Listor.se

Sveriges största listsajt

15 bästa vänner-avsnitten

Den 22 september 1994 fick världen för första gången bekanta sig med Ross, Rachel, Monica, Chandler, Phoebe och Joey i vad som skulle komma att bli ett av tv-historiens största fenomen – ”Vänner”.

För att fira att tidernas mest populära sitcom fyller 20 år har vi gett oss på den i stort sett omöjliga uppgiften att välja ut de 15 bästa Vänner-avsnitten från de sammanlagt tio säsongerna.

15. The One With All The Resolutions

(Säsong 5, Avsnitt 11)

The-one-with-alla-the-resolutions
Bild: © NBC

Det är nyårsafton och vännerna diskuterar sina nyårslöften. Rachel ska sluta skvallra, Chandler får inte skoja på andras bekostnad och Joey vill lära sig spela gitarr. Ross köper ett par skinnbyxor men när han har dem på sig på en date upptäcker han hur varma de är och försöker svalka sig på toaletten. Det enda problemet är att han inte får på sig byxorna igen och ringer Joey som ger värdelösa förslag på hur han ska lösa situationen.

14. The One With Rachels Phone Number

(Säsong 9, Avsnitt 9)

The-one-with-rachels-phone-numer
Bild: © NBC

Scenen där Ross och Mike ska umgås på tu man hand är kanske det mest obekväma som någonsin visats på Tv. Samtidigt är Phoebe och Rachel på en bar där de träffar två killar. Rachel ger sitt nummer till den ena men ångrar sig när hon kommer på att Ross kan svara och Phoebe måste tvinga Mike att försöka stoppa Ross att svara i sin egen telefon.

13. The One With The Male Nanny

(Säsong 9, Avsnitt 6)

The-one-wth-the-male-nanny
Bild: © NBC

Ross och Rachel bestämmer sig för att skaffa en nanny, men Ross tas på sängen när barnflickan Sandy dyker upp och visar sig vara en man (Freddie Prince Jr.). Sandy är känslosam och lättrörd, spelar flöjt och dockteater. Rachel och Joey älskar honom, men Ross har svårt att hantera att ha en manlig barnflicka – som inte ens är gay. Samtidigt blir Chandler stressad över Monicas manlige – och dödsrolige – kollega, samtidigt som Phoebe hamnar i ett triangeldrama mellan Mike och sin gamla kärlek, forskaren David.

12. The One With The Fake Party

(Säsong 4, Avsnitt 16)

The-one-with-the-fake-party
Bild: © NBC

Rachel ställer till med en avskedsfest för Emily för att kunna förföra sin klient Joshua på ett smidigt sätt vilket förstör Ross romantiska planer för kvällen. Men precis allt går fel och när inget av Rachels desperata försök att få Joshua på kroken fungerar byter hon om till sin gamla cheerleader-outfit, men ramlar och slår sig då hon försöker imponera på honom genom att hjula.

11. The One In Vegas: Part 1 & 2

(Säsong 5, Avsnitt 23-24)

The-one-in-vegas
Bild: © NBC

I detta dubbelavsnitt åker hela gänget till Las Vegas för att hälsa på Joey som efter en misslyckad filminspelning jobbar som gladiator på ett casino. Ross och Rachel bråkar med varandra under resan till Vegas och när Rachel sover ritar Ross en mustasch med permanentfärg som inte går bort och Rachel vägrar lämna hotellrummet. Istället spelar de blackjack och blir fulla på rummet. Monica och Chandler slår vad om att gifta sig om de vinner på spel, vilket de gör, men på väg till kyrkan möter de Ross och Rachel- som precis gift sig!

10. The One With The Prom Video

(Säsong 2, Avsnitt 14)

The-one-with-the-prom-video
Bild: © NBC

Monica kan fortfarande inte få ett jobb och Ross övertalar henne att låna pengar av deras föräldrar, vilket inte riktigt går som hon tänkt sig. Ross fortsätter att tråna efter Rachel som är tydlig med att det aldrig kan bli något mellan dem. Vännerna hittar ett gammalt videoband från Monica och Rachels studentbal och trots Ross protester tittar de på det. När Rachel ser vad Ross gör för henne på videon går hon direkt till honom och ger honom en av tv-historiens mest efterlängtade kyssar.

9. The One Where Ross Finds Out

(Säsong 2, Avsnitt 7)

The-one-where-ross-finds-out
Bild: © NBC

Rachel påstår att hon har kommit över Ross och går på en dejt som Monica fixar med nyskilda Michael. Men eftersom hon precis fått reda på att Julie och Ross ska skaffa en katt tillsammans kan hon inte koncentrera sig under dejten och blir jättefull. Rachel ringer till Ross och lämnar ett meddelande på hans telefonsvarare där hon säger att hon kommit över honom. När Ross hör meddelandet måste han lägga sig ner och blir så förvirrad av Rachels känslor att han får panik när han ska välja mellan två katter.

[related_posts taxonomy=”category” numberposts=”8″ image_size=”thumbnail” carousel=”true”]

8. The One When Ross Got High

(Säsong 6, Avsnitt 9)

The-one-where-ross-got-high
Bild: © NBC

Ross och Monicas föräldrar kommer för att fira Thanksgiving hos Monica men vet inte om att Chandler flyttat in eftersom de inte tycker om honom. Chandlers plan är att smöra för Monicas föräldrar så att de ska gilla honom, vilket är lönlöst då Ross skyllt på Chandler en gång i college när föräldrarna känt marijuanalukt i Ross rum. Rachel gör en kaka men blandar ihop två recept och varvar grädde med kött och ärtor som alla måste låtsas tycka om. Ross erkänner till slut att det inte var Chandler som rökte marijuana och Monica och Ross passar på att avslöja varandras smutsigaste hemligheter.

7. The One With The Blackout

(Säsong 1, Avsnitt 7)

The-one-with-the-blackout
Bild: © NBC

När strömmen går i hela New York blir Chandler till sin glädje instängd i en bankomatvestibul tillsammans med Victoria’s Secret-modellen Jill Goodacre. Chandler försöker charma Jill men det går sådär och när han av misstag stoppar ett använt tuggummi i munnen sätter han i halsen och håller nästan på att kvävas. Samtidigt befinner sig de andra vännerna i Monicas lägenhet där de berättar om de konstigaste platserna de haft sex på. Ross försöker stöta på Rachel men hans planer går i stöpet när den heta italienaren Paolo dyker upp.

6. The One With All The Thanksgivings

(Säsong 5, Avsnitt 8)

The-one-with-alla-the-thanksgivings
Bild: © NBC

I ett av tidernas roligaste vänner-avsnitt firar vännerna Thanksgiving tillsammans och minns tidigare tillfällen de firat högtiden. Chandler påminner alla om den Thanksgiving då hans föräldrar berättade att de skulle skiljas och Phoebe berättar om en från ett tidigare li. Monica berättar om sin värsta Thanksgiving 1987 då Ross bjudit hem Chandler till Ross och Monicas föräldrar. Under kvällen hör Monica att kallar henne fet och bestämmer sig för att gå ner i vikt till nästa år. I ännu en återblick försöker Monica hämnas på Chandler och när hon försöker lura honom att ta av sig kläderna genom att försöka förföra honom tappar hon en kniv som kapar en av Chandlers tår.

5. The One Where Ross Is Fine

(Säsong 10, Avsnitt 2)

The-One-Where-Ross-is-Fine
Bild: © NBC

Ross försöker hantera att Joey och Rachel dejtar genom att bjuda dem på parmiddag tillsammans med sin flickvän Charlie. David Schwimmer gör kanske sitt bästa avsnitt som en sjukt speedad Ross som desperat försöker visa hur okej han tycker att det är att Rachel och Joey är ett par. Under den minst sagt obekväma middagen blir Ross så full på margaritas att han glömmer skyddsvantar när han tar ut glödheta fajitas ur ugnen och intygar gång på gång hur ”fine” han är.

4. The One With The Two Parties

(Säsong 2, Avsnitt 22)

The-One-With-Two-Parties
Bild: © NBC

Vännerna ska anordna en överraskningsfest inför Rachels födelsedag men eftersom födelsedagsbarnets föräldrar inte kan hålla sams bjuder Monica bara Rachels mamma. När Rachels pappa oväntat dyker upp måste de smuggla över honom till Joey och Chandlers lägenhet där de skapar en andra fest så att föräldrarna inte ska veta om att den andra är där. Gästerna tycker att Monicas fest är tråkig så Phoebe börjar smuggla in gäster till Joey och Chandler där det är mycket roligare.

3. The One Where No-One’s Ready

(Säsong 3, Avsnitt 2)

The-one-where-no-one-is-ready
Bild: © NBC

Ross försöker desperat få alla redo inför hans viktiga tal på museet, men alla har viktigare saker att stå i än att göra sig i ordning och Ross blir alltmer frustrerad. När Joey sätter sig i Chandlers fåtölj och vägrar ge upp sin plats hämnas Chandler genom att gömma Joeys kallingar, vilket leder till att Joey tar på sig ALLA Chandlers kläder. Monica är besatt av ett meddelande hon fått av Richard och Phoebe får en stor fläck på sin klänning när Joey och Chandler bråkar.

2. The One Where Everybody Finds Out

(Säsong 5, Avsnitt 14)

The-one-where-everybody-finds-out
Bild: © NBC

Phoebe får reda på att Monica och Chandler träffas i hemlighet och hon och Rachel bestämmer sig för att spela paret ett spratt. När Phoebe börjar stöta på Chandler anar Monica att de andra vet att de träffats i smyg och tvingar Chandler att spela med. När Chandler bjuder över Phoebe för att ”känna på hans biceps och mer” förstår Phoebe och Rachel att Monica och Chandler vet att de vet. Phoebe och Chandler försöker få varandra att backa ur men det går så långt att de kysser varandra innan Chandler till slut erkänner att han är kär i Monica.

1. The One With The Embryos

(Säsong 4, Avsnitt 12)

TheOneWitheEmbryos
Bild: © NBC

Ett av de mest omtyckta avsnitten genom tiderna är när Phoebe går med på att vara surrogatmamma till sin lillebror Frank Jr:s barn och ska insemineras med fem embryon. En vadslagning mellan Chandler och Joey och Monica och Rachel spårar ur och Ross arrangerar en frågesport för att ta reda på om tjejerna eller killarna vet mest om varandra. Monica och Chandler trissar upp insatsen och allt slutar med att tjejerna förlorar sin fina lägenhet till killarna. Kanske det roligaste avsnittet i hela Vänner- seriens historia! Eller vad tycker du?

3.8/5 (5)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap