Listor.se

Sveriges största listsajt

10 glada låtar med deppiga texter

Vad muntrar egentligen upp ett dåligt humör bättre än en riktigt glad poplåt? Inte mycket. Men vill man inte riskera att tappa den goda stämningen gör man bäst i att inte lyssna på texterna…

Här har vi listat 10 glada låtar med deppiga texter. Har du fler förslag?

10. Polly – Nirvana

polly

En söt liten akustisk poplåt mitt bland grungeriffen på ”Nevermind” från 1991? Nej, ”Polly” är precis lika deppig som resten av låtarna på Nirvanas genombrottsalbum. Kurt Cobain inspirerades att skriva låten efter att ha läst en artikel om en 14-årig flicka som kidnappats, torterats och våldtagits på väg hem från en konsert.

9. MMMBop – Hanson

mmmbop

”MMMBop” är utan tvekan en av tidernas största one-hit-wonders, men visste du att Hansons tuggummidoftande superhit handlar om hur de flesta människor egentligen suger som vänner?

8. Mamma Mia – ABBA

mammamia

Hur många gånger har inte ABBA:s megahit fått dansgolv att explodera? Det är uppenbarligen sanslöst peppande att höra Agneta och Frida sjunga om hur de blir bedragna gång på gång.

7. Semi Charmed Life – Third Eye Blind

semicharmedlife

Third Eye Blind hade en jättehit med den här superglada popdängan i slutet av 90-talet. Vad många missade var att den handlar om metamfetaminmissbruk.

6. Lovefool – The Cardigans

lovefool

Detta lilla stycke sprudlande popperfektion signerat svenska The Cardigans blev en stor hit världen över. Men bakom den söta och trallvänliga melodin döljer sig en olycklig kärlekshistoria. Nina Persson sjunger om falnande kärlek, följt av en desperat, nästan patetisk bedjan om att inte bli lämnad.

5. Detroit Rock City – Kiss

detroitrockcity

Vid sidan av ”Rock and Roll All Nite” är väl ”Detroit Rock City” Kiss största partydoftande arenavältare? Vad många inte vet är att låten handlar om en tonårskille som dog i en bilolycka på väg till en Kiss-konsert i Detroit.

4. Used to Love Her – Guns N’ Roses

usedtoloveher

Melodin är munter och nästan popliknande, vilket blir en märklig kontrast till texten: ”I used to love her, but I had to kill her / I knew I’d miss her, so I had to keep her / She’s buried right in my back yard”. Men det är inte riktigt så hemskt som det låter. Låten handlar egentligen om Axl Rose’s hund…

3. You Can Call Me Al – Paul Simon

youcancallmeal

Melodin är munter och videon med Chevy Chase är störtskön. Till och med bakgrundshistorien till Paul Simons ”You Can Call Me Al” är rolig. En bekant till Simon hans fru Peggy med låt oss säga begränsade kunskaper i det engelska språket presenterade paret på en fest som ”Al och Betty”… Men där tar det roliga slut. Lyssnar man noga märker man att texten berättar historien om en man mitt i en deprimerande medelålderskris.

2. Hey Ya! – Outkast

heyya

Det blir inte mycket festligare och upptempo än så här. Kan man tro. Faktum är att ”Hey Ya!” med Outkast handlar om en man som är fast i ett förhållande med en kvinna att han inte längre älskar – och som inte längre älskar honom.

1. Love Will Tear Us Apart – Joy Division

lovewilltearusapart

Världens kanske bästa poplåt genom tiderna låter både enkel och söt, men man anar redan i Ian Curtis nästan uppgivna stämma att något inte står rätt till. ”Love Will Tear Us Apart” anses allmänt handla om problemen i Curtis äktenskap och reflekterar hans allmänna sinnestillstånd fram till sitt självmord i maj 1980.

4.57/5 (35)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap