Listor.se

Sveriges största listsajt

10 av världens häftigaste konsertarenor

Att gå på konsert är bland det bästa som finns här i livet. Men oavsett vem som står på scenen är det alltid trevligt när även spelplatsen är något utöver det vanliga. Här har vi listat 10 av världens häftigaste konsertarenor.

Ibland kan det faktiskt vara roligt att byta ut fotbollsarenor mot en grotta, ett kalkbrott eller en gammal kyrka…

10. SteelStacks, USA

SteelStacks är ett tio hektar stort konst- och kulturdistrikt i Bethlehem, Pennsylvania. Med den gamla stålfabriken i bakgrunden blir effekten minst sagt hänförande. Varje år arrangerar SteelStacks åtta olika festivaler samt över tusen konserter.

9. St Michael’s Cave, Gibraltar

St Michaels Cave är en grotta med imponerande droppstensformationer. Grottan användes bland annat som sjukhus under andra världskriget. Idag har den dock omkonstruerats till ett auditorium för ljuv musik.

8. Slane Castle, Irland

Slane Castle i grevskapet Meath på Irland är klassisk mark för utomhuskonserter. Sedan 1981 har man arrangerat livemusik på slottets ägor, som tar in hisnande 80 000 personer. Några stora namn som underhållit på Slane Castles scen genom åren är Rolling Stones, U2, Queen, David Bowie, Bob Dylan, Bruce Springsteen, Guns N’ Roses och Madonna.

7. Red Rocks Amphitheater, USA

Världens häftigaste konsertarenor

Red Rocks Amphitheater är en massiv klippformation utanför staden Morrison, cirka 16 kilometer väster om Denver. Anläggningen, som nyttjas för utomhuskonserter, är helt omgiven av klippor och tar in 9 450 sittande personer. Bland de artister som spelat på Red Rocks finner vi bland annat Beatles, U2, Neil Young och Mumford & Sons.

6. Cumberland Caverns, USA

Cumberland Caverns är en 51 kilometer lång grotta i staden McMinnville, Tennessee. I ett av utrymmena, döpt till The Volcano Room, anordnas konserter för folk som inte lider av klaustrofobi…

5. The Gorge Amphitheater, USA

The Gorge Amphitheater i staden George, drygt 240 kilometer öster om Seattle, är något utöver det vanliga. Med en publikkapacitet på 27 500 och den mäktiga backdropen i form av Columbiafloden och Kaskadbergen är det lätt att förstå varför spelplatsen utsetts till USA:s bästa vid flera tillfällen.

4. Théâtre Antique d’Orange, Frankrike

Romerska teatern i Orange, eller på franska Théâtre Antique d’Orange, är en forntida Romersk amfiteater från början av det första århundradet. På senare år har man kunnat se artister som The Cure, David Gilmour och The Police uppträda på den maffiga scenen.

3. The Tabernacle, USA

The Tabernacle i Atlanta är en gammal baptistkyrka från 1911 som idag tjänar som konsertlokal. Rolling Stone Magazine har utsett scenen till en av USA:s allra bästa – och det är lätt att förstå varför!

2. Dalhalla, Sverige

Djupt inne i skogen strax norr om Rättvik ligger (lite otippat) en av världens mest spektakulära utomhusscener för livemusik. Dalhalla invigdes 1993 i det nedlagda kalkstensbrottet Draggängarna och har en publikkapacitet på cirka 6 000 åskådare. Sedan dess har en mängd stora artister uppträtt på den trollbindande spelplatsen, däribland Sting, Patti Smith, Kraftwerk, First Aid Kit, Roxette och Björk.

1. Teatro Antico di Taormina

I vackra Taormina på Siciliens östra kust hittar vi en av världens absolut häftigaste konsertarenor. Den imponerande och välbevarade amfiteatern Teatro Antico di Taormina, med vulkanen Etna och hela Taorminas kuststräcka i bakgrunden, är 120 meter i diameter och rymmer cirka 4 500 sittplatser. Ursprungligen användes arenan för gladiatorspel, men idag nyttjas den lyckligtvis främst som teater- och konsertscen.

4.76/5 (33)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap