Listor.se

Sveriges största listsajt

Tidernas sämsta superhjältefilmer

Vilka är tidernas sämsta superhjältefilmer? De senaste decennierna åren har vi bombarderats med ett flertal riktigt sevärda filmer i genren, inte minst i form av Christopher Nolans becksvarta Batman-trilogi och de underhållande Avengers-filmerna. Därför är det lätt att glömma bort alla undermåliga produktioner vi fick stå ut med innan Hollywood fick ordning på ett av sina största kulturarv.

Vi har greppat tag i skämskudden och gått igenom filmhistorien för att gräva fram de 10 absolut sämsta superhjältefilmerna någonsin. Vissa av filmerna är faktiskt så dåliga att de lyckats med konststycket att gå varvet runt och istället kommit att bli uppskattade kultklassiker bland många av världens cineaster.

Här har ni dem i alla fall – tidernas 10 sämsta superhjältefilmer.

10. The Spirit – 2008

spirit

Frank Miller må vara en av tidernas bästa serieskapare, men han är i akut behov av stöd när han sitter i regissörsstolen. Övergreppet på Will Eisners klassiska hjälte var inte snyggt och i fortsättningen kan man bara önska att Miller håller sig till penna och papper.

9. Spawn – 1997

spawn

Det sena 90-talet var ingen bra period för superhjältefilmer. Med en handling som är helt ologisk, en blek hjälte och en av filmhistoriens mest groteska karaktärer är ”Spawn” ett perfekt exempel på hur illa det var ställt innan Hollywood styrde upp genren.

8. Daredevil – 2003

daredevil

”Daredevil” med Ben Affleck i huvudrollen hade premiär 2003 och sågades av en enig kritikerkår – med all rätt. Vi får hoppas att det går bättre för Affleck när han axlar Batmans mantel i kommande storfilmen ”Batman vs. Superman” som har premiär 2016.

7. Superman III – 1983

superman3

De första två filmerna med Christopher Reeve i huvudrollen som Stålmannen gick hem både hos kritiker och biopublik, vilket självklart bidrog till att chocken blev så stor över treans uselhet. Richard Pryor är löjligt malplacerad i rollen som datahacker och Reeve ser plågsamt medveten ut om hur dåligt det är i varje scen. Det finns många lökiga scener att välja bland, men den när stålis blivit elak och jävlas med världen genom att räta upp det Lutande tornet i Pisa är stor (ofrivillig) komik. Den svenska titeln, ”Stålmannen går på en krypto-nit”, ökade inte heller direkt kvalitetsnivån.

6. Spider-Man 3 – 2007

spiderman3

Förväntningarna var höga inför premiären av Sam Raimis tredje och sista film i sin Spider-Man-trilogi med Tobey Maguire i huvudrollen som den maskerade hjälten. Venom skulle ju äntligen uppenbara sig! Ångesten började dock komma när det tillkännagavs att superskurken skulle gestaltas av Topher Grace (ni vet, gänglige mesen Eric Forman i ”That 70’s Show”). Han är dock långt ifrån det sämsta med filmen. Scenen när Peter Parker köper en kostym och bryter ut i ett smärtsamt töntigt dansnummer på gatan får representera den här skitfilmen.

5. Ghost Rider – 2007

ghostrider

Karaktären Ghost Rider har oförklarligt nog förärats med två filmer under 2000-talet – hittills – och det är möjligt att tvåan från 2011 är ännu sämre än ettan, men nu har vi inte sett den så det får bli så här. Först och främst, Nicolas Cage gör inget vidare jobb i titelrollen och Eva Mendes verkar ha hamnat på fel filminspelning. Utöver det är ”Ghost Rider” en film som inte lämnar något som helst avtryck.

4. Hulk – 2003

hulk

Har du svårt att sova om nätterna? Glöm varm mjölk och andra huskurer – skaffa ett exemplar av Ang Lees ”Hulk” från 2003 istället. Värre sömnpiller får man leta efter. Filmen klockar in på en timme och arton minuter, men orkar man sig igenom hela känns det som hela livet passerat revy innan eftertexterna dyker upp.

3. Superman IV: The Quest for Peace – 1987

superman4

Pengarna tog bokstavligen slut innan filmen var klar vilket gjorde att man var tvungen att klippa bort stora delar av storyn, samt leva på en minst sagt skral specialeffektsbudget. Där någonstans ligger kanske förklaringen till varför slutresultatet blev så här uselt. Hands down en av tidernas sämsta superhjälterullar.

2. Catwoman – 2004

catwoman

Det finns egentligen inte mycket att säga här som inte redan sagts förut. Efter Michelle Pfeiffers ikoniska tolkning av Catwoman i Tim Burtons ”Batman Returns” från 1992 var Warner Brothers väldigt angelägna att ge karaktären en egen film. Det tog dock över ett decennium innan den då nyblivna Oscarsvinnaren Halle Berry skrev på för rollen. Slutresultatet var inte värt väntan…

1. Batman & Robin – 1997

batmanandrobin

Trots att det gått över 20 år sedan ”Batman & Robin” gjordes är det fortfarande precis lika traumatiserande att se den. Precis ALLA roller är felcastade, från hjältarna (George Clooney, Chris O’Donnell och Alicia Silverstone), till skurkarna (Arnold Schwarzenegger och Uma Thurman) och hela filmen är en parad av hemska kulisser och en orgie i (dåliga) oneliners. Utan konkurrens den sämsta superhjältefilm som någonsin gjorts.

2.57/5 (7)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap