Listor.se

Sveriges största listsajt

15 onödiga uppfinningar

Mänskligheten har genom historien välsignats med en mängd fantastiska uppfinningar som förändrat världen. Vad hade vi till exempel tagit oss till utan praktiska grejer som klädnypan, blixtlåset, osthyveln och micropopcorn? Den här listan över 15 onödiga uppfinningar är istället exempel på prylar vi utan tvekan skulle klara oss alldeles utmärkt utan.

Är du mer intresserad av att undersöka lyckade produkter är det snarare sidor som bästitest24.se du ska vända dig till. Men nu går vi vidare och tar en titt på 15 av de mest onödiga och misslyckade produkterna som skapats i modern tid och som knappast vunnit några bäst i test.

15. Snöbollstång

Nog för att det snackas om att dagens kids är lata, men kom igen! Ska de inte ens krama snöbollarna för hand längre? Vart är världen på väg?

14. Fundies

Känner du till raggningsrepliken ”Det är fest i mina byxor – och du är bjuden”? Här snackar vi byxparty på riktigt!

13. Rear Gear

Rear Gear är precis vad det ser ut som. Ett sött litet skydd som är tänkt att täcka den del av ditt husdjur du verkligen inte vill gosa med… Tanken är kanske inte så dum, men vi har i alla fall inga fyrfota vänner som inte skulle nästla sig ur sin rumplapp snabbare än vi hinner säga bromsspår på mattan.

12. Wine Yoke

Wine Yoke är ett band du hänger runt halsen och sedan stoppar ditt vinglas i. De är kanske rätt smidiga vid mingel där man tvingas äta ståendes, men allvarligt talat, konferenstöntfaktorn är för hög.

11. iBowl

Med en Anti-Loneliness Ramen Bowl, även kallad iBowl, i sin ägo är det bara att säga upp prenumerationen på morgontidningen. Läs nyheterna och kolla mailen på din iPhone samtidigt som du inmundigar morgongröten. Fiffigt, visst. Men nödvändigt? Knappast.

10. Rong Zun 758 Razor

Detta multiverktyg i form av en mobiltelefon med inbyggd rakapparat blev ingen storsäljare för den kinesiska tillverkaren Rong Zun, trots att ingen mindre än självaste David Beckham figurerade som produktens affischnamn. Frågan är om den annars så medvetne fotbollsikonen visste om det själv?

9. Pojkvänskudde

Här är något för alla kärlekstörstande singeltjejer – eller killar – som saknar att vila i en trygg famn. Eller är det bara patetiskt? Vi säger inget, så har vi inget sagt.

8. Hizamakura Lap Pillow

Om pojkvänskudden är patetisk, vad är då denna? Känns klippt och skuren som följeslagare för udda affärsmän på resande fot.

7. iPotty

Nog för att var och varannan unge har en egen iPhone nuförtiden, men är inte det här att gå lite väl långt? Etta att inte använda paddan efter junior…

6. Diet Water

Ytterligare ett briljant japanskt påfund – light-vatten! Hur de tänkt att något som är totalt fritt på kalorier ska kunna bli ”diet” är oklart.

5. Smörstift

Ett smörstift till frukostmackan! Eftersom det tar så lång tid att bre med en smörkniv? Nej, denna produkt blev ingen storsäljare och det är inte svårt att förstå varför.

4. Vandrande sovsäck

Den här lär ju inte skrämma skiten ur vännerna på campingtrippen när det är dags att gå upp och slå en drill mitt i natten. Å andra sidan ett väldigt effektivt och billigt sätt att resa på.

3. Baby-mopp

Sätt en bebis i knät på en japansk produktutvecklare och detta är vad du får. Blanda nytta med ytterligare lite nytta när det är dags för din avkomma att lära sig krypa. Barnarbete i dess ädlaste form!

2. Läppstiftsmall

Varför denna produkt inte slog igenom är inget av världshistoriens största mysterier. Det var helt enkelt inte tillräckligt många kvinnor som var beredda dra på sig en Hannibal Lecter-mask för att få till perfekt målade läppar. Made in Japan.

1. Avgasrörsgrill

15 onödiga uppfinningar

Mmm. Cancer har aldrig smakat så gott! Den här portabla grillen är tänkt att kopplas till avgasröret på din bil för att sedan kunna tillaga en hamburgare medan du kör. Enligt den iranska tillverkaren Roohollah Merrikhpour ska avgaserna inte vara något problem, men ärligt talat, är det verkligen värt risken? Dessutom, om du är för stressad för att steka en hamburgare men har tid att installera den här meningslösa prylen behöver du nog göra en del omprioriteringar i ditt liv.

4.11/5 (101)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap