Listor.se

Sveriges största listsajt

Tre största fördelarna med snabblån

Ett snabblån är precis som namnet antyder ett lån som snabbt ger dig pengar in på kontot. Såväl ansökan som utbetalningen av lånet kan vara klara på bara en timme. Till skillnad från större banklån är detta därmed en snabb och enkel lösning när du behöver pengar akut. 

Exempelvis om bilen går sönder eller om du tappar mobiltelefonen i marken. Behöver du låna pengar akut kan du besöka Kreditium som jämför de bästa snabblånen helt kostnadsfritt.

Snabblån beviljas ofta utan såväl UC som säkerhet. Det innebär att risken för långivaren är större än den vanligtvis brukar vara. En stor risk betyder högre ränta. Du ska således enbart ansöka om snabblån om du behöver pengar fort. Fördelarna med ett snabblån är emellertid många. Här har vi i samarbete med en av våra partners listat de tre största fördelarna!

1. Låga krav för att få ett snabblån

Vanligtvis är det enklare att få ett snabblån godkänt än vad det med andra typer av lån. Det finns emellertid vissa vanliga villkor som långivaren ställer för att få ett snabblån:

  • Du måste vara 18 år eller äldre
  • Du behöver ha bankID för att skriva under din ansökan och ditt avtal
  • Du måste vara folkbokförd i Sverige
  • Du ska ha en fast inkomst
  • Du får inte ha några skulder hos kronofogden

Att ansöka om snabblån går snabbt. För att ansöka om ett snabblån börjar du med att gå till långivarens hemsida. Om du är osäker på vilket långivare du ska välja finns det idag en mängd olika jämförelsesajter. Hos jämförelsesajten kan du få förslag på flera bra långivare. Väl inne på långivarens hemsida anger du hur mycket pengar du vill låna. Sedan fyller du i lite kort information om dig själv och skriver under ansökan med bankID. Därefter kommer långivaren inom kort att återkomma med svar om huruvida ditt lån blivit beviljat eller inte. Det är alltså både enkelt och smidigt att ansöka om ett snabblån.

2. Snabblån erbjuder möjligheten till direktutbetalning

Om du behöver pengar akut är det såklart viktigt att ansökan är smidig. Det är emellertid precis lika viktigt att du snabbt får pengarna in på kontot. Idag erbjuder många snabblångivare på nätet direktutbetalning. Direktutbetalning innebär att långivaren har ett avtal med de stora bankerna i Sverige. Avtalet möjliggör för dig att få pengarna direkt, även på kvällar och helger. Vanligt innefattar direktutbetalning alla de stora bankerna i Sverige såsom exempelvis SEB, Handelsbanken, Swedbank och Nordea. I många fall behöver det inte ta mer än en timme från det att du skickar din ansökan tills du har pengarna på bankkontot.

3. Du kan få ett snabblån utan UC

Till skillnad från många andra långivare erbjuder snabblån möjligheten att låna utan UC. Många UC leder till dålig kreditvärdighet och du ska undvika en kreditupplysning hos dem om det är möjligt. Istället för UC använder sig snabblångivare ofta av Bisnode eller Creditsafe. 

Avslutningsvis om snabblån

Det finns alltså många fördelar med att välja ett snabblån. Direktutbetalning, låga ansökningskrav och en enkel ansökningsprocess bara för att nämna några stycken. Det är emellertid viktigt att komma ihåg att snabblån kan bli dyra. Vi rekommenderar därför att du bara väljer att snabblån och du är i akut behov av pengar.

0/5 (1)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap