Listor.se

Sveriges största listsajt

5 tips som hjälper dig att lyckas som entreprenör

Ett välkänt faktum inom affärsvärlden är att det är svårt att starta ett företag, ca. 50% av alla nystartade företag slår ihop inom de första fem åren.

En ny studie visar att entreprenörer som misslyckas första gången har mycket större chans att lyckas andra gången. Detta visar att om man har lär sig i förväg och tar till sig av andras erfarenheter om vad som krävs för att lyckas som entreprenör så ökar chansen att lyckas i affärsvärlden.

Här följer några tips som kan vara till hjälp för ditt nystartade företag!

5. Håll dig till affärsplanen

Många nya företagare underskattar vikten av en bra affärsplan. Man kan tänka att man inte behöver någon eller att det är ett slöseri med tid, men det är det inte. Att skriva upp en affärsplan och göra den så klar och tydlig som möjligt kan vara till oerhört stor hjälp. Var så specifik som möjligt så att du i alla led i din plan vet vad nästa steg är.

Om du inte har tid att skriva en fullständig affärsplan räcker det med att du skriver den i punktform. Oftast är det bara du själv som kommer att gå igenom den. Vill du ända ha en fullständig affärsplan kan du ta hjälp av Drivhusets mall för affärsplan.

4. Var bättre än konkurrenterna

Om du vill få ett gott rykte och bygga upp ditt företag, visa då att du är villig att göra uppoffringar. Svara snabbare än konkurrenterna, jobba längre och ta en mindre vinstmarginal, i alla fall i början. Men låt inte detta påverka kvaliteten på resultatet negativt, slutresultatet är vad de flesta kommer ihåg längst.

3. Anställ någon som gör det enkla arbetet

Det är lätt att tänka att man sparar in pengar genom att göra allt själv. Men om du måste ägna en stor del av din tid åt uppgifter som nästan vem som helst kan göra, istället för ”din grej” som drar in de stora pengarna, så går du miste om tusentals kronor för att spara hundratals. Anställ någon som gör dessa enkla men tidsslukande uppgifter åt dig, som att gå till posten, fakturera och ringa enkla samtal. 

En annan sak som du kan göra själv men kan äta upp mycket av tiden är din bokföring. För att få hjälp med detta kan du anlita en redovisningskonsult som sköter den löpande bokföringen. Det är lätt att vara dumsnål, särskilt i uppstarten av ett företag, men att följa detta råd kan i det långa loppet öka dina intäkter.

2. Var generös mot dina anställda

Dina anställda är ditt företags ansikte utåt. Behandla dem rättvist, det blir till din egen fördel i slutändan. Det nämnde även Inga Kamprad som ett av sina framgångsrecept. Det är viktigt med auktoritet, men också generositet. Var chefen som belönar hårt arbete. Anställda som trivs på sitt arbete jobbar hårdare och företaget kan frodas, medan missnöjda anställda som pratar illa om dig bakom din rygg kan komma att sänka företaget helt i längden.

1. Ta hand om din fysiska hälsa

Något som inte nämns så ofta i de här sammanhangen, men som är väldigt viktigt, är att ta hand om dig själv, din fysiska och psykiska hälsa. Träna eller motionera lite varje dag, få tillräckligt med sömn och ät hälsosamt. Drick tillräckligt med vatten och ät en bra, näringsrik frukost, det hjälper dig att fokusera hela dagen. 

Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1.1K Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap