Listor.se

Sveriges största listsajt

11 kända personer som dog som oskulder

Kända personer som dog som oskulder
Elizabeth I av England tros ha levt hela sitt liv utan att få till det i sänghalmen.

Trodde du att berömmelse, pengar och makt automatiskt leder till att man får ligga mycket? Dessa 11 kända personer som dog som oskulder har nog ett och annat att säga om den saken…

Sex är inget man får, det är något man förtjänar. Hur ska man annars kunna förklara att allt från mäktiga diktatorer och betydande vetenskapsmän till helgonförklarade människorättskämpar och dekadenta popkonstnärer inte fick komma till skott en enda gång under sin livstid?

 

11. Isaac Newton

Isaac Newton gifte sig aldrig utan valde istället att tillbringa sin livstid som ungkarl, något som fått många historiker att förenas i övertygelsen om att han dog som oskuld.

10. Henry James

Vissa rykten vill hävda att författaren Henry James ska ha varit homosexuell. Hans sexuella preferenser hade dock inget att göra med den ofrivilliga avhållsamheten. Boven i dramat stavas impotens.

9. Moder Teresa

Moder Teresa var en hängiven katolik och dedikerade sitt liv till att i egenskap av nunna hjälpa de fattiga, sjuka, föräldralösa och döende Calcuttas allra fattigaste delar. Det om något borde belönats med i alla fall ETT ligg kan man tycka.

8. Andy Warhol

Andy Warhol avslöjade själv i en intervju 1980 att han var fortfarande oskuld. Den egensinniga popkonstnären dog sju år senare och hans sexuella status förblev ett frågetecken.

7. Nikola Tesla

Vetenskapsmannen och uppfinnaren Nikola Tesla avstod enligt utsago från all form av sex under hela sitt 86 år långa liv. Anledningen? Han var övertygad om att sex skulle distrahera honom, vilket riskerade gå ut över hans arbete.

6. Drottning Elizabeth I

Drottning Elizabeth I var känd som ”Jungfrudrottningen” och hennes ogifta ställning ledde till att hon inom både konst och poesi skildrades som jungfru, gudinna eller både och. Inledningsvis var det dock bara drottningen själv som såg sin ogifta status som en dygd, något hon år 1559 lät parlamentet veta genom följande uttalande: ”Och slutligen så kommer detta att vara tillräckligt för mig, att en marmorsten kommer att omtala att en drottning, efter att regerat en viss tid, levde och dog som jungfru.”

5. Lewis Carroll

Mannen bakom ”Alice i underlandet” gifte sig aldrig och det finns inga officiella uppgifter som stödjer att han ska ha haft några relationer med kvinnor. Vissa har spekulerat i om Carroll i själva verket kan ha varit pedofil då han hade en samling av fotografier på nakna unga flickor i sin ägo.

4. Jeanne d’Arc

Jeanne d’Arc gjorde ingen hemlighet av sin sexuella status. Hon gick till och med under namnet ”The Virgin Warrior”. Case closed.

3. H. C. Andersen

Danske sagokungen och författaren Hans Christian Andersen tros ha gått igenom livet utan att få ligga en endaste gång. Han gifte sig aldrig, men hade tydligen ett par obesvarade kärleksintressen av både manligt och kvinnligt kön.

2. Adolf Hitler

Adolf Hitler var visserligen gift med Eva Braun, men det finns mycket som tyder på att führerns veke förblev odoppad ända fram till det bittra slutet i bunkern. Det sades bland annat att han aldrig sov med sin hustru, och rykten om undertryckt både bi- och homosexualitet har länge florerat kring diktatorn. Han fick i och för sig syfilis vid ett tillfälle, så det är ju faktiskt möjligt att även Hitler fick lite action.

1. J. Edgar Hoover

Den gamle FBI-chefen J. Edgar Hoover gifte sig aldrig och bodde med sin mamma under större delen av sitt vuxna liv. Det har spekulerats i om Hoover eventuellt var homosexuell och att den rådande tidsandan mer eller mindre tvingade honom till ett liv i celibat.

4.33/5 (43)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1.1K Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline-feedback
Visa alla kommentarer
Sten Jaccobson
Sten Jaccobson
1 år sedan

Att skriva ”Det om något borde belönats med i alla fall ETT ligg kan man tycka.” om Moder Teresa kan bara en idiot som verkligen tror att sex är det enda som räknas på jorden.

Jonas
Jonas
2 år sedan

Jeanne d’Arc var väll ändå franska så hon borde väll ändå ha gått under namnet ’la guerroine virgine’ eller vad det nu heter på franska, snarare än det engelska epitetet.


© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap