Listor.se

Sveriges största listsajt

5 bästa VISA-korten i Sverige 2020

VISA erbjuder betal- och kreditkort som kan användas nästan överallt, världen över. I Sverige finns det 11 utfärdare som erbjuder VISA-märkta kreditkort, och i denna artikel berättar vi mer om fem av dessa.

På Kreditkortguiden kan du läsa mer om samtliga av de bästa visa korten och jämföra alla kreditkort, med eller utan VISA, med hjälp av smidiga jämförelselistor.

De mest fördelaktiga VISA-korten i listform

Nedan sammanfattar vi de bästa VISA-korten, och lite längre ner i artikeln pratar vi mer om samtliga kort som omnämns i större detalj.

1. Bank Norwegian VISA

Norwegian kreditkort, som utfärdas av Norwegian Bank, är ett av de bästa kreditkorten som återfinns på den svenska marknaden. Trots att ingen årsavgift föreligger får du ta del av ett väl utformat bonusprogram vari du samlar poäng i form av CashPoints, som bland annat kan växlas in mot flygresor eller hotellövernattningar.

Utöver detta tillkommer ingen fakturaavgift såvida du betalar med e-faktura, samt en reseförsäkring som bland annat inkluderar ersättning vid olycksfall, försenat bagage samt ett avbeställningsskydd.

+ Ingen årsavgift
+ Upp till 10 % bonus
+ Reseförsäkring inkluderas

– Årsräntan är relativt hög
– Ett valutapåslag på 1,75 % tillämpas

2. OKQ8 Visa

Det kreditkort som OKQ8 utfärdar lämpar sig bäst för personer som ofta kör bil, samt frekvent tankar på OKQ8-stationer. Kreditkortet ger dig 2 % återbäring på samtliga köp som utförs i OKQ8-butiker, samt 20 öre återbäring per liter i samband med att du tankar på en OKQ8-station.

En bonus på 0,3 % tillkommer även på köp som utförs utanför OKQ8, men köp hos konkurrerande bensinkedjor samt köp av lotter och tobak tillför dock ingen bonus. Du har även rätt till två betalningsfria månader årligen, och får dessutom 0,75 % avkastning såvida du sätter in pengar på kreditkortet. OKQ8-kortet har inte heller någon årsavgift, och en reseförsäkring inkluderas per automatik såvida du betalar resan med kortet.

+ Ingen årsavgift
+ Bonus på samtliga köp
+ 2 betalningsfria månader
+ Låg årsränta

– Valutapåslag på 2 %
– Uttagsavgift på 3 %

3. Marginalen Gold

Marginalen Gold är ett mångsidigt kreditkort som ofta benämns som ett så kallat shoppingkort, då en allriskförsäkring, räntefri delbetalning, ett cashbackprogram samt ett rabattprogram vid namn ”Handla Smart” inkluderas.

I samband med att du nyttjar funktionen för räntefri delbetalning läggs dina köp över på en separat faktura, vari du kan betala tillbaka beloppet utan ränta. Utöver de förmåner som redan nämnts inkluderas även ett flertal kostnadsfria försäkringar som bland annat innefattar tanka-fel-försäkring, reseförsäkring, nyckelförsäkring samt vägassistans.

+ Räntefri delbetalning erbjuds
+ Rabattprogram inkluderas
+ Förmånliga merförsäkringar inkluderas

– En årsavgift på 195 kr tillämpas
– Inget bonusprogram
– Valutapåslag på 1,65 %
– Uttagsavgift på 3 %

4. Ikano kort

Ikanos VISA-märkta kreditkort lämpar sig bäst för personer som ofta handlar online och/eller tankar sin bil frekvent. Med Ikano-kortet får du 1 % rabatt när du såväl tankar som handlar i en bensinstation. Utöver detta får du även en branschrabatt.

Branschrabatten ligger på mellan 5 till 20 %, och kan som mest motsvara 6 000 kronor årligen. Ingen årsavgift tillämpas, men det är en sanning med modifikation. Då en aviseringsavgift på 25 kronor tas ut månatligen blir den egentliga årskostnaden 300 kronor per år såvida du använder kortet frekvent.

+ Generös branschrabatt
+ Väl utformat bonussystem
+ Ingen årsavgift

– Kostsam aviseringsavgift
– Valutapåslag på 1,5 %
– Uttagsavgift på 2 %

5. TUI Card

TUI Card lämpar sig bäst för personer som föredrar att resa via TUI, som tidigare hette Fritidsresor. Kortet ger dig 1 % bonus på samtliga köp, och den återbäring som du får ta del av kan växlas in mot nya resor hos TUI. Bonusen dubbleras dessutom såvida du förbeställer taxfree-varor med kortet.

Kreditkortet ger dig även 500 kr rabatt på TUI-resor, en slopad serviceavgift vid ärenden via kundcenter samt prioriterad ombordstigning på flygplanet. Utöver detta inkluderas även en reseförsäkring, samt 15 öre rabatt per lite såvida du tankar på Preem.

+ Bränslerabatt medges
+ Bonus på samtliga köp
+ Ingen årsavgift

– Inga försäkringar inkluderas utöver reseförsäkringen
– Valutapåslag på 1,5 %
– Uttagsavgift på 30 kr/uttag

Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap