Listor.se

Sveriges största listsajt

5 saker du måste ha när du startar butik

Om du ska öppna en butik funderar du säkert på vilken utrustning som är viktigast. En del saker måste man ha enligt lagen, medan annan utrustning behövs för att göra butiken säker eller trivsam.

I den här listan visar vi tillsammans med en av våra partners vilka fem saker du bör prioritera när du köper ny butiksutrustning.

5. Utrustning för prismärkning

Enligt prisinformationslagen måste alla varor vara tydligt prismärkta. Det betyder inte att du måste köpa en prismärkningspistol, men du måste ha något sätt att prismärka dina produkter på. Handskrivna prislappar är okej, så länge priset syns tydligt. Har du en stor butik är det dock mycket lättare att använda en apparat för prismärkning. En etikettskrivare underlättar arbetet och ser till att priserna är tydliga.

4. Entré och belysning

Butiksägare är skyldiga att se till att affärslokalen är tillgänglig för alla. Det inkluderar funktionshindrade personer. Det är därför en bra idé att satsa på en entré som även rullstolsbundna personer kan använda. Ta bort trösklar och skrymmande inredning för att göra det lättare att ta sig in och runt i butiken. Att satsa på belysning som är skonsam mot ögonen kan inte bara underlätta för funktionshindrade, utan det ger även mer trivsel till butiken.

3. Hyllor och kundkorgar

Hyllor ska finnas i olika höjder och placeras så det är lätt att få tag i produkterna. Hyllorna måste vara stabila och djupa nog för att få plats med alla varor. Det är vanligt att sätta produkterna för högt upp, så gå gärna ett varv i din butik för att se till att allt är lättåtkomligt. Kundkorgar och kundvagnar om du får plats med det är också viktigt. Tänk alltid från kundens perspektiv – är det bekvämt och lockande att handla i butiken eller är det svårt på något sätt?

2. Kassaskåp och säkerhet

Om din butik hanterar värdepapper, mycket kontanter eller olika värdesaker är det viktigt att ha säkra kassaskåp på plats. Det finns kassaskåp som är ämnade för olika saker – en del är menade att hålla små summor kontanter, medan andra är utformade för att ta hela dagskassan. En del kassaskåp skyddar mot stöld, andra mot brand och några för båda saker. Ditt försäkringsbolag kan kräva att du har ett klassat säkerhetsskåp eller kassaskåp för att försäkringen ska gälla. Se därför alltid efter med ditt försäkringsbolag vad som krävs.

1. Ett godkänt kassasystem

äEtt godkänt kassaregister innebär att det är tillverkardeklarerat och uppfyller kraven i skatteförfarandelagen och föreskrifterna från Skatteverket. Ett kassaregister är inte bara kassaapparaten, utan även system och terminal där varorna registreras mot kontant betalning. Det måste alltid finnas kvittoskrivare och en kontrollenhet vars minne kan lagra kontrolldata för minst fem år. Informationen används som underlag för Skatteverkets kontroller.

3/5 (2)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1.1K Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos
https://spelafrank.se/basta-spelautomater
Casinobonusar


Share via
Copy link
Powered by Social Snap