Listor.se

Sveriges största listsajt

5 fantastiska spelhjältinnor

Att det pumpas ut nya videospel råder det inget som helst tvivel om. Dels har vi alla fantastiska dator- och konsolspel, dels har vi de alldeles utmärkta mobilspelen.

Medan de allra flesta spelen frontas av tuffa grabbar, har vi också fått se flera fantastiska hjältinnor i huvudrollerna. I denna artikel fokuserar vi på dessa.

5. Lara Croft (Tomb Raider)

Vi börjar med den mest klassiska av de alla – Lara Croft. Vi stiftade bekantskap med den gravplundrande hjältinnan redan 1996 och sedan dess har vi sett henne i massor av spel och några filmer. På spelsidan släpptes nyligen det 20:e spelet i ordningen, Lara Croft: Temples and Tombs, som även finns tillgängligt på flera casinosajter online. På filmsidan såg vi henne förra året porträtteras av ingen mindre än Alicia Vikander. Extra kul är att Vikander återvänder i rollen för en ny film, som släpps nästa år.

4. Samus Aran (Metroid)

En annan ikonisk spelkaraktär, som alla kanske inte har noterat är kvinna, är Nintendos Samus Aran. Det första Metroid-spelet släpptes så tidigt som 1986 till Nintendos första konsol NES, och sedan dess har det kommit åtminstone ett spel till varje Nintendo-konsol. Samus Aran har även dykt upp i andra sammanhang, som i den älskade fighting-spelserien Super Smash Bros.

3. Jill Valentine (Resident Evil)

Vad vore Resident Evil utan Jill Valentine? Tja, definitivt inte lika framgångsrikt. Den zombiedräpande hjältinnan har slaktat monstren sedan 1996 och har under åren blivit en stor spelikon. Nu var det ett tag sedan hon var med i spelserien, men frågan är om det inte bara en tidsfråga innan hon dyker upp igen. 

2. Aloy (Horizon Zero Dawn)

Aloy är ett namn som är långt ifrån lika berömt som de tidigare på denna listan. Detta beror på att hennes debutspel Horizon Zero Dawnsläpptes så sent som 2017 till PlayStation 4. Sett till det enastående mottagandet, släpptes en expansion senare samma år. 

Horizon Zero Dawn utspelas drygt 1000 år framåt i tiden, där vår moderna värld har kollapsat och människor lever i stammar igen. Våra kontorslandskap är framtidens ruiner och resterna av vår teknik har fått övernaturliga förklaringar av nya religiösa grupper. När utstötta Aloy snubblar över en “focus” (tänk dig typ Google-glasögon) förändras hennes värld för alltid. Det ryktas om att en uppföljare är under utveckling.

1. Ellie (The Last of Us)

Är det ens möjligt att spela igenom PlayStations fenomenala zombiedrama The Last of Us utan att drabbas av svår separationsångest? Förmodligen inte. Här följer vi vuxne Joel och unga Ellie, som slår sällskap efter att grannarna börjar sukta efter människokött. Deras relation utvecklas under resans gång och utan att spoila för mycket, bjuder historien på gripande scener och spännande tvister. Ett måste för alla spelälskare!

Till skillnad från Horizon Zero Dawn är det klart att The Last of Us 2 kommer att bli verklighet. Exakt när det släpps vet vi ännu inte, men det lär bli i slutet av 2019 eller början av 2020.


5/5 (1)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.seStock images by Depositphotos.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap