Listor.se

Sveriges största listsajt

4 tips innan du ansöker om ett båtlån

4 tips innan du ansöker om ett båtlån

Det finns många olika låneformer. Om man ska köpa en villa eller en ny bil så är de flesta medvetna om att man ansöker om det som kallas bolån eller billån. Men är den här logiken något som är applicerbar på andra situationer där man behöver finansiering?

Svaret är ja. Det finns båtlån som är anpassade just för de personer som ska köpa en ny båt. Företagen som ligger bakom dessa lån har tagit sin erfarenhet av att arbeta med lån till denna typ av köp för att skapa produkter som samlas under namnet båtlån. Här har vi i samarbete med Danskebank.se listat 4 tips du bör ta del av innan du ansöker om ett båtlån.

4. Låna rätt summa!

Den stora frågan är hur mycket du ska låna när du ansöker om ditt båtlån. Detta är en fråga som inte går att ge något universiellt svar på. Det beror på de specifika förutsättningarna i varje enskilt köp. Dels handlar det om vad båten kostar. Det varierar så klart från båt till båt och om du köper av en privatperson eller av en båthandlare.

En annan faktor som spelar in är om du har ett redan existerande kapital som du vill använda i kombination med ett lån. Se över dessa två punkter innan du ansöker om lånet.

3. Kolla villkoren!

När du ansöker om ett lån så finns det speciella villkor för lånet. Det kan handla om att det ska betalas tillbaka på en viss tid eller att det finns vissa avgifter förknippade med lånet. För att försäkra dig om att du har all information så är det viktigt att du noga studerar villkoren innan du bestämmer dig.

På detta sätt så kan du fatta ett så informerat beslut som möjligt och blir inte överraskad längre fram.

2. Jämför olika långivare!

När du ansöker om ett båtlån är det av stor vikt att du tittar på mer än en långivares erbjudande. De olika paketen som erbjuds av de olika företagen passa olika människor olika bra. Vissa har en lägre ränta men du binder dig på fler år.

Andra har tvärtom en högre ränta, men du ska betala tillbaka lånet snabbare. Här är det viktigt att du väljer en form som passar dig och din situation bäst. Andra villkor kan också skilja sig åt, något man snabbt inser när man gör sin jämförelse. Finns det en uppläggningsavgift? Kan man betala in mer eller snabbare om man skulle vilja?

1. Var inte lojal!

Detta kan låta konstigt då lojalitet ofta är något positivt. Men inte i det här sammanhanget. Förr var folk mer lojala till exempelvis sina banker. Om de skulle ta ett lån gick de till samma bank de redan var kunder hos. Skulle man göra samma sak idag är risken stor att man missar ett bra erbjudande eller villkor som passar en bättre.

Det är klart din bank kan erbjuda dig något riktigt bra, men hur ska du veta detta om du inte tittar hos andra långivare? Ta den långivare som passar dig bäst. Det är du som ska leva med lånet och din bank kommer inte erbjuda dig ett bättre lån för att du är lojal.

Med detta i bakhuvudet så är förhoppningen att du ska kunna göra en riktigt bra båtaffär med ditt båtlån i ryggen. Med den delen avgjord så är det dags att ge sig ut på havet!

Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap