Listor.se

Sveriges största listsajt

10 reklamfilmer med svenska kändisar

Reklamfilm är ofta ganska tråkig och något man helst undviker i tv-soffan. Men ibland kan den vara alldeles, alldeles…underbar. Här har vi listat 10 reklamfilmer med svenska kändisar som fått oss att vilja köpa saker vi egentligen inte behöver.

Vi har medvetet undvikit filmer där kända ansikten gör reklam för spelbolag eftersom vi tycker att det finns nog med sådant redan. Har du någon personlig favorit vi missat?

10. Magnus Samuelsson – Babyliss

1998 tog Magnus Samuelsson hem titeln som Världens starkaste man. Elva år senare medverkande han i TV4’s fredagsunderhållning ”Let’s Dance”. Dessa meriter tog Babyliss till vara på i den här sköna reklamfilmen där jätten från Kisa ifrågasatte mansnormen på sitt alldeles egna sätt…

9. Martin Timell – Nicotinell

I mitten av 90-talet syntes tv-profilen Martin Timell i en reklamfilm för nikotintuggummit Nicotinell. Inte för att han själv var rökare som slutat med hjälp av produkten. Nej, nej. Den långsökta kopplingen var istället likheten mellan hans namn och produktens. Långsökt var ordet.

8. Måns Zelmerlöw – Meds

I denna relativt nya reklamfilm för nätapoteket Meds visade Måns Zelmerlöw hur långt han var beredd att gå för att dryga ut sin personliga kassa. Nakenridning får anses vara att gå GANSKA långt…

7. Robert Gustafsson – Spendrups

En riktig favorit bland kändisreklamfilmer är denna klassiker för Spendrups med Robert Gustafsson. Den folkkäre komikern/skådespelaren har även setts som ansiktet utåt för IT-/telekommunikationsbolaget Glocalnet och bemanningsföretaget Manpower.

6. Mikael Persbrandt – Vasakronan

Mikael Persbrandt fick användning av sina dansskills i denna kultförklarade reklamfilm för Vasakronan, där han gjorde en egen version av Christopher Walkens framträdande i musikvideon till Fatboy Slims ”Weapon of Choice”.

5. Mats Sundin – McDonalds

De som någonsin hade tvivlat på Mats Sundins stjärnstatus i Nordamerika under hans makalösa NHL-karriär fick svar på tal i och med denna klassiska reklamfilm för McDonalds från 1997. Man låter liksom inte vilken lallare som helst stå sida vid sida med tidernas störste – Wayne Gretzky. ”Try that Mr. Fancy Stick.”

4. Zlatan Ibrahimovic – Volvo

Sveriges största fotbollsstjärna någonsin i samarbete med ett av rikets starkaste varumärken. Den ekvationen blev sann i ett gäng reklamfilmer när Zlatan Ibrahimovic och Volvo gjorde gemensam sak under 2010-talet. Den film som fick mest uppmärksamhet var denna där Ibra gav oss sin egna version av vår nationalsång.

3. Peter Forsberg – Risifrutti

Hockeyikonen Peter Forsbergs reklamfilmer för Risifrutti är fortfarande några av de roligaste som visats på svensk tv. Favoriten är denna där ”Foppa” visar prov på skön självdistans och driver med sitt heta temperament.

2. Peter Stormare – Bauhaus

Filmstjärnan Peter Stormare har varit tydlig med att han INTE gör reklam för spelbolag och online gambling. Däremot har vi kunnat se honom i ett antal mysiga reklamfilmer för Bauhaus. Oftast har han sin dotter Kaiya vid sin sida när det skall snickras och byggas i reklam-tv. I några av filmerna har dock andra kändisar gästspelat. Däribland Eagle-Eye Cherry och som i denna, Hollywood-kollegan Eric Roberts.

1. Dogge Doggelito – Elgiganten

”Cykel på köpet”, rappade Dogge Doggelito klädd i cykelhjälm och tights i Elgigantens numera kultförklarade reklam från 2005. Den älskvärde rapparen har senare berättat att reklamfilmen blev en livsavgörande vändpunkt efter att han gått ner sig i ett tungt drogmissbruk till följd av sin hustrus död 2004.

4.21/5 (29)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap