Listor.se

Sveriges största listsajt

10 aktiviteter för regniga sommardagar hemma

10 aktiviteter för regniga sommardagar hemma

Sommaren är här, och säkert kommer det att bli många härliga dagar att vara utomhus i solen. Men som vi alla vet bjuder den svenska sommaren också på en del regn…    

Sommaren är den årstid som lockar flest till utomhusaktiviteter tack vare värmen och solen. Nu kan vi äntligen grilla, sitta ute och umgås om kvällarna, sola och bada, vandra i naturen, och bara njuta av den svenska sommaren. Det vore dock ingen riktig svensk sommar utan dagar med regn eller kyla…

Här är några tips på saker att göra hemma när det regnar på semestern eller sommarlovet.

10. Träna inomhus

Har du svårt för att sitta still? Eller vill komma in i en bättre rutin med träningen? Det går utmärkt att träna hemma utan någon särskild utrustning. Kolla efter träningsvideor på YouTube som du kan träna till.

9. Spela online

Damma av tv-spelskonsolen eller datorn och spela något roligt medan regnet slår mot rutorna. Det finns också många gratis spel i mobilen du kan testa eller spela casino online som många gör.

8. Spela brädspel

Med brädspel får du en paus från teknologin och kan bjuda in familj eller vänner. Akta dig bara för när tävlingsinstinkten vaknar till liv hos dina bekanta. Det framkommer snabbt vem som är bra och dålig förlorare av spelarna.

7. Lägg ett pussel

Det kan vara avkopplande och en slags mindfulness att sitta vid ett bord och pussla. Skaffa ett pussel med lagom många bitar för att inte tappa lusten halvvägs.

6. Kolla på bilder

Titta igenom gamla bilder på mobilen och datorn för en nostalgitripp. Passa på att göra back-up så att inte alla dina minnen plötsligt försvinner om tekniken går sönder. Du kan till och med framkalla favorit-bilderna eller göra en fotobok av dem.

5. Rensa i hemmet

Hur ser det ut bland kläderna i garderoben, egentligen? Passa på att rensa ut kläder du aldrig använder och skänk till second-hand. Titta igenom skåpen och sälj eller donera prylar som bara samlar damm och tar utrymme. 

4. Baka något gott

Baka behöver inte vara så krångligt som man kan tro, och doften av nybakat är himmelsk. Leta upp ett recept för bröd, frallor, kanelbullar, småkakor eller kladdkaka, och låt ugnen gå varm. 

3. Läs en klassiker

Gör en kopp te eller kaffe och läs en klassisk bok. Kanske en svensk bok som Utvandrarna av Vilhelm Moberg, Gösta Berlings saga av Selma Lagerlöf, eller Mina drömmar stad av Per Anders Fogelström? Det blir både lärorikt och ett nytt samtalsämne som du kan prata om med vänner och bekanta.

2. Ring en vän

Har du en kompis eller släkting som du inte pratat med på länge? Passa på att slå en signal. Många uppskattar säkert att du tänker på dem.

1. Kolla på serier

Ja, det är helt okej att sitta i soffan och slappa med en skål popcorn och en tv-serie. Se en favorit i repris eller utforska bland dokumentärer för att lära dig något nytt. 

Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap