Listor.se

Sveriges största listsajt

De 5 bästa kreditkorten på resan

Bästa kreditkorten

Att hitta det bästa resekortet kan vara svårt. Var börjar man egentligen? Och vad bör man hålla utkik efter? Nedan har vi i samarbete med Kreditkort.com sammanställt en lista över de 5 bästa resekorten för dig som vill spara pengar när du är på resande fot.

Oavsett om man reser regelbundet eller endast kommer då och då kan man dra nytta av ett kreditkort som är anpassat för att ta med på resan. Dessa kort kallas i regel resekort och innebär kort att kreditkortets förmåner, bonusar och försäkringar är anpassade för att göra kundens resande både billigare och tryggare. Vill du veta mer om resekort och kreditkort i allmänhet kan du besöka Kreditkort.com. Där kan du jämföra och hitta det bästa kreditkortet för dig, oavsett vad du söker.

För resekort specifikt är det huvudsakligen tre saker man vill att kortet skall ha. Dels är det ett bonusprogram som antingen ger bonuspoäng på alla köp som görs med kortet, alternativt att man får poäng när man betalar sina flygbiljetter hos ett specifikt flygbolag med kortet. 

Det andra är kortets eventuella avgifter. För resekort vill man ha inga eller så låga avgifter som möjligt för kontantuttag och valutaväxling. Höga avgifter för uttag och valutaväxling kan leda till att man spenderar mer pengar än man sparar när man använder sitt resekort utomlands.

Det sista är kortets försäkringar och då specifikt reseförsäkring. De flesta kreditkort, oavsett om det är ett resekort eller ej kommer med en kompletterande reseförsäkring. Dessa varierar dock i kvalité och självfallet vill man ha en så heltäckande reseförsäkring som möjligt med höga ersättningsnivåer. 

Topp 5 bästa resekorten

1. Bank Norwegian

Bank Norwegian är en veteran på kreditkortsmarknaden som under längre period har erbjudit ett av de bästa resekorten. Kortet har ett gediget bonusprogram som dels ger poäng för alla flygbiljetter som köps hos Norwegian samt alla köp som görs med kortet. Självfallet är intjänings nivån mycket högre när man köper flygbiljetter av Norwegian. Kortet har en kompletterande försäkring som täcker upp vid de flesta situationer. Sett till avgifter har kortet varken någon årsavgift eller uttagsavgift vilket gör detta till ett av de billigare korten på marknaden. Ett valutaväxlingspåslag finns om 1,75% vilket är bra att ha i åtanke. Överlag ett av de bästa resekorten idag men som begränsar sig själv något då bonuspoängen endast kan användas för flygbiljetter hos Norwegian.

+ Kompletterande reseförsäkring
+ Ingen uttagsavgift
+ Ingen årsavgift
+ Bonusprogram som resulterar i billigare flygbiljetter
+ 45 räntefria dagar

– Valutaväxlingspåslag om 1,75%

2. Collector Bank Easyliving

Resekortet Easyliving från Collector Bank har nästan allt man kan önska sig av ett resekort. Det ingår en omfattande reseförsäkring samt att kortet även har evenemangsförsäkring, allriskförsäkring samt utökad produktgaranti på all hemelektronik. Collector Easyliving har inte heller något valutaväxlingspåslag vilket gör att man kan spara stora summor pengar när man handlar i annan valuta utomlands. Tyvärr har kortet en uttagsavgift om 3% och saknar ett bonusprogram. Men tack vare de låga avgifterna och den omfattande reseförsäkringen är detta ett av de bästa kreditkorten att ta med på resan idag. 

+ Inget valutapåslag
+ Omfattande reseförsäkring
+ Låg uttagsavgift
+ Låg årsavgift
+ 56 dagar räntefri kredit

– Inget bonusprogram

3. Supreme Card Gold

Supreme Card Gold är ett resekort som ger bonuspoäng på nästan allt. Dels ges poäng för inköp men även för årsavgiften, kontantuttag och betalning av räkningar. Bonuspoäng kan alltså tjänas in snabbt och kan sedan spenderas på bland annat resor i Supremes poängshop. En reseförsäkring ingår självfallet i kortet och omfattar bland annat avbeställningsskydd, ersättning för missad anslutning och bagageförseningsskydd. 

Tyvärr dras kortet med en årsavgift på 245 kr samt avgifter för kontantuttag och valutaväxling. Med detta i åtanke kan Supreme Card Gold till fördel kombineras med ett annat resekort som har lägre- eller inga avgifter alls. På så sätt kan man betala sin resa med sitt Supreme Card Gold och använda det andra resekortet för de köp som görs i utlandet för att undvika avgifterna.

+ Bonuspoäng på alla köp
+ Poängen kan spenderas på resor
+ Kompletterande reseförsäkring
+ Relativt låg uttagsavgift
+ 60 räntefria dagar

– Valutaväxlingspåslag om 1,97%
– Uttagsavgift om 2,97%

4. re:member flex

re:member flex är i grunden inte ett renodlat resekort men har tillräckligt många reserelaterade förmåner för att idag anses som ett av de bättre resekorten. Dels så är kreditkortet helt gratis, det vill säga att kortet inte har en årsavgift. 

Avgifter för valutaväxling och kontantuttag finns, men som vi nämnde tidigare kan dessa kringgås genom att ta med sig ytterligare ett resekort med låga- eller inga avgifter på resan. re:member flex har inte ett renodlat bonusprogram utan har istället vad dem kallar “re:member reward”.

+ Ingen årsavgift
+ Omfattande reseförsäkring
+ Relativt lågt valutapåslag
+ 56 dagar räntefri kredit

– Valutaväxlingspåslag om 1,75%
– Uttagsavgift om 3%

5. OKQ8 Visa

OKQ8 Visa kan verka som ett oväntat kort i en lista över de bästa resekorten men trots att det är ett bensinkort har det en del förmåner som underlättar resandet. Kortet ger cashback på alla köp, det vill säga att man får pengar tillbaka varje gång man spenderar. Cashbacken kan sedan växlas in mot antingen drivmedel på en bemannad OKQ8 eller kontanter. Kortet har inte heller någon årsavgift och det ingår en kompletterande reseförsäkring med höga ersättningsnivåer.

+ Reseförsäkring ingår
+ Ingen årsavgift
+ Cashback på alla köp
+ 60 räntefria dagar

– Inget bonusprogram
– Uttagsavgift och valutaväxlingspåslag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


© 2021 Listor.seStock images by Depositphotos.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap