Listor.se

Sveriges största listsajt

12 filmstjärnor med kända skådespelande barn

Att barn brås på sina föräldrar är ju inget nytt. Att de väljer samma yrke som någon av föräldrarna är också ganska vanligt. Att superkända filmstjärnor får barn som blir minst lika kända är dock inte allt för vanligt.

Här listar vi tolv föräldarar som fick konkurrens av sina ungar på vita duken.

12. Goldie Hawn  –  Kate Hudson

”Tjejen som…”-filmerna gjorde Goldie till superstjärna över hela världen. Långt ifrån alla hennes fans vet dock att hennes dotter blivit i stort sett lika känd och populär, dessutom i samma genre som sin mor. Mest kända filmer med Kate är Almost Famous och Hur man blir av med en kille på 10 dagar.

11. Kirk Douglas  –  Michael Douglas

Legenden Kirk Douglas som nyligen gick bort i en ålder av 103 år blev en legend i Hollywood genom sin medverkan i filmer som Spartacus, Hjältarna från Telemarken och Gunfight at the OK Corral. Frågan är dock om han inte blivit överglänst av sin superkände son Michael som setts i storfilmer som Wall Street, Falling Down, Den vilda jakten på stenen, Basic Instinct m.fl.

10. Tippi Hedren  –  Melanie Griffith

Svenskättade Nathalie ”Tippi” Hedren blev superkänd genom rollerna i Hitchcocks Marnie och Fåglarna. Dottern Melanie Griffith slog igenom stort med filmerna Working Girl samt I örnens klor. Kändisskapet ökade genom hennes giftemål först med Don Johnson, sen med Antonio Banderas.

9. Henry Fonda  –  Jane & Peter Fonda

Med ledande roller i storfilmer som Vredens druvor, 12 edsvurna män och Sista sommaren, blev Henry Fonda en av de stora i Hollywood. Hans barn Jane och Peter blev stora genom bl.a. Barbarella och Easy Rider.

8. Martin Sheen  –  Charlie Sheen & Emilio Estevez

Martin blev folkkär över hela Världen som President Jed Bartlet i TV-serien West Wing (Vita huset). Han har dessutom haft ledande roller i storfilmer som Apocalypse Now, Catch Me If You Can och Presidenten och Miss Wade. Att sönerna har olika efternamn beror på att Martin föddes Ramon Estevez och Charlie tog pappans ”artistnamn” medan Emilio behöll dopnamnet.

7. Donald Sutherland  –  Kiefer Sutherland

Donald Sutherlands karriär tog fart då han medverkade i TV-klassikern MASH, men det stora genombrottet kom som ”Oddball” i filmen Kellys hjältar. Därefter har han setts i filmer som Tolv fördömda män, JFK, Det stora tågrånet och Hunger Games-trilogin för att bara nämna några. Som tonåring slog sonen Kiefer igenom på 80-talet i ungdomsfilmerna Stand By Me och The Lost Boys. Övriga stora roller har han gjort i bl.a De tre musketörerna och På heder och samvete. Senast sågs han som President Kirkman i Netflix-serien Designated Survivor.

6. Stellan Skarsgård  –  Alexander, Gustaf och Bill Skarsgård

Här kan man snacka om skådespelarfamilj. Stellan fick sitt genombrott redan som barn i TV-serien Bombi Bitt och jag. Efter rollen som ”Idioten” Sven i Den enfaldige mördaren tog karriären fart. Genom en mindre roll i Varats olidliga lätthet öppnades dörren till Hollywood. Stellan har gjort mängder med storfilmer, Mamma Mia, Pirates of the Carribean, Good Will Hunting, Jakten på Röd Oktober, för att nämna några. Han medverkade även i TV-serien Chernobyl, för vilken han tilldelades en Emmy i kategorin bästa manliga biroll. Sönerna har gjort större roller i filmer som Legenden om Tarzan (Alexander), TV-serien Vikings (Gustaf) och Stephen Kings skräckklasiker Det (Bill).

5. Ingrid Bergman  –  Isabella Rosselini

Vid sidan av Greta Garbo är Ingrid Bergman vår största Hollywoodstjärna. Hon gjorde huvudroller i episka filmer som Casablanca, Gasljus, Stromboli, Jeanne d’Arc och Anastasia. Dottern Isabella följde i mammas fotspår och har bl.a gjort följande filmer Blue Velvet, Wild at Heart och Wyatt Earp.

4. Charlie Chaplin  –  Geraldine Chaplin

En av de absoluta giganterna i filmhistorien. ”Den lille luffaren” från London som byggde ett imperium i Hollywood. Dottern Geraldine har setts i större roller i bl.a Doktor Zjivago, De tre musketörerna, Grevinnan från Hong Kong och Spegeln sprack från kant till kant. Det stannar dock inte där. Även Chaplins barnbarn Oona har på sistone gjort sig ett namn i filmbranschen. Mest känd är hon för sin roll som Talisa Stark i Game of Thrones.

3. Jerry Stiller  –  Ben Stiller

Jerry Stiller är väl mest känd som George Costanzas pappa i TV-serien Seinfeld. Sonen Ben har haft roller i filmer som  Cable Guy, Den där Mary, Zoolander, Starsky & Hutch och Anchorman.

2. Jon Voigt  –  Angelina Jolie

Jon hade huvudrollen i thrillern Runaway Train. Han slog igenom stort i filmen Midnight Cowboy. Bland övriga blockbusters kan nämnas Den sista färden, Mission Impossible, Enemy of the State och Pearl Harbor. Dottern Angelina Jolie fick 1999 en Oscar för sin insats i filmen Stulna år (Girl, Interrupted). Mest känd är hon dock för rollen som Lara Croft i Tombraider-filmerna.

1. Tony Curtis  –  Jamie Lee Curtis

Tony blev folkkär genom sin roll i TV-serien Snobbar som jobbar (The Persuaders) där han spelade mot Roger Moore. Han har gjort inte mindre än 95 långfilmer. Den mest kända är väl I hetaste laget (Some Like It Hot) mot Marilyn Monroe och Jack Lemon. Dottern Jamie (vars mamma förresten är storstjärnan Janet Leigh) har haft stora roller i bl.a  En fisk som heter Wanda, Alla helgons nlodiga natt-filmerna, Ombytta roller och Veronica Mars.

3.33/5 (3)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap