Listor.se

Sveriges största listsajt

5 tips som gör dig till en mästare på att spara pengar

Att spara pengar och få ner månadskostnaden kräver fokus och insats, men det är också ett roligt och lönande arbete.

Först måste du bli medveten om kostnaderna. Gör en inventering av vad det är som kostar i ditt liv. Gå igenom kontoutdrag och sparade kvitton och ta reda på vilka stora poster som kostar pengar. Se över nöjen och shopping och hur mycket du spenderar varje månad. Om du röker eller snusar så försök att göra ett seriöst försök att sluta, i alla fall minska ner åtgången som ett första steg.

Här har vi i samarbete med en av våra partners listat 5 tips som gör dig till en mästare på att spara pengar!

5. Minska ner på fasta kostnader

Se över de fasta kostnaderna som internet, prenumerationer, mobiltelefon och andra kostnader som direkt tar av din intäkt. Behöver du verkligen en musiktjänst nu när du inte har tillräckligt med pengar.

4. Samla dina lån och krediter

En åtgärd som ofta ger bra resultat är att samla dina lån och krediter till ett större lån. På det sättet kan du få en attraktiv ränta, lösa de mindre lånen och även spara in på aviavgifter. Även förseningsavgifter kan då minska eftersom du har färre långivare, om du kommer efter med betalningen.

3. Jaga erbjudanden i affärer

Passa på när det är rabatter på mat och jaga kuponger. Gå med som medlem i alla mataffärer så du kan utnyttja bonuserbjudanden. Gör en matbudget och handla för hela veckan. Gå aldrig i affären när du är hungrig. Köp inte dyr snabbmat. Leta billiga och smarta recept när plånboken är liten.

2. Dra ner på nöjen

Absolut är det roligt att gå ut men ska det sparas så kan du inte ha möjlighet för utsvävningar. Uppskatta istället naturen som är gratis och kanske få motion på köpet med långpromenader.

1. Ta ut pengar och lägg hemma

Att ha pengarna på banken är både bra och dåligt. Det är enkelt att göra av med dom för du ser dom aldrig. Har du dem hemma så ser du hur pengarna minskar när du använder dom, då blir du medveten om vad de används till. Till exempel matbudgeten kan vara bra att ha på detta sätt.


4/5 (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos
https://spelafrank.se/basta-spelautomater
Casinobonusar


Share via
Copy link
Powered by Social Snap