Listor.se

Sveriges största listsajt

5 böcker om finansiell utbildning

Många har ambitioner och drömmar när det kommer till ekonomi. Kanske har man som mål att bli ekonomiskt oberoende, att starta företag eller kanske är det att bygga ett helt imperium? En något felaktig bild är att man endast behöver kapital för att lyckas – faktum är att man även behöver en del kunskap att ta utgångspunkt i. Det är dock inte alla som vare sig vill eller kan genomföra en ekonomiutbildning för att utöka sin kunskapsbank inom området. I dessa tillfällen kan böcker med ett finansiellt tema erbjuda nyttig information och smarta strategier som behövs för att både upprätthålla och öka siffrorna på bankkontot. 

Det finns ett antal böcker som genom åren har visat sig vara till stor hjälp när det kommer till ekonomi. Innehållet dessa böcker har minst sagt förändrat många människors liv.

Här har vi i samarbete med en av våra partners listat fem populära böcker som handlar om just finansiell utbildning. Författarna till dessa böcker vet vad de pratar om och det är nyttig läsning som passar alla!  

5. Rich Dad, Poor Dad

Rich Dad, Poor Dad är utan tvekan en av de viktigaste finanshandböckerna. Författaren presenterar en något annorlunda inställning till investeringar och entreprenörskap, samt slår hål på myten om att man måste tjäna mycket pengar för att bli rik. Boken, som är skriven av Robert Kiyosaki, är baserad på författarens egen uppväxt och erfarenheter. Den bjuder inte bara på information om investeringar, utan den både uppmuntrar och utmanar läsaren till att gro och utveckla detta synsätt även bland den yngre generationen. 

4. The Millionaire Next Door 

Boken Miljonären i huset bredvid som är skriven av Thomas Stanley och William Danko är väldigt eftertraktad och en riktig bästsäljare. Författarna har skrivit boken utifrån intervjuer med ett stort antal rika och välbärgade människor. Detta i ett försök att identifiera de vanor och egenskaper som har lett till miljonärernas ekonomiska överflöd. Utifrån den insamlade informationen listas sju gemensamma drag som är återkommande hos de rika. 

3. The Total Money Makeover

Dave Ramsey är expert inom personlig ekonomihantering och han är även författare av boken The Total Money Makeover. Denna bok kan användas som en guide för att lösa ekonomiska problem och för att uppnå en finansiell utveckling. De olika stegen som beskrivs i boken kan vara till stor hjälp när det kommer till privatekonomin. Nyckelelementet är konsekvensen av- och förtroendet till processen. 

2. Secrets of the Millionaire Mind 

I boken Secrets of the Millionaire Mind – Think Rich to Get Rich berättar T. Harv Eker, en affärsman som både startat och förlorat företag, om näringslivets största utmaningar. Enligt författaren är det inte sakerna man inte vet, utan sakerna man har förstått felaktigt, som hindrar människor från att lyckas. I den här boken talar författaren om mönstret som måste läras ut för att lyckas i affärer och upprätthålla långsiktig framgång. Eker har genom sina böcker och konferenser lyckats förändra många människors liv när det kommer till resan mot ekonomiskt oberoende. Författaren skriver inte enbart om hur man uppnår det, men även om hur man behåller det. 

1. Tänk rätt bli framgångsrik 

Napoleon Hills berömda bok, Think and Grow Rich, är två flugor i en smäll – både en bok om finansiell utbildning, samt motivation och personlig utveckling. Boken publicerades för första gången år 1937, under The Great Depression. Den är resultatet av lärdomar från mer än 500 intervjuer med de mest framgångsrika personerna under den perioden (bl.a. Henry Ford, A. Graham Bell, Thomas Edison). Genom tretton olika steg beskriver Hill principerna för framgång i varje aspekt av en mans liv. 

För den som inte är den största bokmalen eller tycker att den här listan känns lite överväldigande så finns det andra sätt att inhämta kunskap på. Förutom ljudboksversioner av ovanstående böcker kan man välja andra mer digitaliserade tillvägagångssätt. Man kan läsa kortare artiklar, bloggar eller söka efter videor på Youtube. Det finns ett stort utbud av olika webbplatser och tjänster att kika på. Moneezy är en av plattformarna där man kan hitta artiklar med information och rådgivning angående ekonomi, framförallt om lån. Det är en kostnadsfri online jämförelsestjänst man kan använda sig av om man är på jakt efter t.ex. ett sms lån utan uc. Genom att jämföra sina alternativ ökar man nämligen sina chanser att få tag på den mest passande möjligheten. 

Förhoppningsvis har denna lista med böcker bidragit med inspiration och motivation till att utforska möjligheterna till ekonomisk framgång. Vem vet, kanske väckte den även lite läslust på köpet?

Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap