Listor.se

Sveriges största listsajt

Världens 3 mest exklusiva kreditkort (endast för de superrika)

Nästan alla svenskar har ett eller flera kreditkort i plånboken för att betala med. Dessa vanliga plastkort gör att du snabbt och enkelt kan betala utan att behöva gå runt med en massa kontanter på dig. Men utöver att handla, samla på dig bonuspoäng och köpa resor med reseförsäkring så har kreditkorten inte så många ytterligare förmåner eller egenskaper.

Men det är här som de mytomspunna exklusiva kreditkorten kommer in i bilden. Svarta kort tillverkade i guld och titan med insprängda diamanter, kända från film, tv och finansvärlden.

Kreditkort som man helt enkelt behöver vara superrik och ha en enorm förmögenhet för att ens kunna bli påtänkt för att få kortet. Det är alltså inte bara att gå till banken och fråga om att få kortet, du behöver bli personligt inbjuden.

Här går vi i samarbete med Financer.com igenom världens mest exklusiva kreditkort och tar reda på vad de egentligen kostar och hur man går väga för att få ett (om det ens är möjligt).

1) Centurion Card från American Express

Centurion Card från American Express kallas även för Amex Black Card – det svarta kortet – och är ett av världens mest exklusiva kreditkort.

American Express Centurion Card förekommer ofta i populärkultur då det har blivit en sådan symbol för framgång och att man helt enkelt är snuskigt rik. Det är ingen tillfällighet att det är just ett sådant här kort som James Bond betalar med i filmerna eller att skådespelarna i HBO-serien Succession betalar med kortet när de köper kaffe.

För att kortet ska bli ditt behöver du få en personlig inbjudan. Det kan du få om du har spenderat väldigt mycket pengar (sannolikt åtminstone 2-3 miljoner kronor) med ett Amex Platinum-kort eller för att du är private banking-kund. Du behöver ha – och spendera – väldigt mycket pengar för att bli aktuell för att få en inbjudan.

I USA behöver du ha en årsinkomst på motsvarande 10 miljoner svenska kronor för att kunna få en inbjudan, utöver att du behöver leva upp till andra kriterier. För att sen dra full nytta av kortet behöver ha höga årliga utgifter på långt över 1 miljoner kronor, annars är detta helt enkelt inte ett kort för dig.

Med Centurion-kortet får man riktigt exklusiva förmåner, exempelvis:

 • Concierge-service
 • Extra gratis hotellnätter när du bokar hotell
 • Uppgraderade flygbiljetter
 • Personal shopper på flera lyxvaruhus
 • Medlemskap i olika elitklubbar
 • Tillgång till Amex flygplatslounger.

I Sverige kostar American Express Centurion Card 30 000 kr i anslutningsavgift och 30 000 kr i årsavgift. Och det är ändå betydligt billigare än i USA där startavgiften ligger på närmare 100 000 kr.

Kortet är tillverkat i titan för att ge det en riktigt lyxig känsla. Vikten är på hela 22 gram, till skillnad från ett vanligt plastkort som väger ca 5 gram.

Tips! Eftersom du inte kan beställa Amex Black själv (du får snällt vänta på en inbjudan) kan du istället ta en titt på Financer.com’s jämförelse över de bästa svenska kreditkorten. Där slipper du årsavgifter på 10 000-tals kronor men kan ändå hitta kort med upp till 4 % bonus med utökade försäkringar.

2) JP Morgan Reserve Card

Kreditkortet JP Morgan Reserve Card, även känt som Palladium Card, är även det ett kort där det behövs personlig inbjudan för att kunna få kortet.

Kortet är pläterat med den ovanliga ädelmetallen Palladium och har detaljer ingraverade med laser.

Totalt uppskattas det bara finnas runt 5 000 JP Morgan Reserve Card runt om i världen, detta till skillnad från Amex Black Card som uppskattas ha åtminstone 50 000 kunder.

För att kunna få en inbjudan behöver du ha åtminstone $10 miljoner (motsvarande ca 100 miljoner svenska kronor) i JP Morgan Private Bank.

Årsavgiften för JP Morgan Reserve Card ligger på ca 6 000 kr.

Några av förmånerna med kortet:

 • Du samlar 3 poäng per dollar spenderat på flyg och restaurang, 1 poäng för övriga köp
 • Omfattande reseförsäkring och även andra försäkringar
 • Priority Pass på flygplatser
 • $300 i årliga resecheckar som kan användas för att boka flyg och hotell
 • Tillgång till VIP-evenemang
 • Förmåner på olika lyxhotell
 • Inget valutapåslag

3) Bank of Dubai First Royale MasterCard

Kreditkortet Dubai First Royale MasterCard har detaljer av äkta guld på kortet med en diamant inbäddad i vapenskölden.

Kortet är mytomspunnet och Bank of Dubai som ger ut kortet är hemlighetsfulla om vad som krävs för att få kortet och vad det innebär.

Men det ryktas om att kortet inte har några som helst begränsningar – vill du köpa något eller behöver något – så får du det helt enkelt.

Kortet antas alltså inte ha någon kreditlimit eller några andra begränsningar. Vill du köpa en Porsche och få den levererad imorgon så får du det helt enkelt.

Precis som korten ovan behöver du ha en rejäl förmögenhet och få en personlig inbjudan för att kortet ska kunna bli ditt.

5/5 (6)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap