Listor.se

Sveriges största listsajt

5 billiga sätt att skicka paket till Australien

Skicka paket till Australien

Gräver du ett hål rakt igenom jorden så kommer du till Australien! Eller var det Kina? Kan man slänga ett par skor igenom hålet och kommer det då komma igenom till andra sidan? Tyvärr stämmer inte den gamla barnmyten, andra sidan jorden från Sverige är i Stilla havet. Men om man ändå skulle skicka sina gamla platåkängor till Australien, hur mycket skulle frakten då vara?

Här har vi i samarbete med en av våra partners listat 5 billiga sätt att få ett paket på 35x20x20 cm och 2,5 kilo till centrala Sydney från centrala Stockholm!

5. Schenker

Det är inte alla som levererar hela vägen till Australien och Schenker kan bara erbjuda oss som privatpersoner att nå den sydligaste spetsen av Spanien – som råkar vara den sydligaste delen i Europa – och det för 598 kr. Hade vi varit ett företag så skickar de hela vägen till Australien. Tyvärr behöver kanske inte en hel container för bara ett par kängor även om de har platå och är både stora och tunga.

4. UPS

UPS kan leverera hela vägen till Sydney på hela 17 dagar för runt 1 000 kr. Det är ganska lång tid och då väcks frågan om det inte hade varit snabbare att bara slänga ner skorna i ett hål igenom jorden? Fast, då hade nog inte skorna kommit fram hela till andra sidan. Jordens mitt sägs ju vara otroligt varm. Och då är det att föredra lite längre leverans med UPS och veta att de i alla fall kommer fram hela. Lägger du till 500 kr på kalaset så är det framme på bara fem dagar.

3. DHL

För 1 150 kr kan du få kängorna skickade ”down under” med DHL och det på bara 9 dagar. Jämfört med UPS så är de framme en vecka tidigare för 100 kr mer. Det kanske det är värt, med tanke på hur mycket vi värdesätter våra snygga kängor. DHL gör ett bra jobb med att få ner våra värdesaker till andra sidan jorden, men det kan nog bli ännu billigare.

2. Postnord

För bara en 500-lapp så kan vi få våra skor skickade av Postnord till Australiens östkust och det på bara 5-6 dagar. Nackdelen med Postnord kan delvis vara leveranskvaliteten men också att vi inte kan få det upphämtat vid dörren. Desstom kommer det troligtvis komma fram till ett australienskt postkontor. Vi är lata och vill gärna ha dörr-till-dörr tjänst men det kan vi inte välja till i detta läge, som man kan med de tidigare nämnda leverantörerna. Vi kan inte heller hålla koll på paketet längs vägen och följa dess äventyrliga resa. Mindre lyx, men högre hastighet och billigare pris! Och kanske är det inte så viktigt ändå?

1. Paket.se

Här har vi lite av en bubblare, Paket.se skickar inte paketen själva utan förhandlar extra billiga leveranser istället. Här hittade vi att våra skor kan nå Sydney på 7 dagar för 585 kr med UPS. För 70 kr mer så är paketet framme till andra sidan jorden på bara 4 dagar.

Det är det snabbaste alternativet och vid båda prisnivåer hämtar och lämnar de paketet vid dörren. Vi vet inte vilken slags magi som pågår hos Paket.se, men nu vet vi hur vi skulle få våra gamla platåkängor billigt, dyrt, snabbt och långsamt till andra sidan jorden utan att gräva ett hål rakt igenom.

5/5 (1)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


© 2021 Listor.seStock images by Depositphotos.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap