Listor.se

Sveriges största listsajt

Mest beroendeframkallande spelapparna

Beväpnade med smartphones behöver vi aldrig mer oroa oss för att vara sysslolösa och det laddas dagligen ner miljontals spel och appar från både Apple Store och Android Market.

Vare sig det handlar om arga fåglar eller vem som är den bästa ordvrängaren så har de alla en sak gemensamt – de är otroligt beroendeframkallande och löften om ”bara en gång till” blir oftast svåra att hålla. Här är tio av världens absolut roligaste och mest beroendeframkallande spelappar.
 
 
 

10. Cut the rope

cuttherope
Bild: © industrialtoys.com

Över 100 miljoner nedladdningar ger en fingervisning om hur beroendeframkallande det är att kapa rep för att mata ett litet monster.
 
 

9. Fruit Ninja

fruitninja
Bild: © Google play

Fruit Ninja går ut på att skära itu så många frukter du bara kan med ditt fingerstyrda lilla svärd, men det gäller att se upp för bomberna! Rykt ihop med med chefen efter semestern? Massakrera ett gäng frukter så känns allt genast mycket bättre.
 
 

8. Minecraft

minecraft
Bild: © giantbomb.com

Svenske Magnus Perssons galet framgångsrika äventyrsspel som går ut på att bygga världar med hjälp av kubikmeterstora block har hyllats av kritiker för den dynamiska spelupplevelsen och sin open world-struktur.
 
 

7. Plants vs. Zombies

plantsvszombies
Bild: © Google play

I Plants vs Zombies ska du med hjälp av olika plantor som till exempel skjuter ärtor eller potatisminor försvara ditt hus mot läskiga zombies. Det gäller att tänkta strategiskt då vissa plantor är mer effektiva än andra eller fungerar bättre på dagen än på natten.
 
 

6. Doodle-jump

doodlejump
Bild: © App8bite

Doodle jump går att på att genom att vinkla skärmen åt höger eller vänster hjälpa den lilla rymdvarelsen ”Doodle the Doodler” att hoppa uppåt på olika avsatser och undvika svarta hål eller monster. Målet är att inte ramla ner och spelet, som har massor med olika världar, är svårt beroendeframkallande.
 
[related_posts taxonomy=”category” numberposts=”8″ image_size=”thumbnail” carousel=”true”]
 
 

5. Wordfeud

wordfeud
Bild: © Svenskbladet

Wordfeud är en variant av det gamla hederliga brädspelet Alfapet i app-form, och har du väl börjat är det svårt att sluta. Spelet är dock beskyllt för att vara orsaken till mängder av skilsmässor, så det gäller att spela med måtta – om man kan!
 
 

4. Ruzzle

ruzzle
Bild: © Microsoft

I ordspelet Ruzzle är det snabba puckar som gäller! Hitta så många ord som möjligt på två minuter och försök få högre poäng än din motspelare. Roligt, frustrerande och såklart väldigt beroendeframkallande.
 
 

3. Tiny Wings

tinywings
Bild: © apptuts.com

I spelet Tiny Wings styr spelaren en liten fågel som har för små vingar för att flyga och måste ta hjälp av kullar för att få fart. Tiny WIngs har hyllats för sin enkla men fina spelmiljö och har laddats ner flera miljoner gånger.
 
 

2. Angry Birds

angrybirds
Bild: © Rovio

I den finska megasuccén Angry Birds använder spelaren en slangbella för att skjuta iväg fåglar och förgöra de gröna grisar som gömt sig på spelplanen. Det finns 14 olika typer av fåglar som numera även tagit steget ut från skärmen och blivit både godis och mjukisdjur. Appen var förra årets mest nedladdade och fortsätter vara omåttligt populär.
 
 

1. Candy Crush Saga

candycrush
Bild: © y8space.com

I det svenska pusseläventyret Candy Crush Saga ska spelaren matcha rader av färger och krossa godis så det står härliga till. Det enkla men roliga spelet har hundratals nivåer och har du väl börjat går det helt enkelt inte att sluta!

3.67/5 (3)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap