Hitta SMS-lån | Hitta det bästa lånet för just din situation

Listor.se

Sveriges största listsajt

Sveriges bästa programledare

Sveriges bästa programledare
Jenny Strömstedt tar plats på vår lista över Sveriges bästa programledare. Bild: TV4

Är det bara vi, eller känns det som att svenska tv-program bara blir sämre och sämre i takt med att tiden går? Tur då att vi har så många duktiga programledare som fortfarande vet hur man gör bra tv och som kan lyfta en havererad produktion.

Här har vi rankat vilka vi tycker är Sveriges bästa programledare. Vi har medvetet lämnat ute renodlade nyhetsankare som exempelvis Claes Elfsberg och istället fokuserat mer på nöje och kultur.

15. Adam Alsing

Adam Alsing är en av våra mest populära programledare, både på tv och i radio. Sedan 1990 har han synts i mängder av produktioner som ”Jeopardy”, ”Big Brother”, ”Talang” och ”Världens tuffaste jobb” bland många andra.

14. Jesper Börjesson

Förutom nyhetsankare är Jesper Börjesson hela Sveriges frukostsällskap på lördagar i TV4:s ”Nyhetsmorgon”. Ni har väl inte missat det här klippet när han intervjuar Petra ”September” Marklund? Fruktansvärt roligt!

13. Steffo Törnquist

Härliga livsnjutaren Steffo Törnquist var en av pionjärerna på TV4 i kanalens barndomsdagar. De senaste åren känner vi främst igen honom från ”Nyhetsmorgon”, där han i par med Jenny Strömstedt bildar kanalens självklara powerduo.

12. Jessica Almenäs

Visste du att ”Let’s Dance”- och travprogramledaren Jessica Almenäs blev tvåa i Fröken Sverige 1998 och fick representera Sverige i Miss World-tävlingen samma år? Förutom att tillsammans med David Hellenius leda kanalens dansunderhållning har hon dessutom varit värd för ”Fotbollsgalan” på TV4 inte mindre än fyra gånger.

11. Anders Lundin

Allsångens oförtjänta hackkyckling, Anders Lundin, är en av våra mest folkkära programledare och vi har förutom som allsångsledare på Skansen sett honom leda produktioner som ”Melodifestivalen”, ”Expedition Robinson” och ”Allt för Sverige”. I snart 15 år har han dessutom skrivit sketcher och fått publiken att skratta i krogshowen ”REA”.

10. Belinda Olsson

Belinda Olsson lämnade i början av sin tjänst vid Aftonbladet för att arbeta som redaktör för ”Debatt” på SVT, där hon från augusti samma år tog över som programledare efter Janne Josefsson. I början av 2014 väckte hon debatt med sin serie ”Fittstim – min kamp”, där hon med avstamp i tiden för boken ”Fittstim” undersökte feminismens olika sidor och förgreningar i dag med företrädare för ett antal olika synsätt.

9. Ernst Kirchsteiger

Barfotamysfarbrorn Ernst Kirchsteiger var folkkär programledare för ”Sommartorpet” på SVT fram till 2007, då han lockades över till konkurrenten TV4. Julen 2004 fick han det ärofyllda uppdraget att vara hela svenska folkets sällskap i egenskap av julvärd på SVT.

8. Robert Aschberg

Svensk televisions alfahane nummer ett, Robert Aschberg, inledde sin tv-karriär som programledare för stökiga debattprogrammet ”Diskutabelt” på TV3. Sedan dess har han lett mängder av populära program, däribland ”Insider”, ”Baren”, ”Efterlyst” och ”Trolljägarna”.

 

7. Jenny Strömstedt

Jenny Strömstedt, tidigare Östergren, är förutom att vara den coola halvan i äktenskapet med Niklas Strömstedt, även en av TV4:s allra bästa programledare. När hon inte äger ”Nyhetsmorgon” tillsammans med Steffo har hon kunnat ses som programledare för bland annat debattprogrammet ”Svart eller vitt”, Nobelprisutdelningen, samt den egna talkshowen ”Jenny Strömstedt”.

6. Lotta Lundgren

Sköna matskribenten och bloggaren Lotta Lundgren slog igenom som tv-programledare i SVT:s produktion ”Landet Brunsås”, tillsammans med Henrik Schyffert och Erik Haag. I par med den senare ledde hon hösten/vintern 2012 underbara ”Historieätarna” som i höst kommer tillbaka för en andra säsong.

5. Filip Hammar & Fredrik Wikingsson

Tv-Sveriges finaste bromance står Filip & Fredrik för, och den populära duon får därför dela på fjärdeplatsen. Det stora genombrottet kom 2003 i och med Kanal 5-produktionen ”High Chaparall”, där de åkte runt och hängde med avdankade amerikanska stjärnor. Sedan dess har Filip Hammar och Fredrik Wikingsson spottat ur sig så många egna fantastiska programformat att det är svårt att hålla reda på dem.

4. Kristian Luuk

Kristian Luuk fick sitt tv-genombrott i samband med programledarjobbet i supersköna pratshowen ”Knesset” på ZTV 1995, och är idag en av Sveriges absolut populäraste tv-personligheter. Tillsammans med parhästen Fredrik Lindström axlade Luuk 2009 manteln som Ingvar Oldsberg och Björn Hellbergs efterträdare i SVT:s långkörare ”På spåret” – med den äran!

3. Carina Berg

Hur kan man inte tycka om Carina Berg? Den supercharmiga och genomsympatiska programledaren har genom åren synts i program som bland annat ”Idol” och ”Berg flyttar in” på TV4, samt i den egna talkshowen ”Bergs bärbara talkshow”.

2. Gry Forssell

När Gry Forssell dyker upp i rutan vet man att man får högkvalitativ tv-underhållning. Sveriges kanske proffsigaste programledare fungerar i alla sammanhang och lyckas alltid bibehålla sin folklighet utan att bli för töntig. Bland alla programledaruppdrag hon med bravur utfört genom åren hittar vi bland andra ”Fångarna på fortet”, ”Sommarkrysset”, ”Körslaget”, ”Grammisgalan”, ”Big Brother” och ”Gladiatorerna”.

1. Rickard Olsson

Superproffsiga och roliga Rickard Olsson är ett av de mest frekvent förekommande ansikten i tv-rutan. Tidigare kunde vi se honom leda den underhållande frågesporten ”Vem vet mest?” med stadig hand. Olsson har dessutom tidigare lett storproduktioner som bland annat ”Melodifestivalen”, ”Söndagsöppet”. Idag är Rickard Olsson tillbaka som programledare för ”Bingolotto”.

2.79/5 (19)

Kommentarer

  1. Kristian Luuk måste bytas ut i på spåret!
    Ett sånt otrevligt gapande, kan man vara utan. Stänger av ljudet när programmet startar.
    Det måste finnas någon mer balanserad person för uppdraget.
    Tacka vet jag jag Oldsberg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


© 2019 | Listor.se

Copy link
Powered by Social Snap