Listor.se

Sveriges största listsajt

5 fördelar med att använda tankkort

Ett bensinkort (även kallat tankkort) är ett kreditkort. Det är oftast en produkt skräddarsydd för användare som tankar sin bil hos en viss bensinstation. Den allmänna uppfattningen är att kortet endast ger rabatter på bensin. I nuläget är detta långt ifrån sant. 

Det finns nämligen flera andra fördelar med att ha ett tankkort. Men vilka är de? Här kommer en kort och koncist lista över de 5 största:

  1. Du får rabatt på drivmedel
  2. Du får nyheter om priser och nya produkter – tankkortet gäller även för varor som kortägaren köper på bensinstationen
  3. Du får rabatt på varor i bensinstationen
  4. Du håller lättare koll på dina drivkostnader då alla de finns samlade på ett kort
  5. Bensinkortet kan även fungera som ett rent bankkort eller betalkort som du laddar med pengar då dessa är avsedda för bensinkostnader. Ett annat alternativ är att ha ett bensinkort som är ett kreditkort. 

Betalkort vs kreditkort! 5 olikheter du bör veta om tankkorten

Vilket är bäst att välja när du ska skaffa dig ett tankkort? Betalkort eller kreditkort? 

  1. Om du känner att du inte har någon användning för pengar på kredit så ska du hellre skaffa dig ett rent betalkort.
  2. Kreditkort likt tankkort tar en årsavgift som du kan spara in ifall du inte har någon användning för krediten. Avgifterna kan vara olika beroende på produkt och utgivare. Ta reda på dem innan du väljer. 
  3. Ett kreditkort kan medföra flera förmåner och ger dig dessutom möjligheten att handla på kredit utan att behöva betala någon ränta, något som betalkorten inte gör.
  4. Majoriteten av dagens kreditkort har räntefria perioder då dessa varierar olika utgivare emellan. Detta betyder att du kan handla fritt utan att behöva betala någon ränta. 
  5. Betalkortens största fördel är att du vet exakt hur mycket pengar du disponerar med. Ifall du har lätt för att handla mycket är betalkortet det bästa alternativet för dig. 
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap