Listor.se

Sveriges största listsajt

5 tips du bör överväga för att bli bättre på online trading

När det gäller online trading vill alla gå med vinst. Och ändå gör vissa det oftare än andra. Här är fem tips som kan ge dig en bättre förståelse för online trading.

Online trading blir alltmer populär när fler och fler människor inser den relativa enkelheten i att använda sociala handelsplattformar för att investera. Även om det aldrig är en lätt uppgift är det mycket möjligt att finslipa dina färdigheter som daghandlare,  om du vet vad du gör och förstår att det finns enkla regler du kan följa för att öka dina chanser att bli en framgångsrik investerare.

Här har vi har samlat några tips som kan göra dig bättre på online trading.

5. Håll dig informerad 

Den globala marknaden förändras alltid, med aktier, råvaror och index som ständigt går upp och ner. Faktum är att det finns så många rörliga delar, att det är omöjligt för en person att känna till alla de olika faktorer som påverkar marknadens rörelse (om så var fallet – skulle vi alla vara rika). Det finns dock sätt att få en bättre förståelse för vilka aktier eller valutor som kan gå upp eller ner, och ett av de viktigaste sätten är att följa nyheterna. Var medveten om de kostnadsfria handelsapparna och demos för att träna. 

4. Bestäm din stil 

Det finns två huvudsakliga tillvägagångssätt för handel: teknisk analys och grundläggande analys. Enkelt uttryckt: Tekniska investerare följer diagram och försöker bestämma återkommande trender och rörelser på marknaden och investerar sedan därefter och tror att det förflutna kan vara en indikation på framtiden. Grundläggande investerare å andra sidan, försök att avgöra vad som kommer att hända härnäst genom att samla in aktuella data om specifika företag, marknader och valutor. 

3. Hantera dina risker

Det finns alltid en risk när det gäller att investera i aktiemarknaden. Ingen investering är idiotsäker och du bör alltid vidta försiktighetsåtgärder för att minimera risken. Ett bra sätt att minska risken för att förlora för mycket av dina pengar är att sätta en stopp-förlustpunkt. En stopp-förlust är en order som automatiskt stoppar en åtgärd som du har beslutat om (köpa eller sälja en aktie till exempel) om dina förluster träffar en viss punkt. På så sätt, med varje transaktion, kan du i förväg bestämma vad som är det maximala beloppet du är villig att riskera och veta att dina förluster inte kommer att uppgå till mer än så. 

2. Diversifiera din portfölj

Denna punkt har också att göra med riskhantering, men det är tillräckligt viktigt för att ägnas särskild uppmärksamhet. Oavsett om du bara handlar med en typ av instrument (valutor, råvaror, aktier eller index) bör du aldrig lägga alla dina ägg i en korg. Mångfald  är namnet på spelet, och eftersom det finns många alternativ för investeringar kan det vara smart att sprida dina medel över flera transaktioner. 

1. Kopiera framgångsrika investerare

På sociala handelsplattformar, som eToro, Pocket-alternativ, CFD- eller Admiral-marknader (läs mer om dem på trusted-broker-reviews.com) har du möjlighet att koppla dina medel till en erfaren investerares portfölj. I grund och botten väljer du en investerare vars investeringsstil du gillar och har en framgångsrik meritlista och fördelar en viss del av dina medel för att följa deras ledning. På så sätt behöver du inte ständigt kontrollera statusen för dina transaktioner och kan lägga dina pengar i händerna på investerare som har visat vinst tidigare. Naturligtvis finns det inga garantier i handeln, och även de mest framgångsrika handlarna har förlorat – så även när du kopierar en otroligt framgångsrik handlare bör du ha en stopp-förlust på plats och sprida ut din portfölj.

Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap