Listor.se

Sveriges största listsajt

10 sjukt söta spindlar

Arachnofobi, eller rädsla för spindlar, hör till en av de absolut vanligaste fobierna i mild form trots att de flesta av de åttabenta insekterna är helt ofarliga för oss människor.

Eftersom rädslor är till för att botas har vi här nosat fram 10 sjukt söta spindlar som till och med kan få den mest drabbade fobiker på fall.

10. Vinkelhoppspindel (Aelurillus v-insignatus)

vinkelhoppspindel
Vinkelhoppspindeln är reproducerande i Sverige och har en minst sagt skön uppsyn. Spindeln trivs i solig och torr mark och är ungefär 4 mm lång.

9. Gasteracantha cancriformis

gasteracantha
Den färgglada kroppen på arten Gasteracantha cancriformis är tänkt att vara skräckinjagande och ha en avskräckande effekt på fåglar. Men oss lurar de inte! Det är ju Jack Skellington från Tim Burtons ”The Nightmare Before Christmas”. Arten förekommer i hela världen och blir runt 1 cm lång.

8. Thwaitesia argentiopunctata

thwaitesia
Denna mikroskopiska spindelart blir endast ett par millimeter lång och hittas i Australien där den även kallas ”spegelspindel” på grund av sin skimrande kropp.

7. Theridion grallator

theridion-grallator
Theridion grallator ingår i familjen klotspindlar och är en hotad art som endast existerar på Hawaii. Spindeln vars teckning påminner om en skrattande Krakel Spektakel är dessutom pytteliten och mäter endast 5 mm i längd.

6. Bandithoppspindel – Evarcha arcuata

bandithoppspindel
Bandithoppspindeln är en art inom hoppspindlarna som blir runt 8 mm långa, och de har precis som andra hoppspindlar mycket god syn.

5. Myrmarachne plataleoides

myrmarachne-plataleoides
Myrmarachne plataleoides hör även den till arten hoppspindlar och håller till i delar av Asien. Spindeln imiterar myrarten oecophylla både till utseende och beteende för att på så vis kunna smälta in i myrkolonin och skyddas mot angrepp från rovdjur.

4. Paraplectana duodecimmaculata

paraplectana-duodecimmaculata
Denna listiga spindelart lever i Singapore och är maskerad som en nyckelpiga för att vilseleda sina byten.

3. Habronattus coecatus

habronattus-coecatus
Hoppspindelarten Habonattus coecatus har tveklöst det skönaste smajlet i insektsvärlden och den sprider glädje i delar av Nordamerika.

2. Maratus volans

maratus
Denna färgglada spindelart vars vackra teckning påminner om den hos en påfågel lever i Australien och är helt ofarlig för människor.

1. Phidippus mystaceus

mystaceus
Phidippus mystaceus är art av hoppspindlar som lever i Nordamerika. Namnet kommer från grekiskans mystax som betyder ”mustasch”. Detta eftersom honorna stoltserar med ordentliga knävelborrar.

2.47/5 (30)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap