20 kändisar som är lika som bär

 
 

Något av det absolut roligaste och sjukaste man kan råka ut för som människa är att stöta på en alldeles egen, livs levande dubbelgångare (förutsatt att man inte är enäggstvilling då). Känslan att titta på någon annan som ser precis ut som en själv är minst sagt udda.

Här har vi listat 20 kändisar som är lika som bär, där vissa är uppenbara medan andra bör rendera i en och annan aha-upplevelse. Har du en dubbelgångare? Do tell!
 
 

20. Fredrik Reinfeldt & Alfons pappa

Kändisar som är lika som bär

Vi börjar med det vi alla tänker på när vår förre statsminister dyker upp i tv-rutan – han ser ju exakt ut som Alfons Åbergs pappa! Allt från de sorgsna ögonen till den kala hjässan stämmer in på signalementet.
 
 

19. Greg Kinnear & Ted Bundy

Att esset Greg Kinnear inte erbjöds huvudrollen i den senaste filmatiseringen om den ökände seriemördaren Ted Bundy är inget annat än filmhistoriens största mysterium. Ser ni ens vem som är vem?
 
 

18. Will Ferrell & Chad Smith

ferrellsmith

Skådespelaren och sverigevännen Will Ferrell är så lik Red Hot Chili Peppers trummis Chad Smith att det är läskigt. Bilden är från ”The Tonight Show” med Jimmy Fallon där de båda 2014 möttes i en redan klassisk ”drum-off”.
 
 

17. Prins Carl Philip & Orlando Bloom

prins-bloom

Att vår tidigare kronprins liknar flickfavoriten Orlando Bloom är ingen nyhet. Men Carl Philip i Legolas-outfit – det skulle bli rubriker!
 
 

16. Elijah Wood & Daniel Radcliffe

wood-radcliffe

Två unga män vars karriärer är brännmärkta med varsin fantasy-slyngel. I ena ringhörnan Elijah Wood, som för alltid kommer förknippas med Sagan om ringen-Frodo, och i den andra Daniel Radcliffe som lär få kämpa för att tvätta bort Harry Potter-stämpeln. Lika varandra är de i alla fall.
 
 

15. Katy Perry & Zooey Deschanel

perry-zooey

En är indie-drottning, den andra en kommersiell smällkaramell. Trots de olika karriärvalen är dock Zooey Deschanel och Katy Perry lika som bär.
 
 

14. Andreas Carlsson & Gary Sinise

carlsson-sinise

Låtskrivaren och före detta medlemmen ur Idol-juryn Andreas Carlsson ser verkligen exakt ut som Hollywood-stjärnan Gary Sinise, fast med vitare tänder…
 
 

13. Ralph Fiennes & Bradley Cooper

fiennes-cooper

Ralph Fiennes är mer lik skådiskollegan Bradley Cooper än egna brorsan Joseph (Shakespeare In Love).
 
 

12. Adam Alsing & Kevin Smith

alsing-smith

Har någon kollat upp att Adam Alsing och regissören Kevin Smith verkligen inte har samma mamma?
 
 

11. Lars Ohly & Pia Sundhage

ohly-sundhage

Vad har Lars Ohly och Pia Sundhage gemensamt? De är båda vänster – och ser likadana ut.
 
 

10. Michael Moore & Peter Griffin

moore-griffin

Hyllade dokumentärfilmaren Michael Moore delar helt klart vissa drag med Peter Griffin från ”Family Guy”.
 


 

9. Ernst Kirchsteiger & Kristofer Lundström

lundstrom-kirch

Sveriges variant på Katy Perry och Zooey Deschanel. Mys-Ernst och Kobra-Kristofer skulle kunna vara bröder!
 
 

8. Prins Daniel & Mijailo Mijailovic

Kändisar som är lika som bär

Prins Daniel är inte bara lik Boxer-Robert och en ung Göran Hägglund (KD:s förre partiledare om ni minns). Vi kan inte ha varit de enda som för en sekund trodde att vi hade löst mordet på Anna Lindh i samma ögonblick som polisen släppte de idag historiska bilderna på den misstänkte mördaren från NK’s övervakningsfilmer?
 
 

7. John Stamos & Enrique Iglesias

stamos-iglesias

”Huset Fullt”-hunken John Stamos är av grekiskt ursprung, medan Enrique Iglesias har spanskt blod i ådrorna. Det hindrar inte de två stjärnorna från att se exakt likadana ut.
 
 

6. Javier Bardem & Jeffrey Dean Morgan

bardem-morgan

Världens bästa bad guy, Javier Bardem, är slående lik skådespelarkollegan Jeffrey Dean Morgan. Ni vet, Negan i Walking Dead?.
 
 

5. Aaron Paul & Tom Felton

paul-felton

Vem trodde att Draco Malfoy (Tom Felton) skulle växa upp och se ut precis (nästan i alla fall) som Aaron Paul från ”Breaking Bad”?
 
 

4. Stephen Colbert & Bob Saget

colbert-saget

David Lettermans ersättare Stephen Colbert är inte bara lika rolig som humorkollegan Bob Saget – han ser ut som honom också.
 
 

3. Weird Al Yankovic & Russel Brand

brand-weirdal

Kommer ni ihåg Weird Al Yankovic? Ni vet, mannen bakom ”Like a Surgeon”, ”Eat It” och flertalet andra klassiska parodi-covers? Han är fan rätt lik Russel Brand alltså!
 
 

2. Keira Knightley & Natalie Portman

knightley-portman

Skådespelerskorna Keira Knightley och Natalie Portman dyker ofta upp på listor över världens vackraste kvinnor. Vi tycker det är roligare att fokusera på deras färdigheter på vita duken istället för deras utseende – förutom att de är väldigt lika.
 
 

1. Alexander Rybak & Ett penntroll

rybak-penntroll

Och slutligen då…har ni tänkt på att ”fiol-hobbiten” och ESC-vinnaren Alexander Rybak ser på pricken ut som ett penntroll?

4.1/5 (10)

 
 

3 kommentarer

  1. Emil Karlsson
  2. Nisse Hult
  3. KGM

Diskutera denna lista

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Share128
Tweet
Pin
128 Shares