7 av de häftigaste båtarna på USA-mässan

 
 

Den 55:e internationella båtmässan i Fort Lauderdale har precis avslutats, och vare sig man har ett maritimt intresse eller inte är det svårt att inte bli sugen på att lägga vantarna på vissa av maskinerna.

Av de närmare 300 skapelser som visades upp har vi här plockat ut 7 av de häftigaste båtarna på USA-mässan. Vilken skulle du helst vilja ha om du fick välja?

7. Windsor Craft Open

widsorcraftopen
Denna skönhet i trä kommer från Turkiet och mäter 32 fot (9,7 meter). Skrovet är byggt i mahogny och epoxi och har en marschfart på 25 knop. Inte den mest praktiska båten att glida runt i skärgården med – men erkänn att hon är vacker.

6. Seabob

seabob
Ytterligare en leksak för den som har allt. Minivattenskotern Seabob är batteridriven och manövreras med knappar vid handtagen. Billigaste modellen kostar 7 845 euro. Som hittat!

5. Topdeck 63

topdeck63
Topdeck 63 är framtagen av ett spanskt företag med affärsidén att sälja andelar i båtar. Upp till 10 personer eller familjer kan dela på en båt, och som namnet antyder har båten ett stort utonhusdäck med plats för både middagar och fest, pool och utfällbara däcksdelar som ger mer utrymme.

4. Skyfall

skyfall
Lyxyachten Skyfall mäter hela 190 fot (drygt 60 meter) och är fullproppad med lyx. Den har bland mycket annat en egen helikopterplatta och kan ta emot upp till 17 gäster fördelat över sju lyxhytter. Men smakar det så kostar det. 36,5 miljoner dollar får man skrapa ihop innan kaptensmössan åker på. Förresten, även om man skulle kunna tro det så har namnet Skyfall inget med Bondfilmen med samma namn att göra.

 

 

3. Viking 92 Covertible

viking92
Med en Viking 92 Covertible kan du ge dig ut på sportfiske i lyxdivisionen. Båten, som är 28 meter lång och har två styrplatser blir din för 10,2 miljoner dollar.

2. Quadski XL

quadski
Denna kombinerade fyrhjuling och vattenskoter är ännu inte godkänd för vanlig vägkörning, men ändå! Precis som på James Bonds gamla Lotus Esprit fälls hjulen in under karossen vid körning i vatten. Onödigt, men det låter väldigt roligt!

1. Benetti Swan

swan
Mässans allra dyraste deltagare, lyxyachten Swan från italienska Benetti kostar osannolika 37 miljoner euro. Fartyget har bland annat sex kabiner, egen bar, middagssalong och sju toaletter för passagerarna.

 

Diskutera denna lista

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Share5
Tweet
Pin
5 Shares