Listor.se

Sveriges största listsajt

7 vanliga anledningar till att företag behöver låna pengar

Under 2020 startades över 70 000 nya företag i Sverige. Det var en ökning med hela 10 procent jämfört med året innan. Både nyare och äldre företag behöver inte sällan låna pengar för att kunna ta nästa steg i sin utveckling. Här tittar vi på de vanligaste anledningarna till företagslån! 

Att ta lån är ett vanligt sätt för start-ups och småföretagare att växa. Även större och väletablerade företag kan behöva en boost i kassan för att göra nödvändiga investeringar eller stötta upp verksamheten. Ett företagslån kan lägga grunden för större intäkter i framtiden, eller vara en stöttepelare då man väntar på en stor betalning från en kund. 

Välja bäst företagslån

Som företagare tjänar man på att jämföra flera olika långivare för att hitta bäst företagsfinansiering. Oftast är ett lån den bästa lösningen för ett företag som vill växa, om man inte har möjlighet att som ägare själv bidra med kapital eller få in fler aktieägare. Här listar vi i samarbete med en av våra partners några anledningar då ett företagslån kan vara fördelaktigt.

7. Fastighetsköp och flytt till nya lokaler

Om företaget expanderar och vuxit ur sin nuvarande byggnad blir det till slut ofrånkomligt att leta efter större lokaler. Hyran blir då ofta högre och flytten kan innebära omkostnader som inköp av möbler. Vid fastighetsköp kan det bli tal om omfattande renovering. Kanske går det så bra för bolaget att man ska öppna kontor i en ny stad? Då är ett lån en lösning för att täcka kostnaden för nyetableringen.

6. Investeringar i utrustning

Nya maskiner eller företagsbilar kan vara investeringar som kräver ett lån. Särskilt mindre företag kan behöva ta in extra pengar för att täcka kostnaden för dessa större inköp. 

5. Marknadsföring och kampanjer

Det kan låta konstigt att låna pengar för att kunna satsa på marknadsföring, men det är ett koncept som ofta lönar sig i längden om man gör det på rätt sätt. Ett företag som har en smart marknadsföringsplan och driver kampanjer på sociala medier eller i tidningar kan snabbt nå ut till stora mängder kunder. Med ett starkt budskap kan man göra varumärket mer känt på kort tid. 

4. Produktutveckling

Det gäller att sticka ut i konkurrensen på marknaden. För att kunna förbättra befintliga tjänster och produkter, eller ta fram nya, är lån ibland den enda lösningen. 

3. Löpande kostnader i verksamheten

Intäkterna kan vara ojämna i ett företag. I sämre perioder eller då företaget snabbt växer kan man behöva ett lån för att få verksamheten att gå runt.  

2. Betala av skulder 

Verkar det märkligt att betala av lån genom att ta ett lån? Det kan man tycka, men det finns situationer då det faktiskt fungerar. Om ett företag samlat på sig krediter och lån med höga räntor kan ett företagslån med lägre ränta vara en fördel. 

1. Uppstart av företag

Inte alla långivare erbjuder lån till nystartade företag. Det är inte ovanligt att banken har en minimigräns för hur länge företaget måste ha varit verksamt för att få sin låneansökan godkänd. Uppstartslån är därför ett alternativ för mindre och nystartade företag som inte kan få vanligt företagslån beviljat. 

Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap