Listor.se

Sveriges största listsajt

18 kändisar du inte visste var släkt

Tro det eller ej, men Povel Ramel var faktiskt släkt med självaste Gustav Vasa.

Släktforskning har kommit att bli allt mer populärt på senare år. Att ta reda på historien bakom sitt släktträd är spännande då resultaten ofta visar något man inte visste tidigare eller alls förväntat sig.

Vi har gett oss ut på en expedition i släktforskningens tecken och letat upp 18 kändisar du inte visste var släkt med varandra. Känner du till fler obskyra släktband mellan berömdheter?

18. Jason Bateman & Justine Bateman

Jason Bateman från bland annat ”Juno” och ”Ozark” är lillebror till Justine Bateman som spelade Mallory i populära 80-tals-sitcomen ”Fem i familjen” med bland andra Michael J. Fox.

17. Conan O’Brien & Denis Leary

Amerikanska talkshow-värden Conan O’Brien och komikern/skådespelaren Denis Leary är bryllingar, alltså kusiner i tredje led.

16. Meryl Streep & Brooke Shields

Vem visste att skådiskollegorna Meryl Streep och Brooke Shields är sysslingar?

15. Avicii & Anton Körberg

Tim Bergling, a.k.a. Avicii, var genom sin skådespelande mor Anki Lidén halvbror med Tommy Körbergs son Anton.

14. Prins Charles & Ralph Fiennes

Prins Charles är släkt med ingen mindre än Harry Potters ärkefiende – Lord Voldemort. Ok, med Voldemort menar vi egentligen Ralph Fiennes då det råkar vara så att skådespelaren är åttonde kusin med Englands framtida kung. Undra var det placerar ”Han-som-inte-får-nämnas-vid-namn” i tronföljden?

13. Ben Affleck & Matt Damon

Hur sjukt är det inte att barndomsvännerna Ben Affleck och Matt Damon är släkt med varandra? Samhällsforskare har grävt fram bevis för att rötterna hos båda i den framgångsrika Hollywood-duon härstammar från en murare vid namn William Knowlton Jr. som kom till USA från England på 1630-talet.

12. Melissa McCarthy & Jenny McCarthy

De delar visserligen efternamn, men i och med att McCarthy är relativt vanligt i staterna kom det ändå som en överraskning när före detta Playmaten Jenny McCarthy 2011 via Twitter gratulerade sin kusin Melissa efter dennes Emmy-vinst för sin roll i komediserien ”Mike & Molly”.

11. Kyra Sedgwick & Edie Sedgwick

Skådespelerskan Kyra Sedgwick är kusin med modeikonen och Andy Warhols musa Edie Sedgwick som avled 1971 till följd av en överdos. Tråkigt nog för den blonda aktrisen är hon dessutom i nionde led släkt med sin egen make, Kevin Bacon.

10. Greta Garbo & Viveca Lindfors

Svenska Hollywood-stjärnorna Greta Garbo och Viveca Lindfors var släkt med varandra. Lindfors delar dessutom blodsband med inga mindre än August Strindberg, Ingmar Bergman och primadonnan Zarah Leander. Snygg stamtavla!

9. Sofia Coppola & Nicolas Cage

Det här är ett släktträd klart värdigt ”Gudfadern”. Regissören Francis Ford Coppolas enda dotter, ”Lost In tranlation”-regissören Sofia, är kusin med Nicolas Cage (och skådespelarkollegan Jason Schwartzman).

8. Warren Beatty & Shirley MacLaine

Det här kanske är allmän kunskap, men vi visste då inte att skådisveteranerna Warren Beatty och Shirley MacLaine är syskon. Warren skall enligt egen utsago ha inspirerats av storasyster Shirleys framgångar i showbiz.

7. Rashida Jones & Quincy Jones

Skådespelerskan Rashida Jones (”I Love You, Man”, ”Boston Public”, ”The Office”) är dotter till demonproducenten och Polarprisvinnaren Quincy Jones.

6. Povel Ramel & Gustav Vasa

Geniet Povel Ramel var släkt med flera svenska kungar, men det är blodsbandet till Gustav Vasa som imponerar mest. Eller kanske Karl den store som var romersk kejsare på 800-talet…

5. Charlie Chaplin & Oona Chaplin

Precis ALLA vet vem Charlie Chaplin är. Hans barnbarn Oona är inte lika välkänd, men många av oss känner igen henne från rollen som Talisa Stark i succéserien ”Game of Thrones”.

4. Lily Allen & Alfie Allen

Här har vi ännu en Game of Thrones-koppling. Popstjärnan Lily Allen erbjöds faktiskt rollen som Yara Greyjoy i den populära tv-serien, men tackade nej då hon tyckte det kändes för perverst att hennes riktiga bror Alfie skulle tafsa på henne i en av de obligatoriska scenerna mellan syskonen Greyjoy.

3. Ulf Adelsohn & Jacob Johan Anckarström

Gamle moderatledaren Ulf Adelsohn har en minst sagt rutten gren i sitt släktträd. Jacob Johan Anckarström, ni vet han som sköt ihjäl Gustav III på maskeradbalen 1792, var nämligen Uffes mormors mormors morfar.

2. Mariah Carey & Ashley Cole

Sångdivan Mariah Carey började utforska sitt släktträd när hon fick nys om ett möjligt släktskap med jazzlegenden Nat King Cole. Detta visade sig dock inte stämma, men Carey fick ändå någon slags utdelning när det i stället uppdagades att hon delar blodsband med engelska fotbollsstjärnan Ashley Cole.

1. Barack Obama & Brad Pitt

Enligt släktforskare är USA:s tidigare president Barack Obama och filmstjärnan Brad Pitt kusiner i nionde led.

4.38/5 (8)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1.1K Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap