Hitta SMS-lån | Hitta det bästa lånet för just din situation

Listor.se

Sveriges största listsajt

5 finansieringslösningar för företag

Driver du en egen verksamhet och är i behov av likviditet? Kanske behöver du hålla ekonomin mer balanserad eller så har du tänkt göra en investering. Oavsett vad skälet är till att ditt företag har ett likviditetsbehov så kan en lämplig företagsfinansiering vara det som krävs.

Små- och medelstora företag har idag stora möjligheter att låna pengar. Detta genom att vända sig till nytänkande finansbolag istället för att gå till sitt lokala bankkontor. Idag är finansieringsformer så som företagslån och checkkrediter tillgängliga digitalt. Detta ökar tillgängligheten för bra företagsfinansiering samtidigt som det förenklar själva låneprocessen.

Nedan listar vi tillsammans med Alltomprivatlan.se de 5 vanligaste finansieringsformerna för företag. Vill du läsa mer om varje enskild finansieringsform så hänvisar vi dig till deras hemsida.

5. Extern finansiering via investering

När det gäller små- och medelstora företag så är inte extern finansiering via investering särskilt vanligt. Denna typ av finansiering innebär att en utomstående person/företag investerar pengar i din verksamhet. För detta får hen en viss procent av bolaget. När företag vill få in pengar från investerare görs vanligtvis en så kallad emission. Då kan de externa aktörerna på förhand veta hur många aktier i bolaget som ges bort mot en förutbestämd summa pengar.

4. Belåna fakturor

Fakturabelåning är en desto vanligare finansieringsform för svenska småföretagare. Fakturabelåning ingår i begreppet factoring och innebär att man lånar pengar med fakturor som säkerhet. Som företagare kan du belåna dina kundfakturor till en viss procent. Exempelvis kan du belåna 60% av fakturan och få pengar från ett factoringbolag ganska omgående. Detta istället för att vänta till din kund betalar fakturan efter 20-30 dagar. När du belånar dina fakturor så är det fortfarande ditt bolag som står som ägare av fakturan. Således ligger ansvar för indrivning av skulden på dig och inte factoringbolaget.

3. Sälja fakturor

En annan typ av factoring är att sälja fakturor. Att sälja fakturor fungerar på liknande sätt som att belåna fakturor. Skillnaden är att du vid så kallad fakturaköp överlåter fakturorna fullständigt. Du får pengarna direkt men får betala en avgift till det finansbolag som köper fakturorna. När du säljer ditt företags fakturor så överlåter du inte bara fakturan utan även hela kreditrisken åt finansbolaget som köper fakturorna.

2. Checkkredit/Företagskredit

På nummer två över populära finansieringslösningar för företag hittar vi checkkredit. Denna typ av företagsfinansiering kan även gå under namnet företagskredit. En checkkredit kan jämföras med ett digitalt kreditkort för företag. Din verksamhet ansöker helt enkelt om en kreditlimit och kan sedan utnyttja krediten vid behov. En stor fördel med checkkredit är att ditt bolag enbart betalar ränta för den kredit som faktiskt nyttjas. Detta oavsett hur stort kreditutrymme ditt bolag har.

1. Företagslån

Den absolut vanligaste och mest populära finansieringslösningen för företag är företagslån. Idag finns det mängder av aktörer online som erbjuder både företagslån utan UC och företagslån utan säkerhet. Genom att vända sig till dessa långivare kan din verksamhet låna upp till 2 miljoner kronor och få pengarna utbetalt inom en arbetsdag. Kostnaden för företagslån varierar men det vanliga är att man betalar en fast avgift varje månad. Denna avgift inkluderar både ränta och eventuella kringkostnader.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


© 2020 | Listor.se

Share via
Copy link
Powered by Social Snap