktigt bra musche kräver sin karl! Här har vi listat 10 bedömda mustascher som vi tycker förtjänar att uppmärksammas lite extra.

Mustaschens karriär på trendhimlen har genom tiderna gått lite upp och ner. Idag tycks den dock vara tillbaka för att stanna, inte minst inom hipsterkretsar.

Det personerna på denna lista har gemensamt är att varken tid eller rum har kunnat hindra deras ansiktsbehåring från att göra ett rejält avtryck i historien!

10. Håkan Juholt

Håkan Juholt på Socialdemokraternas partistyrelse i Stockholm. Bild: Frankie Fouganthin

Kanske inte en världsberömd mustasch – men vilket genomslag den fick i Sverige! Karriären på ordförandeposten inom Socialdemokraterna blev kortlivad för Håkan Juholt, men den där muschen är odödlig! Väl tilltagen, kvastformad och silvergrå är den tveklöst en av Sveriges bästa.

9. Hulk Hogan

Hulk Hogan in action. Bild: Megan Elice Meadows

Den amerikanska wrestling-scenens odiskutable omslagspojke, Hulk Hogan är det närmaste en livs levande actionfigur det går att komma. Hans blonderade biker-mustasch är en tidlös *host* klassiker som kommit att bli den bitige farbrorns kanske starkaste trademark. Hulk rules!

8. Clark Gable

Clark Gable i ”Borta med vinden” från 1939. Bild: MGM

Tidernas kanske mest kända tangorabatt är givetvis planterad på stiliga filmstjärnan Clark Gable. Med en alldeles lagom smörig mustasch, precis som det tillstår en riktig charmör, har han en fast förankrad plats i mustaschernas hall of fame.

7. Charlie Chaplin

Carlie Chaplin med sin ikoniska mustasch.

Visserligen var det en lösmustasch som Chaplin använde i sina stumfilmer, men hans snorbroms har blivit minst lika berömd som mannen själv. Den tycks även ha givit inspiration till Adolf Hitler som valde att köra en liknande variant.

6. Albert Einstein

Albert Einstein var inte bara en av en av världens smartaste personer. Han hade även en schysst musche! Bild: Oren Jack Turner

Geniernas geni, Albert Einstein, var inte bara hjärnan bakom den kluriga relativitetsteorin, han stoltserade även med ett avundsvärt praktexemplar av en riktig valross-musche. E=mc² = mustasch!

5. Salvador Dali

Salvador Dalis målningar var lika galna som hans mustasch. Bild: Roger Higgins

Mustaschen speglade utan tvekan surrealistkonstnären Salvador Dalis excentriska personlighet, och handen på hjärtat – vilken annan karl skulle kunna bära upp en sådan ansiktsbeklädnad med värdigheten i behåll? Artistiskt och galet – det är väl bara en tidsfråga innan denna knävelborre står att finna i vart och varannat Södermalmskt gatuhörn.

4. Freddie Mercury

Freddie Mercury i Sanremo 1984. Bild: Vedi Sotto

Som sångare och självklar frontfigur i legendariska rockbandet Queen, med en av rockhistoriens bästa röster har Freddie Mercury kommit att bli en odödlig ikon. Hur stor del hans sköna 80-tals mustasch hade i framgången kan diskuteras, men berömd är den!

3. Frank Zappa

Frank Zappa har rockhistoriens bästa mustasch. Bild: Jay L. Handler

Den gamle rockräven Frank Zappa är inte bara invald i rockens Hall of Fame och fått en egen dag uppkallad efter sig – han hade utan tvekan även en av världshistoriens grymmaste pröjsare! På frågan om hur han fick idén till mustaschen skall han själv ha sagt att han föddes med den.

2. Burt Reynolds

Burt Reynolds bar länge en av Hollywoods mest avundsvärda mustascher. Bild: Alan Light

Charmören och hårdingen Burt Reynolds, känd från klassiker som ”Den sista färden”, ”Benknäckargänget”, ”Nu blåser vi snuten” och ”Boogie Nights”, är minst lika minnesvärd på grund av sin lika stiliga som imponerande mustasch. Det finns nog ingen skådis som burit upp sin mustasch med samma självklarhet som Burt Reynolds…eller vänta, det gör det ju visst! Vem vi tänker på? Kolla nedan.

1. Tom Selleck

Tom Sellecks mustasch är nästan mer berömd än han själv. Bild: Alan Light

Det är givetvis Tom Selleck som lägger beslag på listans förstaplats. Han visade i och med sin paradroll som privatdeckaren Thomas Magnum i 80-talssuccén ”Magnum, P.I.”, var mustasch-skåpet skulle stå och det finns väl knappast någon skådespelare i modern tid som kommit att bli så synonym med sin mustasch som honom. Ett modernt mustasch-mästerverk!

4.61/5 (23)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap