Listor.se

Sveriges största listsajt

5 bästa företagslånen 2019

Bästa företagslånen

Det kan finnas flera anledningar till varför man är i behov av ett företagslån. Det ena företaget är inte det andra likt och därför krävs olika typer av finansiella lösningar.

Som tur finns en uppsjö av seriösa långivare som kan ge dig och ditt växande företag den ekonomiska möjlighet som du efterfrågar. Här kikar vi närmare på 5 av de bästa företagslånen 2019.

Vilket är årets fem bästa företagslån?

Vilket som är det bästa företagslånet för dig och ditt företag varierar utifrån flera olika faktorer. Ofta handlar det om att man behöver skaffa fram ett ekonomiskt kapital till företaget för exempelvis en investering av något slag, en marknadssatsning eller ett uppköp av ett befintligt företag.

Till skillnad från vissa andra typer av lån så tittar långivaren ibland på företagets möjligheter och dess utveckling och lönsamhet, och stirrar sig inte blind på siffror.

Att välja mellan olika företagslån som finns på marknaden är inte helt lätt och det finns flera viktiga faktorer att ta i beaktande när du ansöker om företagslån. 

I denna lista hittar du de fem bästa företagslånen 2019. 

1. Froda

Froda erbjuder företagslån på upp till 2 000 000 kronor. Du har en bindningstid på minst fyra månader men kan lösa lånet därefter. Du betalar också en fast månadskostnad, vilket möjliggör en tydlighet i ditt företags budget och du slipper plötsliga extra avgifter som kan tillkomma.

Kreditbedömningen som Froda gör baseras på företagets faktiska försäljning och kreditvärdighet, och de tar också en kreditupplysning. Vissa grundvillkor finns, bland annat att företaget måste ha haft en försäljning i minst ett halvår. I annat fall kan endast en lån på maximalt 50 000 kronor komma att beviljas. 

Fördelar med Froda:

 • Fasta lånekostnader
 • Utbetalning av lånet inom ett dygn 
 • Ingen säkerhet krävs förutom en personlig borgen

2. Qred

Hos Qred kan du som företagare ansöka om företagslån upp till 500 000 kronor, vilket är mindre än hos de andra listade företagslånen. Även hos denna aktör betalar företaget endast en fast månadskostnad och lånet är även räntefritt. 

Qred har en egen Qred-score som baseras på olika faktorer, bland annat att lånebeloppet är rimligt utifrån företagets storlek. Kreditupplysningar på både företrädare och företaget görs.

Fördelar med Qred:

 • Accepterar betalningsanmärkningar
 • Ansökan är inte bindande
 • Svar på ansökan inom en timme

3. Toborrow

Att ansöka om ett företagslån hos Toborrow skiljer sig från de andra aktörerna på listan. När du ansöker om lån sker detta nämligen i form av en auktion där lånet finansieras av investerare via Toborrow. 

Beloppet som du kan ansöka om är hela 5 000 000 kronor, förutsatt att ditt önskade lånebelopp uppfylls i auktionen. Du har möjlighet att i lugn och ro välja det bästa budet som inkommit under auktionen för att få så låg ränta och bra villkor som möjligt.

Fördelar med Toborrow:

 • Kan låna ett högt belopp 
 • Räntan kan bli låg
 • Ansökan sker smidigt via hemsidan

4. Ferratum Business

Ferratum Business erbjuder företagslån på maximalt 2 000 000 kronor. Hos Ferratum tillkommer en uppläggningsavgift, men däremot kan ditt företag erhålla två betalningsfria månader per avtal. 

Även hos denna långivare krävs det att företaget och dess företrädare uppfyller vissa villkor för att kunna beviljas. Till skillnad från de andra långivarna kräver Ferratum Business en årsomsättning i företaget. Du behöver dock inte lämna någon säkerhet för lånet förutom en personlig garanti för att full återbetalning ska ske. 

Fördelar med Ferratum Business:

 • Kan beviljas även om betalningsanmärkningar finns
 • Möjlighet till betalningsfria månader
 • Snabbt svar på ansökan och snabb utbetalning om ansökan beviljas

5. Likvid Företagslån

Du har möjlighet att hos Likvid Företagslån ansöka om ett företagslån på upp till 2 000 000 kronor. Även hos denna långivare sätts en fast månadskostnad, vilket är något som ofta uppskattas hos företagare.

Likvid Företagslån gör en individuell kreditbedömning som baseras på faktorer som affärsidé och kan påvisa en återbetalningsförmåga. Alla företagsformer kan ansöka om lån hos denna långivare. 

Fördelar med Likvid Företagslån:

 • Du förbinder dig inte till något vid ansökan
 • Fast månadskostnad som underlättar ekonomisk planering
 • Utbetalning sker omgående vid ett beviljande av ansökan
5/5 (2)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.seStock images by Depositphotos.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap