Listor.se

Sveriges största listsajt

Topp 5 finansieringsalternativ för bilen

Topp-5 finansieringsalternativ för bilen

Det finns många sätt att köpa en ny bil på, men vilket sätt är egentligen bäst? Här listar vi i samarbete med en av våra partners fem olika sätt som man kan finansiera ett nytt bilköp på.

En del alternativ passar bättre än andra och det är alltid dina egna förutsättningar som bestämmer vilken typ av finansiering som är bäst för dig.

5. Kreditkort

För ett mindre billån går det faktiskt att använda kreditkortet. Fördelen med det är att man redan har krediten på plats och att man kan betala av det i sin egen takt. Ibland har kreditkort mycket högre räntor än lån, men det är inte alltid så. Men det bästa är ändå att tänka på kreditkortsskulder som kortvariga skulder som betalas tillbaka snabbt.

4. Privatlån

Ett privatlån kallas även för blancolån och kan användas till vad man vill. Finansiering av en bil är en möjlighet, men det är värt att komma ihåg att räntan på ett privatlån kan vara högre än på ett faktiskt billån. Det beror på att bilen är satt som säkerhet för ett billån och att ett blancolån inte har någon säkerhet. För mindre lån kan skillnaden vara marginell, men det kan ändå vara värt att jämföra billån med privatlån.

3. Leasing

Om du gärna kör nya modeller så är leasing ett alternativ för dig. I månadsavgiften ingår alla kostnader som försäkring och service. Dessutom behöver du inte oroa dig för värdeminskning, eftersom du helt enkelt lämnar tillbaka bilen till leasingföretaget när du är färdig med den. Bilen måste dock vara i ett acceptabelt skick, annars kan du åka på merkostnader som du inte hade räknat med. Nackdelen med leasing är att du ofta har en fast körsträcka som ingår varje månad.

2. Billån

Ett billån är ofta den enklaste lösningen för dig som söker finansiering till bilen. Du kan ta billånet genom en bank eller genom en bilhandlare. Ett billån kan bara användas för att finansiera en bil och många, men inte alla, billån har bilen som säkerhet. Det innebär att du kan få lite lägre räntekostnader. Ett tips är att välja ett billån som har räntegaranti, för det innebär att du betalar den lägsta räntan på marknaden.

1. Sparpengar

Cash is king brukar man säga. Det stämmer även när man ska köpa en bil, så har du möjlighet att vänta med bilköpet för att spara ihop pengarna så rekommenderas det. Du behöver inte tänka på några återbetalningar eller leasingbetalning, samtidigt som du kan välja bil fritt fram utan några restriktioner. Dessutom sitter du inte kvar med ett lån om något skulle hända bilen, eller om du skulle vilja sälja den innan lånet är återbetalt.

5/5 (2)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos
https://spelafrank.se/basta-spelautomater
Casinobonusar


Share via
Copy link
Powered by Social Snap