Listor.se

Sveriges största listsajt

10 bästa Bondlåtarna genom tiderna

Bästa Bond-låtarna

I höst har den nya James Bond-rullen premiär. Filmen, som fått titeln ”No Time to Die”, är den 26:e i ordningen om den brittiske superagenten. Nästan lika många klassiska ledmotiv har vi fått bekanta oss med genom åren. Men vilken är egentligen den bästa Bondlåten?

Så är det ju. Hypen runt vilken artist som kommer göra ”den nya Bondlåten” är minst lika stor som den kring själva filmen. Genom åren har vi sett världsartister som Adele, Paul McCartney, Tina Turner och Madonna ta sig an den ärofyllda uppgiften.

I den här listan har vi valt att lista de vi anser vara de 10 bästa Bondlåtarna genom tiderna. Håller du med?

10. Another Way to Die – Jack White & Alicia Keyes

Daniel Craigs andra framträdande som James Bond frontades av denna ganska bespottade låt. Och visst, det är ingen hitvarning direkt. Men vi diggar Jack White och Alicia Keys brutala och kaxiga take på hur en Bondlåt kan komponeras.

9. You Know My Name – Chris Cornell

I Casino Royale fick publiken för första gången stifta bekantskap med ovan nämnde Daniel Craigs som James Bond. Den bästa Bondrullen på många år hade passande nog även ett av de starkare ledmotiven. Den nu bortgångne Chris Cornell bjöd på en maffig rockrökare med det kanske bästa introt i en Bondlåt någonsin.

8. A View to a Kill – Duran Duran

Här råder det delade meningar. Vissa hatar Duran Durans 80-talsdränkta popstänkare och tycker inte alls att den passar Bondtemat. Det må så vara, men låten är irriterande catchy och sätter sig som ett klibbigt tuggummi under skosulan.

7. Skyfall – Adele

Förväntningarna var skyhöga när det blev klart att Adele skulle göra ledmotivet till ”Skyfall”. Vi kan väl säga att den brittiska superstjärnan levererade. Inte nog med att det är en riktigt bra Bondlåt – det var även den första som vann en Oscar (den andra är Sam Smiths ”Writing’s on the Wall” från 2015).

6. Goldfinger – Shirley Bassey

Tidernas mest klassiska Bondlåt? Ja, ”Goldfinger” med Shirley Bassey brukar inte sällan kallas just det. Och visst är den härlig! Men faktum är att den Walesiska sångerskan gjort ännu bättre ifrån sig i dessa sammanhang. Vi kommer till det om en stund.

5. You Only Live Twice – Nancy Sinatra

Stråkarrangemanget i introt av ”You Only Live Twice” är världens kanske mest kända när det kommer till poplåtar. Tillsammans med Nancy Sinatras gnistrande 60-talsstämma är den en av de mest älskade temalåtarna i hela James Bond-serien. Visste du förresten att låten från början inte var tänkt framföras av Nancy Sinatra, utan hennes inte helt okända pappa Frank.

4. Goldeneye – Tina Turner

Ledmotivet till Pierce Brosnans debut som James Bond skrevs av U2:s Bono och The Edge och framfördes av Tina Turner. Som självständigt verk är det en ganska pajig sång om vi ska vara ärliga. Men som Bondlåt är den näst intill perfekt. Dah-dum-dum!

3. Diamonds are Forever – Shirley Bassey

Shirley Basseys finaste ögonblick som officiell Bondsångerska. ”Diamonds are Forever” är både tajt och mångfacetterad. Dessutom sjunger Bassey bättre än på någon annan Bondlåt.

2. Nobody Does it Better – Carly Simon

Ledmotivet till den tionde Bondfilmen ”Älskade spion” (”The Spy Who Loved Me”) framfördes av Carly Simon. Den amerikanska singer-songwritern gjorde verkligen det allra bästa av låten skriven av Marvin Hamlisch och Carole Bayer Sager. Utan konkurrens den sexigaste Bondlåten av dem alla!

1. Live and Let Die – Paul McCartney & Wings

Det är klart att det blir svårt för resten av gänget på listan att hävda sig när världens mest framgångsrika låtskrivare är med i leken. ”Live and Let Die” är kanske den bästa låt Paul McCartney skrivit vid sidan av Beatles. Det säger inte lite – och det räcker utan tvivel till förstaplatsen över tidernas bästa Bondlåtar enligt oss!

4/5 (6)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1.1K Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap