Listor.se

Sveriges största listsajt

10 av världens dyraste lyxyachter

Att äga en yacht är en av de ultimata statussymbolerna bland världens rikaste personer, och det finns många yachter i världen som tävlar om titeln världens dyraste.

Vilka de är? Läs vidare så får du svaret. Här har vi nämligen listat 10 av världens dyraste lyxyachter.

10. Al Said – 300 miljoner dollar

Foto: Eduard Marmet

Denna megayacht ägs av och är uppkallad efter sultanen i Oman, Qaboos Bin Said Al Said. Yachten, som mäter 155 meter, färdigställdes 2008 av Lürssen och har kapacitet för upp till 70 gäster samt en besättning på 154 personer. Just det, Al Said inhyser även en konsertsal med plats för en mer eller mindre komplett symfoniorkester…

9. Radiant – 320 miljoner dollar

Foto: [email protected]

Radiant byggdes 2009 av Lürssen 2009 och ägs av den emiratiske miljardären Abdulla Al Futtaim. Superyachten är ungefär 110 meter lång, väger cirka 5027 bruttotonn och rymmer upp till 20 gäster och 44 besättningsmedlemmar. Ombord kan man bland annat nyttja flera pooler, massagerum, en stor badbrygga, en biograf, ett gym och en jacuzzi. Radiant är dessutom utrustad med en kraftfull vattenkanon för att kunna försvara sig mot piratattacker!

8. Serene – 330 miljoner dollar

Foto: Andrew Russell

Denna 134 meter långa lyxyacht specialbyggdes 2011 av Fincantieri till den ryska spritmiljardären Jurij Sjefler. Serene, med plats för cirka 24 gäster och 52 besättningsmedlemmar, har länge varit en av favorithyrbåtarna för de megarika. Enligt uppgift ska bland annat Bill Gates ha hostat upp runt 5 miljoner dollar per vecka när han hyrde båten 2014. Bland lyxen ombord kan vi nämna ett flertal pooler, två helikopterplattor, en ubåt och ett undervattensrum. Sedan 2015 ägs Serene av Saudiarabiens kontroversielle kronprins Mohammed bin Salman.

7. Dubai – 400 miljoner dollar

Foto: Trolvag

Denna superyacht mäter hela 162 meter och ägs av Dubais emir Mohammed bin Rashid Al Maktoum. Några av dess funktioner inkluderar jacuzzi, en pool med handgjorda plattor, en helikopterplatta och en slående spiraltrappa i glas som lyser i olika färger. Dubai rymmer även en separat ägardel på två våningar, flera VIP-områden, gästsviter och en besättning på upp till 115 personer.

6. A – 440 miljoner dollar

Foto: David Holt

Denna imponerande 119-meters lyxyacht byggdes av Blohm + Voss och sjösattes 2008. Ägare är den ryske miljardären Andrey Melnichenko som gjort sig känd som såväl affärsman som filantrop. A rymmer 14 gäster och 42 besättningsmedlemmar och är inhyser bland annat ett 230 kvm stort sovrum, ett diskotek, en helikopterhangar, en separat motorbåt och en pool med glasbotten.

5. Topaz – 527 miljoner dollar

Foto: Moshi Anahory

På femteplats hittar vi denna fantastiska Lürssen-byggda superyacht på 147 meter. Ägare av Topaz är Shejk Mansour bin Zayed Al Nahyan, medlem av Förenade Arabemiratens kungliga familj. Båten har bland annat en stor jacuzzi på huvuddäcket, en pool, dubbla helikopterplattor samt ett toppmodernt gym, bio och konferensrum.

4. Azzam – 600 miljoner dollar

Foto: Pixabay

Azzam är inte bara en av världens dyraste lyxyachter – den är dessutom längs av dem alla med sina 180 meter. Ägare är Shejkh Khalifa bin Zayed Al Nayan, president för Förenade Arabemiraten och Emir av Abu Dhabi. Även här står varvsmästarna på Lürssen för konstruktionen – som i detta fall imponerar lite extra. Yachten är bland annat utrustad med sitt eget missilförsvarssystem samt en skottsäker huvudsvit. Topphastigheten på över än 30 knop gör desstuom Azzam till en av de snabbaste megayachterna i världen.

3. Streets of Monacoo – 1,1 miljard dollar

Foto: Yacht Island Design

Nu spränger vi miljardvallen! Streets of Monaco är världens kanske mest spektakulära superyacht. Varför? Den är nämligen utformad som centrala Monaco! Lyxkryssaren mäter 155 meter och innehåller bland annat en gokart-bana, tre pooler, en mini-ubåt, en helikopterplatta, sju gästsviter, ett mini-vattenfall samt en restaurang med fantastisk undervattensvy.

2. Eclipse – 1,5 miljarder dollar

Foto: Arnaud 25

Världens näst dyraste lyxyacht går under namnet Eclipse och ägs av ingen mindre än Roman Abramovitj. Den ryske oljemagnaten och mångmiljardären (dock kanske mest känd som ägare av Premier League-klubben Chelsea) sparade inte på några kostnader vid framtagandet av sin superyacht. Eclipse är utrustad med ett privat försvarssystem, inklusive missildetektorer, inkräktarlarm samt ett yttre i pansar med skottsäkra fönster. Utöver de avancerade säkerhetsdetaljerna finns även två helikopterplattor, två pooler, 24 gästrum, en discohall och en mini-ubåt.

1. History Supreme – 4,8 miljarder dollar

Foto: Newsteam

Världens dyraste lyxyacht krossar resten av konkurrenterna – eller vad sägs om otroliga 4,8 miljarder dollar? Denna megalyxiga konstruktion är byggd av 10 000 kilo massivt guld och platina och mäter ungefär 30 meter. Båten utformades av den världsberömde lyxdesignern Stuart Huges på uppdrag av Malaysias rikaste person, affärsmannen Robert Kuok. Bland de sjukare lyxdetaljerna kan vi nämna ett äkta Tyrannosaurus Rex-skellet samt en vägg helt gjord av meteoriter.

5/5 (1)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap