Listor.se

Sveriges största listsajt

10 svenska sommarkonserter du inte får missa 2019

Sommaren innebär inte bara sol, bad och semester. Det är även musikens årstid i samband med att hela Sveriges musikelit ger sig ut på vägarna för sommarkonserter över hela landet.

Bland de artister och band som är ute på sommarturné i år finner vi bland annat Ulf Lundell, Laleh, Gyllene Tider och många fler.

Smaken är visserligen som baken, men här har vi listat 10 svenska sommarkonserter vi absolut inte tycker att du ska missa 2019!

10. Ulf Lundell

Såhär presenterade Ulf Lundell sin sommarturné 2019: ”Jag tar mitt ansvar. Vi kan inte ha en så torr och het sommar till. Jag ger mej ut på turné igen sommar 19. Det kommer garanterat att regna. Överallt.”

Det råder med andra ord inga tvivel om att den folkkära gubbrockaren är i högform. Sommarens turné besöker bland annat Sofiero, Borgholms Slottsruin, Skansen och Dalhalla.

Köp biljetter här!

9. Sabaton Open Air

Sabaton Open Air är en 4 dagars hård rockfestival på Lugnet i Falun. Festivalen startades av bandet Sabaton redan 2008 (under namnet ”Rockstad: Falun”) och har arrangerats av bandet och dess eget handplockade crew sen dess.

I år har man bokat band som Candlemass, Billion Dollar Babies, Kardinal Sin – och självklart Sabaton.

Köp biljetter här!

8. Gyllene Tider

Efter fyra decennier, fyra miljoner sålda skivor och ett flertal rekordturnéer ger sig Per Gessle och resten av Gyllene Tider i sommar ut på sin definitiva avskedsturné.

Svensk pophistoria kan med andra ord upplevas på ett flertal platser under sommaren 2019, däribland Ullevi, Stockholm Stadion och Dalhalla.

Köp biljetter här!

7. Laleh

Att påstå att Laleh är en av Sveriges mest älskade artister är ingen överdrift. I sommar ger sig den multibegåvade artisten ut på vägarna med stopp i bland annat Borgholm, Göteborg, Stockholm och Dalhalla.

Köp biljetter här!

6. Carola

Carola behöver ingen närmare presentation. I sommar kan man dock uppleva henne på ett helt nytt sätt när hon ger sig ut på vägarna med turnén ”Naket – en akustisk hitskonsert”. Se Carola i en avskalad unplugged hitskonsert med personliga favoriter och endast två musiker på scen.

Köp biljetter här!

5. Från Broadway Till Duvemåla

Från Broadway till Duvemåla, Dalhalla 10 augusti 2019

Från Broadway till Duvemåla är succéföreställningen som pressen kallat ”musikalernas Diggiloo”. Här möts några av Sveriges bästa och mest erfarna musikalröster på en och samma scen i ett glittrande pärlband bestående av de största och mest älskade hitsen från musikalernas värld.

Föreställningen har turnerat inför utsålda hus runt om i Sverige sedan 2016 och i höst går man in på sin åttonde säsong med över 25 konserter inbokade över hela landet. Men redan i sommar gör gänget sin första renodlade utomhuskonsert när de intar mäktiga Dalhalla den 10 augusti.

Köp biljetter här!

4. Jill Johnsson

Jill Johnson slog igenom i Melodifestivalen 1998, men har därefter blivit mest känd som en av Sveriges främsta countryartister. På senare tid har hon synts i hyllade programserien ”Jills veranda” på SVT och med sin krogshow ”Jill” som efter succé på Hamburger Börs och Rondo åkte ut på Sverigeturné.

I sommar åker hon Sverige runt med turnén ”My Remedy” med stopp i bland annat Borgholm, Furuvik, Malmö, Visby och Stockholm.

Köp biljetter här!

3. Diggiloo

Diggiloo är sommarturnén som aldrig verkar förlora sin popularitet bland svenska konsertbesökare. Årets artistuppställning består av John Lundvik, Magnus Carlsson, Brolle, Thomas Petersson, Mimi Werner, Jessica Andersson, Arvingarna, Mariette och David Lindgren.

Köp biljetter här!

2. Humorkalaset

Humorkalaset må inte vara en konsert, men det är ändå en scenföreställning du inte borde missa den här sommaren. Här bjuds en helkväll med många av landets roligaste och mest folkkära komiker. Förutom stand-up utlovas även sång, dans och sketcher.

Bland de medverkande hittar vi Johan Glans, Marika Carlsson, Özz Nûjen, Keyyo, Messiah Hallberg, Robin Paulsson och Kristoffer Appelquist, bland många andra.

Köp biljetter här!

1. Vi som älskar 90-talet

Vi som älskar 90-talet är en musikfestival med fokus på kommersiella artister som var populära på 90-talet. Festivalen arrangerades första gången 2016 och turnerar sedan 2017 runt om i Sverige.

I sommar besöker man Stockholm, Göteborg, Helsingborg och Umeå och bland de medverkande artisterna hittar vi Aqua, Vengaboys, Antiloop, Cascada, Right Said Fred, Snap!, Da Buss, Markoolio, Drömhus, Rob’n’Raz och många, många fler.

Köp biljetter här!

4.5/5 (8)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


© 2019 | Listor.se

Copy link
Powered by Social Snap