19 kändisar du inte visste var släkt

 
 

För några dagar sedan lade vi upp en lista på kändisar som är lika som bär. Som så många andra har vi insett att det finns mycket annat man kan roa sig med vad gäller våra största stjärnor än deras utseenden.

Vi har gett oss ut på en expedition i släktforskningens tecken och letat upp 19 kändisar du inte visste var släkt med varandra. Känner du till fler obskyra släktband mellan berömdheter?

 

19. Jason Bateman & Justine Bateman

batemans

Bild: © Eva Rinaldi/NBC

Jason Bateman från bland annat ”Juno” och ”Ozark” är lillebror till Justine Bateman som spelade Mallory i populära 80-tals-sitcomen ”Fem i familjen” med bland andra Michael J. Fox.

18. Conan O’Brien & Denis Leary

obrienleary

Bild: © E! Online/Phoenix Media

Amerikanska talkshow-värden Conan O’Brien och komikern/skådespelaren Denis Leary är bryllingar, alltså kusiner i tredje led.

17. Meryl Streep & Brooke Shields

streepshields

Bild: © Greg Tozian/Public domain

Vem visste att skådiskollegorna Meryl Streep och Brooke Shields är sysslingar?

16. Avicii & Anton Körberg

aviciikorberg

Bild: © Complex Media/Stureplan.se

Tim Bergling, a.k.a. Avicii, var genom sin skådespelande mor Anki Lidén halvbror med Tommy Körbergs son Anton.

15. Prins Charles & Ralph Fiennes

charlesfiennes

Bild: © NBC News/Warner Bros.

Prins Charles är släkt med ingen mindre än Harry Potters ärkefiende – Lord Voldemort. Ok, med Voldemort menar vi egentligen Ralph Fiennes då det råkar vara så att skådespelaren är åttonde kusin med Englands framtida kung. Undra var det placerar ”Han-som-inte-får-nämnas-vid-namn” i tronföljden?

14. Ben Affleck & Matt Damon

affleckdamon

Bild: © Getty Images

Hur sjukt är det inte att barndomsvännerna Ben Affleck och Matt Damon är släkt med varandra? Samhällsforskare har grävt fram bevis för att rötterna hos båda i den framgångsrika Hollywood-duon härstammar från en murare vid namn William Knowlton Jr. som kom till USA från England på 1630-talet.

13. Lenny Kravitz & Al Roker

kravitzroker

Bild: © EMI/Ryan Seacrest Productions

Rockstjärnan Lenny Kravitz är kusin med den berömda amerikanska tv-meteorologen Al Roker.

12. Melissa McCarthy & Jenny McCarthy

mccarthys

Bild: © QX Magazine/FanPop

De delar visserligen efternamn, men i och med att McCarthy är relativt vanligt i staterna kom det ändå som en överraskning när före detta Playmaten Jenny McCarthy 2011 via Twitter gratulerade sin kusin Melissa efter dennes Emmy-vinst för sin roll i komediserien ”Mike & Molly”.

11. Kyra Sedgwick & Edie Sedgwick

sedgwicks

Bild: © MTV Networks/John Springer

Skådespelerskan Kyra Sedgwick är kusin med modeikonen och Andy Warhols musa Edie Sedgwick som avled 1971 till följd av en överdos. Tråkigt nog för den blonda aktrisen är hon dessutom i nionde led släkt med sin egen make, Kevin Bacon.

10. Greta Garbo & Viveca Lindfors

garbolindfors

Bild: © Public domain

Svenska Hollywood-stjärnorna Greta Garbo och Viveca Lindfors var släkt med varandra. Lindfors delar dessutom blodsband med inga mindre än August Strindberg, Ingmar Bergman och primadonnan Zarah Leander. Snygg stamtavla!

9. Sofia Coppola & Nicolas Cage

coppolacage

Bild: © AP/FanPop

Det här är ett släktträd klart värdigt ”Gudfadern”. Regissören Francis Ford Coppolas enda dotter, ”Lost In tranlation”-regissören Sofia, är kusin med Nicolas Cage (och skådespelarkollegan Jason Schwartzman).

8. Warren Beatty & Shirley MacLaine

beattymaclaine

Bild: © Mark Tapio Kines

Det här kanske är allmän kunskap, men vi visste då inte att skådisveteranerna Warren Beatty och Shirley MacLaine är syskon. Warren skall enligt egen utsago ha inspirerats av storasyster Shirleys framgångar i showbiz.

7. Rashida Jones & Quincy Jones

rashidaquincyjones

Bild: © Getty Images

Skådespelerskan Rashida Jones (”I Love You, Man”, ”Boston Public”, ”The Office”) är dotter till demonproducenten och Polarprisvinnaren Quincy Jones.

6. Povel Ramel & Gustav Vasa

povelvasa

Bild: © Söderköpings Fotoförening/Public domain

Geniet Povel Ramel var släkt med flera svenska kungar, men det är blodsbandet till Gustav Vasa som imponerar mest. Eller kanske Karl den store som var romersk kejsare på 800-talet…

5. Charlie Chaplin & Oona Chaplin

chaplins

Bild: © Public domain/Listal.com

Precis ALLA vet vem Charlie Chaplin är. Hans barnbarn Oona är inte lika välkänd, men många av oss känner igen henne från rollen som Talisa Stark i succéserien ”Game of Thrones”.

4. Lily Allen & Alfie Allen

allens

Bild: © Tom Magazine/HBO

Här har vi ännu en Game of Thrones-koppling. Popstjärnan Lily Allen erbjöds faktiskt rollen som Yara Greyjoy i den populära tv-serien, men tackade nej då hon tyckte det kändes för perverst att hennes riktiga bror Alfie skulle tafsa på henne i en av de obligatoriska scenerna mellan syskonen Greyjoy.

3. Ulf Adelsohn & Jacob Johan Anckarström

adelsohnanckarstrom

Bild: © SVT/Public domain

Gamle moderatledaren Ulf Adelsohn har en minst sagt rutten gren i sitt släktträd. Jacob Johan Anckarström, ni vet han som sköt ihjäl Gustav III på maskeradbalen 1792, var nämligen Uffes mormors mormors morfar.

2. Mariah Carey & Ashley Cole

careycole

Bild: © Sony Music/Getty Images

Sångdivan Mariah Carey började utforska sitt släktträd när hon fick nys om ett möjligt släktskap med jazzlegenden Nat King Cole. Detta visade sig dock inte stämma, men Carey fick ändå någon slags utdelning när det i stället uppdagades att hon delar blodsband med engelska fotbollsstjärnan Ashley Cole.

1. Barack Obama & Brad Pitt

obamapitt

Bild: © TT/Getty Images

Att världens mäktigaste man är avlägset besläktad med världens största filmstjärna låter rimligt i tanken. Om man tänker att dessa två herrar är USA:s president Barack Obama och superstjärnan Brad Pitt känns det genast lite mer ologiskt. Enligt släktforskare är de båda dock kusiner i nionde led.

4.67/5 (3)

 
 

1 kommentar

  1. janehrlrn margareta jötgrnsen

Diskutera denna lista

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

58 Shares
Share58
Tweet
Pin