Listor.se

Sveriges största listsajt

10 saker du inte visste om Adolf Hitler

Få historiska personer väcker sådan avsky som Nazitysklands hänsynslöse ledare, men som med så mycket som är hemskt i världen finns det även något fascinerande med den grymme diktatorn. Här har vi listat 10 saker du inte visste om Adolf Hitler.

Det är lätt att glömma att det bara är ett halvsekel sedan Hitler och hans Nazimaskin utförde de fruktansvärda grymheter som format världen till vad den är i dag. Det är ingen nyhet att han slogs för Tyskland under första världskriget, att han gillade att måla och hade konstnärsambitioner – men visste du att Adolf var en gottegris som tryckte i sig runt 1 kilo (!) choklad om dagen? Läs mer om frosseriet och andra udda Hitler-fakta nedan.
 
 
 

10. Hitler hade bara en testikel

entestikel

Hitler förlorade en av sina kronjuveler under första världskriget – och vi som trodde Lance Armstrong var tidernas värsta kändis med bara en kula…
 
 

9. Hitler vägrade visa upp sig naken

visasignaken

I och med att till synes varenda gubbe inte verkar ha några som helst problem att oblygt strosa runt i bara mässingen i offentliga omklädningsrum, så förvånar det ändå lite att Hitler till och med vägrade att klä av sig inför sin läkare vid undersökningar. Kan det ha något med nummer 10 att göra tro?
 
 

8. Hitler hade tandläkarskräck

tandlakarskrack

Vi har alla våra fobier, och liksom 10 % av oss människor fick Hitler stora skälvan när det var dags att boka en tid hos tandläkaren. Vid ett tillfälle insisterade han på att dra ut en rotfyllning över åtta dagar för att sprida ut smärtan över tid. Himla klenis!
 
 

7. Hitler var en storfisare

storfisare

Svåra gastrointestinala besvär gjorde Adolf Hitler till den sista personen du någonsin skulle vilja fastna i en hiss med.
 
 

6. Hitler älskade sötsaker

gottegris

Snacka om gottegris! Hitler åt regelbundet en obscen mängd choklad varje dag – utöver de bakverk och varm choklad med rikliga mängder vispad grädde han också tryckte i sig. Han drack i allmänhet sitt te med sju teskedar socker, och skall även ha varit känd för att addera några matskedar socker när det var dags att avnjuta ett glas rödtjut.
 
 

5. Hitler uppfann sexdockan

sexdocka

Nämen, guten tag herr Führer! Egentligen var det mer av idén han kom på, men ändå! Hitler var kraftigt emot att hans soldater skulle bli varken fysiskt eller känslomässigt involverade med utländska kvinnor, så han föreslog att de istället skulle roa sig med dockor. Om konceptet, som gick under namnet ”Das Borghild Projekt”, nådde längre än idéstadiet under kriget förtäljer inte historien.
 
 

4. Hitler använde tjursperma i Viagra-liknande syfte

tjursperma

Jo, men det låter ju trevligt… Führern injicerade tydligen tjursperma för att orka med att tillfredsställa den 23 år yngre Eva Braun.
 
 

3. Hitler lärde sig aldrig köra bil

korabil

Verkar rimligt. Liksom, varför lägga en massa tid på att lära sig högerregeln när man är upptagen med att försöka erövra världen…?
 
 

2. Hitler älskade att gå på cirkus

cirkus

Varför, undrar du kanske? Var det på grund av de söta djuren? Clownerna? Nope. Det som gamle Adolf uppskattade allra mest med cirkusen var istället tanken på att underbetalda artister riskerade sina liv för att behaga honom. Classic Hitler!
 
 

1. Hitlers första kärlek var judinna

forstakarlek

Say whaaat? Jo, det är faktiskt sant – Hitler var bara 16 år när han blev kär i den judiska flickan Stefanie Isak, som han enligt uppgift skall ha varit så besatt av att han övervägde att ta sitt eget liv. Tänk om…

3.38/5 (34)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap