Listor.se

Sveriges största listsajt

10 bästa elbilarna 2019

2012 lanserade Tesla sin första elbil Model S. Sedan dess har det hänt en hel del på marknaden och idag rullar en mängd olika varianter från olika tillverkare på våra svenska vägar.

Här har vi listat de 10 bästa elbilarna just nu, och visst är det fortfarande Tesla som dominerar marknaden. Men konkurrensen har hårdnat och med på listan finns även klassiska bilmärken som Volkswagen, Jaguar, BMW och Audi.

10. Volkswagen ID.3

Bild: Volkswagen

Volkswagens ID.3 1st, som den nu beställbara versionen heter, har det mellanstora av tre batteripaket. Kapaciteten är 58 kWh och bilens räckvidd är 42 mil enligt WLTP-cykeln.

Pris: Från ca 425 000 kronor.

9. Hyundai Kona Electric

Bild: Hyundai

Hyundais Kona Electric är billig som en Nissan Leaf och har en räckvidd som kan matcha en Tesla.

Kanske inte världens roligast bil att köra, men ett klart prisvärt alternativ.

Pris: Från 359 900 kronor.

8. Tesla Model S

Bild: Tesla

Tesla Model S förändrade elbilsmarknaden när den lanserades 2012. Trots sina sju år på nacken är dock detta en bil utöver det vanliga.

I nuläget erbjuds bara toppmodellerna med det största batteripacket, vilket gör att den redan exklusiva modellen landar på ett pris väl över miljonen. Men har man råd får man väldigt mycket prestanda för pengarna.

Räckvidden är imponerande – hela 63 mil. Och för den som öppnar stora plånboken och pungar ut med 1,6 miljoner kronor för den snabbaste versionen med namnet ”P100D” går det undan. 0-100 på 2,7 sekunder för att vara exakt. Det är en siffra som till och med sportbilar som Ferrari och McLaren har svårt att matcha.

Pris: Från 1 183 600 kronor.

7. Renault Zoe

Bild: Renault

Renault Zoe har kommit att bli en riktigt storsäljare i Europa. I Sverige har den dock hamnat lite i skuggan av Nissan Leaf och Kia e-Niro. Faktum är att du hittar inte en elbil med jämförbar räckvidd till samma pris.

Renault Zoe är dessutom en riktigt trevlig och lättanvänd vardagsbil, om än i enkelaste laget vad gäller tekniska finesser och design. Men som sagt, det låga priset gör att du ändå får väldigt mycket elbil för pengarna.

Renault har tillämpat en modell där du antingen kan köpa bilen med batteri, eller hyra det till en månadskostnad på 699 kronor. Väljer du med batteri kostar den 305 990 kronor och utan 225 990 kronor.

Pris: Från 305 990 kronor (med batteri).

6. Nissan Leaf

Bild: Nissan

Nissan Leaf är må hända inte bästa elbilen på marknaden. Men till ett pris runt 390 000 kronor är den ett av de mer realistiska alternativen för många spekulanter. Bilen har ändå hyggliga köregenskaper, hög säkerhetsstandard och en räckvidd på respektabla 38 mil.

Pris: Från 387 400 kronor.

5. Tesla Model X

Bild: Tesla

Tesla Model X har ett par år på nacken men är fortfarande på många sätt den den mest kompletta elbilen på marknaden.

Med över fem meter i längd och nästan 2,3 meter i bredd mellan backspeglarna erbjuder Model X en otroligt rymlig och luftig förarmiljö med hög komfort. Räckvidden på runt 50 mil eller den blixtsnabba accelerationen går inte heller att klaga på.

Men då är såklart priset därefter. Model X erbjuds numera enbart med det stora batteripacket ”100D” och kostar därmed från dryga 1,2 miljoner kronor…

Pris: Från 1 231 200 kronor.

4. Audi e-tron

Bild: Audi

Här kommer en till utmanare i det exklusivare segmentet. Det handlar om

Audis e-tron är en exklusiv suv som känns förvånansvärt lätt trots att den är lastad med ett tungt batteripack på 95 kWh. Priset må vara högt, men man får extremt mycket bil för pengarna. E-tron är lika delar trygg familjebil, sportig suv och terrängmonster.

Allt om Bilar går till och med så långt att de påstår att Audi satt en helt ny standard för alla elbilar i premiumklassen.

Pris: Från 885 000 kronor.

3. Kia e-Niro

Bild: Kia

Med e-Niro har Sydkoreanska Kia lanserat sin första elbil. Räckvidden på hela 45,5 mil och ett i sammanhanget rimligt pris har gjort modellen till en succé både bland förare och kritiker.

Kombinationen mellan prestanda, utrustning och pris gör Kia e-Niro till en svårslagen elbil!

Pris: Från 429 900 kronor.

2. Jaguar I-Pace

Bild: Jaguar

Jaguar var först ut med att lansera en värdig konkurrent till Teslas lyxiga Model S och X i och med den exklusiva suven I-Pace.

Bilen tar sig fram lika fint och tyst på vägen som i terrängen och de två elmotorerna ger tillsammans imponerande 400 hästkrafter. Snygg som satan är den också! Men smakar det så kostar det…

Pris: Från 849 000 kronor.

1. Tesla Model 3

Bild: Tesla

Teslas nya Model 3 är den bästa elbil som kan köpas för pengar just nu. Den är snygg, snabb, körsäker och har en räckvidd på upp till hela 56 mil tack vare det omarbetade batteriet med högre energitäthet.

Enda nackdelen är priset. De versioner som finns tillgängliga för svenska konsumenter går loss på runt 650 000 kronor…

Pris: Från 650 200 kronor.

4.36/5 (14)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1.1K Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap