Listor.se

Sveriges största listsajt

Kändis-breakups vi aldrig glömmer

Prinsessan Diana och Prins Charles äktenskap sprack efter mycket drama. Foto: Joe Haupt

Trött på att springa på exet på krogen? Tänk då bara hur det är för våra stackars celebriteter. Här listar vi tio kändis-breakups vi aldrig glömmer.

Utöver otrohetsaffärer, misshandel och förhållanden som går i kras hamnar dessutom våra kändisars havererade relationer inte helt sällan på löpsedlar världen över. Allt från kända idrottsmän till skådisar och artister – ingen kommer undan det faktum att kärleken ibland är grym.

10. Sandra Bullock & Jesse James

Kudos till talangfulla Sandra Bullock som dumpade maken Jesse James snabbare än vi hann blinka efter att hans otrohet med bland annat skandalmodellen Michelle McGee kom ut i offentlighetens ljus. Äktenskapet höll i fem år, 2005- 2010, och föll i bitar strax efter att Bullock vunnit en Oscar och dessutom hyllat sin make i tacktalet. Skådespelerskan, som är en av Hollywoods högst betalda, lät inte sin svekfulle make stuka henne utan adopterade ett barn från New Orleans helt på egen hand och är idag hetare och mer framgångsrik än någonsin.

9. Rihanna & Chris Brown

Två av musikvärldens hetaste artister var ett mycket uppmärksammat kärlekspar under en tid innan det stormiga förhållandet fick ett abrupt slut 2009 efter ett bråk som urartade och slutade med en brutal misshandel – bara timmar innan paret skulle infinna sig på Grammy-galan. Överallt dök bilder på Rihannas blåslagna ansikte upp och Brown dömdes till samhällstjänst och skyddstillsyn. Efter ett fyra långt uppbrott syntes paret tillsammans vid flera tillfällen och det spekulerades vilt om parets eventuella försoning. Så blev dock aldrig fallet.

8. Jennifer Lopez & Marc Anthony

När heta latinoparet Jennifer Lopez och Marc Anthony träffades klickade det rejält och paret gifte sig 2004 och har tillsammans tvillingarna Emme och Max. Efter sju års äktenskap meddelade paret den tråkiga nyheten om att de bestämt sig för att separera. För Lopez blev det alltså inte tredje gången gillt, då detta var sångerskans tredje raka äktenskap som gick i stöpet.

7. Tiger Woods & Elin Nordegren

Det var sagan om världens bästa golfspelare som fick sin svenska skönhet. Media kunde inte få nog av paret som regelbundet figurerade i tabloiderna. Till en början var allt frid och fröjd, familjen utökades och Tigers karriär blomstrade som aldrig förr. Då kom chockbeskedet – Woods hade vid upprepade tillfällen bedragit sin fru, vilket han senare erkände i ett tårdrypande tal till allmänheten.

6. Robert Pattinson & Kristen Stewart

Efter Twilight-filmerna där dessa tonårsfavoriter krokade i varandra blev de snabbt Hollywoods mest omskrivna kärleksduvor och ingen verkade kunna få nog av vampyrduon. Kärleksssagan fick dock ett brutalt slut, då bilder på hur Stewart och den gifte regissören Rupert Sanders nådde pressen. Bilderna visade de två vänslades lite för närgånget under inspelningen av ”Snow White and The Huntsman” och detta fick Pattinson att bryta upp från förhållandet trots Stewarts offentliga ursäkt till honom där hon sade att hon var ledsen för att ”hon hade sårat den person som hon älskade och respekterade mest”.

5. Demi Moore & Ashton Kutcher

Världen föll pladask för detta gulliga par som uppmärksammades oerhört mycket, framförallt på grund av åldersskillnaden mellan paret som förhoppningsvis banat väg för andra lite mer okonventionella par. Och som vi hoppades på dessa kutterduvor! Men allt sprack strax efter parets sjätte bröllopsdag då det kom fram att Kutcher bedragit sin fru och skilsmässan var ett faktum. Moore uttalade sig senare i media om att hon under uppbrottet fått stöd från bland andra ex-maken Bruce Willis – så vem vet, kanske väntar en helt annan återförening runt hörnet? Yippee ki-yay, Ashton Kutcher!

4. Nicole Kidman & Tom Cruise

De var 90-talets stora kärlekssaga i Hollywood – Nicole Kidman och Tom Cruise träffades under inspelningen av ”Days of Thunder” och gifte sig 1990 under pompa och ståt. De fortsatte figurera på filmduken tillsammans i ”Drömmarnas Horisont” och kanske framför allt i Stanley Kubricks avskedsföreställning, ”Eyes Wide Shut”. Efter elva år tillsammans och två gemensamma barn gick dock paret skilda vägar och vad som låg bakom skilsmässan är fortfarande oklart, men Cruise lär vid något tillfälle ha sagt ”Nicole knows why”. Ska vi gissa att Scientologerna kan ha något med saken att göra?

3. Britney Spears & Justin Timberlake

Britney Spears och Justin Timberlake var utan tvekan två av de allra största tonårsidolerna runt millennieskiftet och många trodde sig nog se en blivande institution i amerikanskt nöjesliv födas när de båda fann varandra på ett romantiskt plan 1999. Så blev det inte. Tre år varade de unga stjärnskottens förhållande innan det sprack.

2. Jennifer Aniston & Brad Pitt

Jennifer Aniston och Brad Pitt var Hollywoods sweethearts nummer ett och hann med sju år som kärlekspar, varav fyra och ett halvt som man och hustru. Under inspelningen av filmen ”Mr & Mrs Smith” 2005 föll Pitt pladask för motspelerskan Angelina Jolie och skilsmässan från Aniston var snart ett faktum. Uppbrottet kom som en stor chock för nöjesvärlden och som den led med ”Vänner”-stjärnan. Brangelina tycktes ha funnit lyckan i varandra var länge Hollywoods kanske starkast lysande power-couple – tills det förhållandet också visade sig ha sina sprickor…

1. Prinsessan Diana & Prins Charles

Tidernas kändis-breakup måste nästan få anses vara det mellan Prinsessan Diana och Prins Charles. Lady Di såg närmast olycklig ut redan på parets bröllopsdag den 29 juli 1981, men officiellt var det inte förrän på 90-talet som förhållandet började att knaka. Osämjan mellan de båda kom snart att bli offentlig och de anklagade varandra för äktenskapets misslyckande. Charles återupptog en gammal flirt, Camilla Shand, som hade gift sig och nu hette Camilla Parker-Bowles. Enligt Diana inledde de båda en affär redan år 1984, medan Charles senare har erkänt att affären inleddes år 1986. Diana hade dock också ett ansvar, vilket framkom efter att hon erkänt att hon hade haft en affär med sin ridlärare, James Hewitt. I december 1995 kom Charles och Diana till slut överens om att gå skilda vägar och den 28 augusti 1996 vann skilssmässan laga kraft.

Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap