Hitta SMS-lån | Hitta det bästa lånet för just din situation

Listor.se

Sveriges största listsajt

Sveriges bästa programledare

Sveriges bästa programledare
Jenny Strömstedt tar plats på vår lista över Sveriges bästa programledare. Bild: TV4

Är det bara vi, eller känns det som att svenska tv-program bara blir sämre och sämre i takt med att tiden går? Tur då att vi har så många duktiga programledare som fortfarande vet hur man gör bra tv och som kan lyfta en havererad produktion.

Här har vi rankat vilka vi tycker är Sveriges bästa programledare. Vi har medvetet lämnat ute renodlade nyhetsankare som exempelvis Claes Elfsberg och istället fokuserat mer på nöje och kultur.

10. Adam Alsing

Adam Alsing är en av våra mest populära programledare, både på tv och i radio. Sedan 1990 har han synts i mängder av produktioner som ”Jeopardy”, ”Big Brother”, ”Talang” och ”Världens tuffaste jobb” bland många andra.

9. Steffo Törnquist

Härliga livsnjutaren Steffo Törnquist var en av pionjärerna på TV4 i kanalens barndomsdagar. De senaste åren känner vi främst igen honom från ”Nyhetsmorgon”, där han i par med Jenny Strömstedt bildar kanalens självklara powerduo.

8. Anders Lundin

Allsångens oförtjänta hackkyckling, Anders Lundin, är en av våra mest folkkära programledare och vi har förutom som allsångsledare på Skansen sett honom leda produktioner som ”Melodifestivalen”, ”Expedition Robinson” och ”Allt för Sverige”. I snart 15 år har han dessutom skrivit sketcher och fått publiken att skratta i krogshowen ”REA”.

7. Ernst Kirchsteiger

Barfotamysfarbrorn Ernst Kirchsteiger var folkkär programledare för ”Sommartorpet” på SVT fram till 2007, då han lockades över till konkurrenten TV4. Julen 2004 fick han det ärofyllda uppdraget att vara hela svenska folkets sällskap i egenskap av julvärd på SVT.

6. Robert Aschberg

Svensk televisions alfahane nummer ett, Robert Aschberg, inledde sin tv-karriär som programledare för stökiga debattprogrammet ”Diskutabelt” på TV3. Sedan dess har han lett mängder av populära program, däribland ”Insider”, ”Baren”, ”Efterlyst” och ”Trolljägarna”.

5. Lotta Lundgren

Sköna matskribenten och bloggaren Lotta Lundgren slog igenom som tv-programledare i SVT:s produktion ”Landet Brunsås”, tillsammans med Henrik Schyffert och Erik Haag. I par med den senare ledde hon senare ”Historieätarna” som är något av det bästa public service (någonsin?) producerat.

4. Jenny Strömstedt

Jenny Strömstedt, tidigare Östergren, är förutom att vara den coola halvan i äktenskapet med Niklas Strömstedt, även en av TV4:s allra bästa programledare. När hon inte äger ”Nyhetsmorgon” tillsammans med Steffo har hon kunnat ses som programledare för bland annat debattprogrammet ”Svart eller vitt”, Nobelprisutdelningen, samt den egna talkshowen ”Jenny Strömstedt”.

3. Kristian Luuk

Kristian Luuk fick sitt tv-genombrott i samband med programledarjobbet i supersköna pratshowen ”Knesset” på ZTV 1995, och är idag en av Sveriges absolut populäraste tv-personligheter. Tillsammans med parhästen Fredrik Lindström axlade Luuk 2009 manteln som Ingvar Oldsberg och Björn Hellbergs efterträdare i SVT:s långkörare ”På spåret” – med den äran!

2. Filip Hammar & Fredrik Wikingsson

Tv-Sveriges finaste bromance står Filip & Fredrik för, och den populära duon får därför dela på fjärdeplatsen. Det stora genombrottet kom 2003 i och med Kanal 5-produktionen ”High Chaparall”, där de åkte runt och hängde med avdankade amerikanska stjärnor. Sedan dess har Filip Hammar och Fredrik Wikingsson spottat ur sig så många egna fantastiska programformat att det är svårt att hålla reda på dem.

1. Rickard Olsson

Superproffsiga och roliga Rickard Olsson är ett av de mest frekvent förekommande ansikten i tv-rutan. Tidigare kunde vi se honom leda den underhållande frågesporten ”Vem vet mest?” med stadig hand. Han har dessutom tidigare lett storproduktioner som bland annat ”Melodifestivalen”, ”Söndagsöppet”. Idag är Rickard Olsson tillbaka som programledare för ”Bingolotto”.

2.5/5 (22)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


© 2020 | Listor.se

Share via
Copy link
Powered by Social Snap